Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
Κινηματογράφος Σινεμά
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki
Λαϊκή Συσπείρωση
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025
43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
αμεα, ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Χορήγηση δελτίων στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ

Επιτρέπεται πλέον η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του.

Λύση σε ένα πρόβλημα που επηρέαζε την καθημερινότητα πολλών ΑμεΑ δίνει με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, επιτρέπεται πλέον η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδειααλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του.

Με τον τρόπο αυτό διορθώνεται, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μία αδικία που υπήρχε, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικες ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης, δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν. Και αυτό διότι το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκει για παράδειγμα στους γονείς ή τα παιδιά τους. Μέχρι σήμερα, ο γονέας ανήλικου ΑμεΑ έπρεπε για παράδειγμα να μεταβιβάσει στο παιδί του το ΙΧ αυτοκίνητο, για να λάβει το Δελτίο Στάθμευσης που δικαιούται, με όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αυτό συνεπαγόταν.

Με την απόφαση του κ. Καραμανλή, οι δικαιούχοι ΑμεΑ λαμβάνουν το Δελτίο Στάθμευσης και εφόσον το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει στους γονείς ή τα παιδιά τους.

«Μια πρώτη ανακούφιση»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι το μέτρο αυτό είναι μια πρώτη ανακούφιση για πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας που είναι απαραίτητη η υπηρεσία αυτή.

Συγχρόνως δήλωσε ότι το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις για την πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό ή στον αποκλεισμό από αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και ότι θα ανακοινωθεί άμεσα η σχετική σειρά μέτρων.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *