• Latest

«Φθηνός καπνός από Κοζάνη»!! Με αγγελία πουλούσε αφορολόγητο καπνό- Πως έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας

14 Ιουνίου 2019
Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

3 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια

3 Ιανουαρίου 2026
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Φθηνός καπνός από Κοζάνη»!! Με αγγελία πουλούσε αφορολόγητο καπνό- Πως έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας

sierafm by sierafm
14 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
7
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καπνού με διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο άνω των 335.000 ευρώ, εξιχνίασε η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορία του Τελωνείου Ρόδου.

Η υπόθεση όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ξεκίνησε όταν, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου σε ταχυδρομικά δέματα που βρίσκονταν σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε χύμα καπνό, χωρίς ένσημες ταινίες φορολογίας καπνικών προϊόντων.

Το δέμα είχε αποσταλεί από την Κοζάνη με αντικαταβολή, από συγκεκριμένο αποστολέα και παραλήπτρια αλλοδαπή, κάτοικο Ρόδου.

Η παραλήπτρια δήλωσε στους υπαλλήλους του Τελωνείου Ρόδου ότι βρήκε τον αποστολέα μέσω αγγελίας που ο ίδιος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα με αυτοκίνητα.

Η παραλήπτρια συνελήφθη, ο καπνός κατασχέθηκε και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του άρθρου 158 του ν. 2960/01.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι του Tελωνείου Ρόδου ζήτησαν και έλαβαν από την εταιρεία ταχυμεταφορών την καρτέλα πελάτη του αποστολέα και μόλις διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος αποστολέας διέθετε πολλούς «πελάτες» σε όλη την Ελλάδα, απέστειλαν την πληροφορία αυτή στην ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ενέργειες.

Στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας η ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι η ίδια υπόθεση είχε απασχολήσει και το Τελωνείο της Κω, όπου οι υπάλληλοι του τελωνείου, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σε ταχυδρομικά δέματα σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, εντόπισαν ένα δέμα που περιείχε χύμα αφορολόγητο καπνό, που είχε αποσταλεί από την Κοζάνη με αντικαταβολή, από τον ίδιο αποστολέα και παραλήπτη κάτοικο Κω.

Ο παραλήπτης δήλωσε στους υπαλλήλους του Τελωνείου Κω ότι βρήκε τον αποστολέα μέσω αγγελίας που ο τελευταίος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο με τίτλο «φθηνός καπνός από Κοζάνη». Δήλωσε επίσης ότι είχε παραλάβει ακόμα ένα δέμα με καπνό από τον ίδιο αποστολέα, τον Ιανουάριο του 2018. Επειδή ο παραλήπτης αρνήθηκε να καταβάλλει τα σχετικά πρόστιμα και να εφαρμοστεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 158 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Από την έρευνα που διενήργησε η ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης και από τα στοιχεία που έλαβε από τη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την εταιρία ταχυμεταφορών, το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, από εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε ότι από το 2015 έως το 2017, ενώ ο συγκεκριμένος αποστολέας δήλωνε ιδιωτικός υπάλληλος –εργάτης, εντούτοις δεν δήλωνε εισοδήματα, παρά μόνο ένα ελάχιστο ποσό από τόκους ημεδαπής προέλευσης, είχε δηλώσει τρεις διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας στην Κοζάνη, χρησιμοποιούσε τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και δήλωνε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας.

Ο αποστολέας ξεκίνησε τις αποστολές και άνοιξε καρτέλα πελάτη στην εταιρία ταχυμεταφορών στις 25.01.2015, στην οποία δήλωνε ότι ήταν επιχειρηματίας και ότι έστελνε δείγματα σε πελάτες.

Ο αποστολέας πλήρωνε την εταιρία ταχυμεταφορών μηνιαίως, εκτός από το τελευταίο τιμολόγιο του μηνός Ιανουαρίου που δεν το εξόφλησε.

Τον Φεβρουάριο, μετά και τη σύλληψη των δύο παραληπτών σε Ρόδο και Κω, ο αποστολέας εξαφανίστηκε και «κατέβασε» την αγγελία του από το διαδίκτυο.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρία ταχυμεταφορών διαπιστώθηκε ότι ο αποστολέας διέθετε πάνω από πεντακόσιους παραλήπτες σε όλη την Ελλάδα και είχε αποστείλει πάνω από χίλια δέματα συνολικού βάρους 1.728,700 κιλών, για την αποστολή των οποίων κατέβαλε στην εταιρία ταχυμεταφορών το ποσό των 6.565,10 ευρώ.

Ο αποστολέας λάμβανε το αντίτιμο του καπνού, με αντικαταβολή των σχετικών ποσών, μέσω της τράπεζας.

Ενδεικτικά από τις 02.02.2018 έως τις 15.02.2018, τελευταία ημέρα αποστολής δεμάτων, έλαβε από τους παραλήπτες το ποσό των 5.488 ευρώ, μη συνυπολογιζομένων των χρηματικών ποσών που, σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτη καφενείου στην Κοζάνης στο οποίο σύχναζε, λάμβανε άμεσα, σε μετρητά από αγοραστές καπνού στους οποίους παρέδιδε τα δέματα ιδιοχείρως και στους οποίους παρουσιαζόταν με διάφορα ονόματα.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης.

Ταυτόχρονα η έρευνα, από την ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό του αποστολέα συνεχίστηκε, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε στο πατρικό του σπίτι στην Ημαθία.

Ο αποστολέας αποδέχθηκε τις πράξεις της αγοράς και πώλησης χύμα καπνού αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δόλο, καθώς δεν γνώριζε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Δήλωσε ότι τις ποσότητες του καπνού τις αγόραζε από κάποιον «Γιώργο», για τον οποίο δεν έδωσε κανένα άλλο στοιχείο και ότι πωλούσε το ένα κιλό καπνού 25-30 ευρώ ανάλογα με την ποιότητά του.

Ο αποστολέας αμφισβήτησε την ποσότητα του διακινηθέντος καπνού που ήταν αναγεγραμμένη στις καταστάσεις της εταιρίας ταχυμεταφορών, για αυτό και ζητήθηκαν από την εταιρία ακριβή και λεπτομερή στοιχεία για τις αποστολές.

Μετά την επεξεργασία τους και την αφαίρεση του βάρους των χαρτοκιβωτίων στα οποία ήταν συσκευασμένος ο καπνός αλλά και κάποιων ποσοτήτων που δεν παραλήφθηκαν, υπολογίστηκε ότι το καθαρό βάρος του διακινηθέντος καπνού ήταν 1.482,880 κιλά και σύμφωνα με τις εκθέσεις προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Πτολεμαΐδας, ο αποστολέας με την παράνομη κατοχή και διακίνησή του στέρησε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ε.Ε. από το ποσό των 335.915,99 ευρώ, ενώ η φορολογητέα αξία των διαφυγόντων την κατάσχεση εμπορευμάτων (0,24 ευρώ/γρ.) είναι συνολικά 355.272,00 ευρώ.

Λόγω του μεγάλου ύψους των διαφυγόντων φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, συντάχθηκε σε βάρος του ειδική έκθεση για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται σε αυτό και η σχετική αναφορά του άρθρου 25 του Ν. 4557/2018, «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις».

Για τις φορολογικές παραβάσεις του αποστολέα (μη έναρξη επιτηδεύματος, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, μη δήλωση εισοδημάτων, φοροδιαφυγή), την υπόθεση έχει επιληφθεί η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ σε βάρος του συντάχθηκε από την ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης σχετική μηνυτήρια αναφορά.

https://www.newsbeast.gr/

Tags: ΚΟΖΑΝΗΣΥΛΛΗΨΗ
Previous Post

Νέα κλοπή γουναρικών – 15 κομμάτια αξίας 20.000 ευρώ

Next Post

Τα πρώτα νομοσχέδια Μητσοτάκη. Αυξημένες αρμοδιότητες σε δημάρχους και περιφερειάρχες για να μπορούν να κυβερνήσουν

Next Post
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα πρώτα νομοσχέδια Μητσοτάκη. Αυξημένες αρμοδιότητες σε δημάρχους και περιφερειάρχες για να μπορούν να κυβερνήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων
  • Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα
  • Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου
  • Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr