• Latest
χαπια φαρμακα

Φάρμακα: Πώς θα γίνεται η παράδοση σπίτι σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις – Διευκολύνσεις και για τους καρκινοπαθείς

8 Αυγούστου 2019
Υπερχείλισε το φράγμα της Πραμόριτσας. Βίντεο

Υπερχείλισε το φράγμα της Πραμόριτσας. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing UoWM στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing UoWM στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025

21 Νοεμβρίου 2025
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

21 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Έρχεται διήμερο κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα στη μισή χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

21 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

21 Νοεμβρίου 2025
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Κενό ασφαλείας έβαλε σε ρίσκο 3,5 δισ. προφίλ στο WhatsApp, λένε ερευνητές -Τι μπορούσαν να… δουν

21 Νοεμβρίου 2025
ΚΕΘΙ

Ενημερωτικό Σημείωμα με αφορμή  την 25η Νοεμβρίου  “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”.

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική με εκτός έδρας αποστολές για Κοζάνη και Εορδαϊκό

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Η δράση επιστρέφει με ντέρμπι πρωτοπόρων σε Α και Β Κατηγορία

21 Νοεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Φυλάκιση 15 μηνών σε δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος

21 Νοεμβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Επίδομα 250 ευρώ: Πόσοι θα τα λάβουν τελικά την Παρασκευή

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φάρμακα: Πώς θα γίνεται η παράδοση σπίτι σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις – Διευκολύνσεις και για τους καρκινοπαθείς

sierafm by sierafm
8 Αυγούστου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χαπια φαρμακα
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οριστικό τέλος στις ουρές της ντροπής έξω από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με την ψήφιση της διάταξης για την παράδοση ακριβών φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών που πάασχουν από σοβαρές παθήσεις.

Η διάταξη στο διυπουργικό νομοσχέδιο που πέρασε στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει την προμήθεια ακριβών φαρμάκων, όχι από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά από το φαρμακείο της γειτονιάς, για καρκινοπαθείς και άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το Υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί ήρθαν σε προηγούμενη συνεννόηση για τον τρόπο με τον οποίο θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα, έτσι οι χρονίως πάσχοντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν πλέον τις θεραπείες τους από το φαρμακείο της γειτονιάς τους με προγραμματισμένο ραντεβού και να μην υποβάλλονται σε περιττή ταλαιπωρία, στις ουρές των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Η νέα ρύθμιση, που πλέον απλοποιεί σημαντικά χρονοβόρες για τους ασθενείς διαδικασίες, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Συλλόγων Ασθενών, το οποίο δεν είχε τύχει ανταπόκρισης από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στο νομοσχέδιο που εισέρχεται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο, υπάρχουν διατάξεις του Υπουργείου Υγείας οι οποίες ανακουφίζουν βαρέως πάσχοντες συμπολίτες μας & πρέπει να στηριχθούν. Από όλους.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος στις “ουρές της ντροπής” στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Στέλνουμε τα φάρμακα υψηλού κόστους, χωρίς καμία επιβάρυνση, και στα φαρμακεία της γειτονιάς.Προχωράμε τη δωρεάν διανομή τους στο σπίτι”.

Στο μεταξύ, προωθούνται οι διαδικασίες ώστε τα σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες των ασφαλισμένων που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές, να παραλαμβάνονται πλέον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη των κλινικών, χωρίς ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

Μέχρι σήμερα, όσοι ασθενείς προγραμμάτιζαν χημειοθεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, ήταν υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Με τη νέα ρύθμιση, η παραλαβή θα γίνεται από την κλινική με δική της ευθύνη και οι ασθενείς θα πηγαίνουν κατευθείαν για θεραπεία χωρίς την πρόσθετη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν με το ισχύον σύστημα.

Για να ανταποκριθεί το κράτος στη στοιχειώδη αυτή υποχρέωσή του απέναντι στην ευπαθή αυτή ομάδα των συμπολιτών μας, θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών.

Σε ότι αφορά την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι, έχει ξεκινήσει ήδη, και είναι σε τελικό στάδιο η προκήρυξη για την αναζήτηση εταιρείας μεταφοράς που θα διανέμει κατ’ οίκον τα φάρμακα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Τι προβλέπει το νέο διυπουργικό νομοσχέδιο για τα ακριβά φάρμακα

“Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να διακινεί προς τα ιδιωτικά φαρμακεία ή σημεία διανομής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ή απευθείας στον ασφαλισμένο φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για νοσοκομειακή χρήση και καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση, έπειτα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Η παραλαβή του φαρμάκου από τον ασφαλισμένο πραγματοποιείται με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής, ατελώς, κατά παρέκκλιση των διατάξεων τιμολόγησης”.

Η αρχή, όπως τονίζει η ΝΔ, θα γίνει με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλες ομάδες βαριά ασθενών.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΦΑΡΜΑΚΑ
Previous Post

Τι να κάνω για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα

Next Post

Πώς να μην κάνετε το έφηβο παιδί σας ρεζίλι στους φίλους του

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ

Πώς να μην κάνετε το έφηβο παιδί σας ρεζίλι στους φίλους του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Υπερχείλισε το φράγμα της Πραμόριτσας. Βίντεο
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing UoWM στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025
  • Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
  • Καιρός: Έρχεται διήμερο κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα στη μισή χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
  • Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr