• Latest
εφορια φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

7 Μαρτίου 2020
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, στη Φλώρινα

23 Αυγούστου 2026
Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά

Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά

23 Αυγούστου 2026
Ε65

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65 στο ρεύμα προς Γρεβενά – Τι ισχύει από 24 Αυγούστου

23 Αυγούστου 2026
“Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια

“Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια

23 Αυγούστου 2026
μανιταρια

Μανιτάρια: Τι αλλάζει στο σώμα όταν τα βάζετε συχνά στο πιάτο σας

23 Αυγούστου 2026
παιδι

4χρονη πέθανε από διφθερίτιδα – Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

23 Αυγούστου 2026
ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Πού μπαίνουν τα όρια σε φωτοβολταϊκά και αιολικά

23 Αυγούστου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΚΤΕΛ: Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωνε διπλή ταρίφα – Του είχαν αφαιρέσει και το δίπλωμα

23 Αυγούστου 2026
Χιλιάδες πόδια από κοτόπουλα και γαλοπούλες ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας

Χιλιάδες πόδια από κοτόπουλα και γαλοπούλες ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας

23 Αυγούστου 2026
χρημα

Αλλαγές στα τεκμήρια από το 2027 – Ποιοι επαγγελματίες θα ευνοηθούν

23 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ολοκληρώνονται και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

23 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους: Τι συνέβη με τις αιτήσεις -Πότε θα γίνει η κλήρωση των vouchers

23 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

sierafm by sierafm
7 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
5
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού των φόρων στα εισοδήματα του 2019 παραμένουν ίδιες με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι για τα εισοδήματα του 2018.

Και φέτος παρέχεται η δυνατότητα στους εγγάμους να υποβάλουν, εφόσον το επιθυμούν, χωριστές δηλώσεις, ενώ παράλληλα όλοι ανεξαιρέτως οι έγγαμοι, καθώς επίσης και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, θα λάβουν ξεχωριστά (ατομικά) εκκαθαριστικά, είτε επιλέξουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωριστά είτε εξακολουθήσουν να τις υποβάλλουν από κοινού.

Τα SOS

Οι φορολογούμενοι πριν και κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής σημεία:

Κοινή φορολογική δήλωση μπορούν να υποβάλουν οι έγγαμοι σύζυγοι αλλά και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης. Εφόσον τα ζευγάρια αυτά θέλουν να υποβάλουν κοινή δήλωση, οφείλουν να ενημερώσουν το Τμήμα-Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με δήλωση μεταβολής.

Οι έγγαμοι μπορούν να υποβάλουν χωριστά τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο καθένας για τα εισοδήματά του, αρκεί μόνο ο ένας εκ των δύο να έχει δηλώσει την επιλογή αυτή σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet, σε προθεσμία που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου. Η επιλογή αυτή είναι δεσμευτική και για τον άλλον σύζυγο.

Οι σύζυγοι πρέπει να υποβάλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις χωρίς να απαιτείται γνωστοποίηση στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με τις παραπάνω μεταβολές.

Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα θεωρούνται «εξαρτώμενα» εφόσον συνοικούν με τον φορολογούμενο και το ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημά τους δεν υπερέβη εντός του 2019 τα 3.000 ευρώ ή τα 6.000 ευρώ αν παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Οσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31.12.2019 και έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Ακόμη και τα ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα οφείλουν να υποβάλουν δήλωση εφόσον απέκτησαν έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2019 ή εφόσον βαρύνονται με τεκμήριο διαβίωσης για κατοικία ή Ι.Χ.

Σε κάθε περίπτωση εγγάμων που υποβάλλουν κοινή δήλωση θα διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και θα εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι έχουν εκκαθαριστικά με πιστωτικά ποσά, αυτά θα επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει επιπλέον φόρος προς καταβολή (χρεωστικό υπόλοιπο), θα πρέπει να εξοφλείται είτε εφάπαξ, μέχρι την 31η Ιουλίου, είτε σε τρεις ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την 31η Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2020.

Δεν θα βεβαιώνεται ποσό φόρου εισοδήματος για καταβολή εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό λαμβανόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Δεν θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο ποσό φόρου μικρότερο των 5 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό υπολογιζόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης, πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

Ορισμένοι κωδικοί του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1 της δήλωσης που αφορούν σε εισοδήματα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις και την αντίστοιχη παρακράτηση φόρου θα εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης σε πορτοκαλί πλαίσιο και θα είναι προσυμπληρωμένοι με συγκεκριμένα ποσά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η προσυμπλήρωση θα έχει γίνει με βάση στοιχεία από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και ασφαλιστικούς φορείς. Τα ποσά στους κωδικούς αυτούς δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν από τον φορολογούμενο. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους κωδικούς που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από μισθούς ή συντάξεις, καθώς επίσης και με τους κωδικούς του πίνακα 4Γ2 που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από ακαθάριστα έσοδα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

Νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ για πληροφορίες που αφορούν τον κορονοϊό

Next Post

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Next Post
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ - Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, στη Φλώρινα
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65 στο ρεύμα προς Γρεβενά – Τι ισχύει από 24 Αυγούστου
  • “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  • Μανιτάρια: Τι αλλάζει στο σώμα όταν τα βάζετε συχνά στο πιάτο σας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  2. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  3. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  4. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr