• Latest
πυρκαγια φωτια πυροσβεστικη

Φωτιά στην Εύβοια: Τα ανοιχτά μέτωπα -Στάχτη το δάσος Natura, κάηκαν ΙΧ, σώθηκαν τα σπίτια

14 Αυγούστου 2019
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι

Κυνηγετικός Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Γενική Συνέλευση και εκλογές

7 Απριλίου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Εντοπισμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρίς σήμανση μετά από ελέγχους

7 Απριλίου 2026

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη

7 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξης Τσίπρα – Κριτική για απολιγνιτοποίηση, ενέργεια και διεθνείς εξελίξεις

Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

7 Απριλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση

7 Απριλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Η “Μεγάλη Εβδομάδα” της Δυτ. Μακεδονίας διαρκεί επτά χρόνια και “Ανάσταση” με αυτήν την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει»

7 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

7 Απριλίου 2026
Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

7 Απριλίου 2026
Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

7 Απριλίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

7 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

7 Απριλίου 2026
παιδι

Σκύλος δάγκωσε δίχρονο κοριτσάκι στο πρόσωπο

7 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στην Εύβοια: Τα ανοιχτά μέτωπα -Στάχτη το δάσος Natura, κάηκαν ΙΧ, σώθηκαν τα σπίτια

sierafm by sierafm
14 Αυγούστου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πυρκαγια φωτια πυροσβεστικη
14
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολονύχτια, τιτάνια μάχη έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά στην Εύβοια, καταφέρνοντας να σώσουν τελικά και τα τέσσερα χωριά που κινδύνεψαν από τις φλόγες, οι οποίες κατέκαψαν μεγάλο μέρος από το παρθένο πευκοδάσος.

Με μηχανήματα και μπουλντόζες οι δυνάμεις δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εμποδίζοντας κατ’ αρχάς τη φωτιά να προχωρήσει προς τα Ψαχνά, ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και αυτοθυσία οι πυροσβέστες δημιούργησαν ασπίδα προστασίας κυρίως για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, στα οποία οι φλόγες έγλειψαν σχεδόν τα σπίτια.
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/fvtia-eyvoia-apologismos-4_iefimerida.jpg
Δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια

Οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, εκτός από ζημιές εξωτερικά σε ορισμένα. Ωστόσο, έχουν καεί αυτοκίνητα. Αυτή την ώρα (10 π.μ.), σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει λίγο καλύτερη εικόνα από χθες και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα από Πλατανιά προς Νταμάρια και από το χωριό Μακρυμάλλη προς Πλατανιά.
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/fvtia-eyvoia-apologismos-1_iefimerida.jpg
Τεράστια οικολογική καταστροφή

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έχασε μεγάλο μέρος του παρθένου πευκοδάσους της περιοχής Natura, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας, αφού η πύρινη λαίλαπα κυριολεκτικά άφησε μόνο στάχτη στο πέρασμά της.

Κανένας τραυματισμός πολίτη ή εισαγωγή για αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τη φωτιά στην Εύβοια -που εξακολουθεί να μαίνεται λόγω αναζωπυρώσεων- μέχρι στιγμής «δεν είχαμε κανένα αναπνευστικό περιστατικό ή τραυματισμό που να οφείλεται στην πυρκαγιά στα νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών».
Τραυματίστηκε ένας εθελοντής πυροσβέστης

Στη φωτιά στην Εύβοια ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. Ο άτυχος άνδρας έχει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Αρχικά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ομως, από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ, προκειμένου να αξιολογηθούν τα εγκαύματά του. Ο αδελφός του, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Ήταν με τη μηχανή και είχε μπει μέσα στις φλόγες, περικυκλώθηκε. Είχε εγκαύματα στα χέρια, στα πόδια, λίγο στον λαιμό και το πρόσωπο. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Οι γιατροί του είπαν ότι θα τον κρατήσουν δύο μέρες μήπως του κάνουν εγχείριση, σαν πλαστική. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες».

Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Εύβοια: Υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις

Από το πρωί επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 9 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 του στρατού) και 7 αεροσκάφη, ενώ συντονισμός από αέρος γίνεται με 2 ελικόπτερα, ένα της ΕΛ.ΑΣ. και ένα του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφτασαν επίσης και 2 ιταλικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και αναμένονται 2 ακόμη από την Ισπανία, που ανταποκρίθηκε και αυτή στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Η Κροατία, που επίσης είχε ανταποκριθεί, τελικά δεν έστειλε αεροσκάφη, καθώς και αυτή έχει πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Νωρίς το πρωί βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ήρθε στη Ελλάδα για να εκφράσει τη συμπαράσταση της Ευρώπης και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο και ενημέρωσε για την ευρωπαϊκή βοήθεια που αποστέλλεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε 4 μέτωπα

Για αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας που ανησυχούν τις δυνάμεις πυρόσβεσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.
«Στην κεντρική Εύβοια η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε έντονο ανάγλυφο και πυκνή φυτοκάλυψη. Το κομμάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι ανάμεσα σε Πλατανιά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, εκεί υπάρχει και πυκνή φυτοκάλυψη», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8.
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/fvtia-eyvoia-apologismos-2_iefimerida.jpg

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Και σήμερα η Πυροσβεστική αλλά και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς και εθελοντές θα δώσουν τη μάχη τους. Ευελπιστούμε ότι με την παροχή και τη συνδρομή από αέρος των εναερίων μέσων με επτά αεροσκάφη, εννέα ελικόπτερα, τα δύο από αυτά του Ελληνικού Στρατού, και δύο συντονιστικά της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουμε το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και κυρίως εκεί που υπάρχει το έντονο ανάγλυφο προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά από τα όρια που έχει μέχρι στιγμής βρεθεί και αποτυπώνεται… Ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το απόγευμα θα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα από αυτή που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Καιρός: Στον φούρνο σήμερα η χώρα, στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Next Post

Ποιες στιγμές δεν πρέπει να πίνεις ποτέ νερό

Next Post
ΝΕΡΟ

Ποιες στιγμές δεν πρέπει να πίνεις ποτέ νερό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυνηγετικός Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Γενική Συνέλευση και εκλογές
  • Δήμος Κοζάνης: Εντοπισμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρίς σήμανση μετά από ελέγχους
  • Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη
  • Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr