• Latest
ΒΟΥΛΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 «ναι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ξεκινά με 10 νομοσχέδια

23 Ιουλίου 2019
Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

26 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα HELIOS+ στη Δυτική Μακεδονία

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue – «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Χειμερινές φορτίσεις με επιβραβεύσεις και προνόμια από τη ΔΕΗ blue και τη Visa

26 Νοεμβρίου 2025
Παραιτήθηκε η Καλλιόπη Σεμερτζιδου απο τη θέση της Συντονίστριας της ΝΔ Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

«Δεν έχω Ferrari, ένα μοτοποδήλατο έχω μόνο», λέει η Σεμερτζίδου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

26 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δημοτικά σχολεία: Τέλος η βαριά σχολική τσάντα – Η μεγάλη αλλαγή

26 Νοεμβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Γιατί παχαίνουμε μετά τα 50 – Πώς θα «ξυπνήσουμε» το μεταβολισμό μας

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 «ναι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ξεκινά με 10 νομοσχέδια

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια για το κράτος, το φορολογικό και το πανεπιστημιακό άσυλο έρχονται άμεσα στη Βουλή – Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξάμηνο νομοθετικό μαραθώνιο – Μόλις φανεί η μεταρρυθμιστική δυναμική η διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

«Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισε την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ολοκληρώθηκε με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση την πρόθεσή του να τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Η ευθύνη μας και η ευθύνη η δική μου προσωπικά είναι βαριά», επεσήμανε. «Την αναλαμβάνουμε όμως με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Λάθη θα γίνουν, αλλά δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ποτέ η προσήλωσή μας στον κεντρικό στόχο. Και προσωπικά δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να περάσει ούτε μια μέρα στην οποία δεν θα αξιοποιήσω την δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες για να κάνω την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το ήπιο κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η τριήμερη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι το συναντά πρώτη φορά κατά την τελευταία δεκαπενταετία που είναι στο Κοινοβούλιο. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντητες τις βολές που δέχθηκε και αντεπιτιθέμενος απέρριψε την κριτική που του ασκήθηκε από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαροουφάκη: «Στη δική μας περίπτωση θα διακρίνετε απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον προβληματισμό του τελευταίου και στις αιχμές ότι άλλαξε διαπραγματευτική στρατηγική. «Είχα πει λοιπόν προεκλογικά, κ. Τσίπρα, ότι η μείωση των πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό είχαμε πει προεκλογικά και σε αυτό εμμένουμε σήμερα».

 

Το «δίδυμο της καταστροφής»

«Τα έφερε έτσι η ιστορία κ. Τσίπρα, ώστε σε αυτή την αίθουσα να βρίσκονται ταυτόχρονα επικεφαλής διαφορετικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων το δίδυμο της καταστροφής του πρώτου εξαμήνου του 2015», είπε ο πρωθυπουργός, υψώνοντας τους τόνους: «Εσείς και ο κ. Βαρουφάκης. Και θα μας δώσετε εσείς συμβουλές για διαπραγματεύσεις; Όταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνδυάστηκε η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η πρωτοφανής ανικανότητα, η πλήρης περιφρόνηση των ευρωπαϊκών θεσμών για να οδηγήσετε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, να κλείσετε τις τράπεζες, να φέρετε τρίτο μνημόνιο και να κάνετε τελικά υπό την πίεση των συνθηκών μια εντυπωσιακή κολοτούμπα και έμεινε η Νέα Δημοκρατία όρθια να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, σας παρακαλώ, συμβουλές διαπραγμάτευσης από εσάς και τον κ. Βαρουφάκη η Παράταξη αυτή δεν δέχεται».

Τσίπρας: Γιατί καταψηφίζουμε

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα στην ομιλία του υπερασπίστηκε το έργο που έκανε η κυβέρνησή του, ενώ απέδωσε το ήπιο κλίμα που επικράτησε στη Βουλή στη στάση του κόμματός του που, όπως είπε, δεν κάνει αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε τα προηγούμενα η Νέα Δημοκρατία.

Διαμαρτυρήθηκε, μάλιστα, επειδή ο πρωθυπουργός υποστηρίζει σε συνεντεύξεις του ότι στις εκλογές ηττήθηκε ο λαϊκισμός, υποστηρίζοντας ότι λαϊκίστικη ήταν η αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις και γιατί διαφωνεί επί της ουσίας με όσα ευθέως ειπώθηκαν, αλλά κυρίως διότι ανησυχεί βαθιά «για όσα επιμελώς αποκρύφθηκαν, για όσα επιμελώς δεν ειπώθηκαν» στις συνεδριάσεις της Βουλής.

Ο όρος «προοδευτικός»

Από την πλευρά και ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του προκατόχου του, λέγοντας: «Και είναι καλό, ξέρετε, τώρα που έχετε αλλάξει ρόλο, να αλλάξετε και λογογράφο, διότι αν τα κάνατε όλα τόσο καλά όσο τα παρουσιάζατε, φαντάζομαι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν διαφορετικό. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει, όταν έχετε υποστεί τρεις εκλογικές ήττες μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει από κάτω και η Νέα Δημοκρατία έρχεται να συνταχθεί με ρεύματα τα οποία είναι πια ξεκάθαρα πλειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία, να γίνει η κυρίαρχη πολιτική έκφραση όσων ζητούν να κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον, να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στον όρο “προοδευτικός”».

Απευθυνόμενος «σε όσους σπεύδουν να αναμασούν ιδεολογικές αντιπαραθέσεις περασμένων αιώνων», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε δηκτικά. «Κινδυνεύει ο λόγος τους να αντηχεί ως ηχώ από μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί. Κινδυνεύουν να μην τους ακούει πια κανένας. Δεν είμαστε εμείς μπροστά από την εποχή μας, όταν μιλάμε για τεχνολογική επανάσταση, για κλιματική αλλαγή. Απλά κάποιοι άλλοι έμειναν πίσω και δεν το έχουν καταλάβει».

Τα πρώτα νομοσχέδια

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια από τα συνολικά δέκα που είναι σε προτεραιότητα για να πρψθηθουν έως το τέλος του χρόνου.

*Το πρώτο, το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή, θα αφορά στο επιτελικό κράτος, για το οποίο μίλησε στη Βουλή αναλυτικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που είναι ο συντάκτης του.
*Το δεύτερο θα αφορά σε φορολογικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν άμεσα. Είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο που θα διευρύνει και θα βελτιώνει τη ρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
*Το τρίτο θα αφορά ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των Δήμων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Και με τα τρία αυτά νομοσχέδια, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό στίγμα της, τον φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό που χαρακτηρίζει τις πολιτικές της και αντικατοπτρίζονται στις αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και στην αφαίρεση φορολογικών βαρών από τους πολίτες.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Η Κεραμέως τα αλλάζει όλα στην Παιδεία -Τέλος σε άσυλο και αιώνιους φοιτητές

Next Post

ΟΑΕΔ: Ειδικό επίδομα 720 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Ειδικό επίδομα 720 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
  • Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα
  • Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς
  • Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του
  • Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr