• Latest
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ, «Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου»

24 Νοεμβρίου 2022
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή

28 Νοεμβρίου 2025
Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

28 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

28 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων

28 Νοεμβρίου 2025
Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

28 Νοεμβρίου 2025
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Συνέχεια με δύσκολες αναμετρήσεις για Κοζάνη και Εορδαϊκό

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Ντέμπι κορυφής για Σιάτιστα και Αλιάκμων Βοΐου

28 Νοεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Αγιασμός για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

28 Νοεμβρίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ, «Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου»

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κινηματογράφος Σινεμά
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες όλων των εποχών, την ταινία «Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου» Amici Miei (1975)), συνεχίζει τις χειμερινές προβολές του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον», στις 9:30 το βράδυ.

Η ταινία αρχικά ήταν να σκηνοθετηθεί από τον Πιέτρο Τζέρμι αλλά, λόγω του πρόωρου θανάτου του (την πρώτη εβδομάδα των γυρισμάτων), ο παραγωγός Άντρεα Ριτσόλι ανέθεσε την σκηνοθεσία στον Μάριο Μονιτσέλι, αναφέροντας ωστόσο το όνομα του Τζέρμι στους τίτλους της ταινίας με τις λέξεις «μια ταινία του Πιέτρο Τζέρμι» που ακολουθείται αργότερα από την φράση «σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι».

Πρωταγωνιστούν οι Ούγκο Τονιάτσι, Φιλίπ Νουαρέ, Γκαστόν Μίσκιν, Αντόλφο Τσέλι, Μπερτράν Μπλιε και η «δικιά» μας Όλγα Καρλάτου.

Χωρίς αμφιβολία, «Οι Εντιμότατοι Φίλοι Μου», είναι μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες όλων των εποχών. Ο Νέκι, ο Περότσι, ο Μελάντρι και ο Μασέτι ζουν στην Φλωρεντία και είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Αγαπημένο τους χόμπι να περιφέρονται στην Τοσκάνη και να διοργανώνουν φάρσες σε όσους συναντάνε. Ένα από αυτά τα ταξίδια τους καταλήγει στο νοσοκομείο που διευθύνει ο καθηγητής Σασαρόλι. Ο Μελάντρι ερωτεύεται την γυναίκα του Σασαρόλι, ενώ ο τελευταίος γίνεται το πέμπτο μέλος της τρελοπαρέας.

Ο Μάριο Μονιτσέλι, σκηνοθετεί ένα τολμηρό αριστούργημα που διηγείται τις σκανδαλιές μια παρέας πενηντάρηδων. Σήμερα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κοινότυπο θέμα; Για την εποχή που γυρίστηκε μάλλον όχι. Για την ακρίβεια, είχε τέτοια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, που ακολουθήθηκε από δύο συνέχειες Ακόμα και σήμερα λίγες κωμωδίες αντροπαρέας μπορούν να συναγωνιστούν αυτό εδώ το αριστούργημα. Το χιούμορ είναι άλλης ποιότητας, σχεδόν πολιτικό και αμιγώς μακάβριο. Ταινίες όπως το «Hangover» και το «Weekend at Bernie’s» έχουν διαγράψει την δική τους επιτυχημένη πορεία στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά, αυτό που κάνει την ταινία «Οι Εντιμότατοι φίλοι μου» να ξεχωρίζει, είναι το σενάριο. Μπορεί οι καταστάσεις να είναι τραγελαφικές και άκρως σουρεαλιστικές, αλλά ο θεατής σε καμιά περίπτωση δεν χάνεται. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τα καλαμπούρια-όλα υψηλού επιπέδου με πολύ λιγότερες βωμολοχίες απ’ ότι στα αμερικάνικα φιλμ- τότε έχουμε μια κωμωδία άρτια σε όλα της τα επίπεδα.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, είναι εξαιρετικές. Η φυσικότητα με την οποία παίζουν είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ η σκηνοθεσία είναι τόσο γρήγορη και διαθέτει τέτοια δυναμική που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη.

Η εμπορική επιτυχία της ταινίας κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο. Μέσα σε ένα χρόνο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες κριτικές και σπάζει τα απανταχού ταμεία. Ουρές στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα. Το φιλμ γίνεται θεσμός. Τα αστεία του, σημείο αναφοράς.

Η ταινία αυτή αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί έναν ύμνο στην κλασική αντροπαρέα που αρνείται να μεγαλώσει και θέλει να επιστρέψει πίσω στα εφηβικά της χρόνια. Παρόμοια θεματολογία είχε και η σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «50-50», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο project με ακρίβεια και αντικειμενικότητα. Η ταινία κινείται με αξιοθαύμαστη ακρίβεια ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στο κωμικό και στο τραγικό. Το φινάλε που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη σας, η μουσική που αναδεικνύει με τον πιο όμορφο τρόπο την ταινία και πάνω απ’ όλα οι αξιόλογες ερμηνείες. Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν το πορτρέτο μιας ταινίας που θα ενθουσιάσει οποιονδήποτε έχει διάθεση για ζωή με μια (μεγάλη) δόση τρέλας.

Αυτή τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:30 το βράδυ στην επάνω αίθουσα

του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Tags: ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Εργατική περιοδεία, από τους συλλόγους λογιστών Π.Ε Κοζάνης

Next Post

Ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού «Καλώς ήρθες στο Club»στο Bridges Film Festival, αυτό το Σάββατο στο Λουτράκι

Next Post

Ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού «Καλώς ήρθες στο Club»στο Bridges Film Festival, αυτό το Σάββατο στο Λουτράκι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή
  • Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα
  • Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.
  • Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr