• Latest
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Ψηφιακό μπλόκο για τη βία στα σχολεία – Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

4 Μαρτίου 2024
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφιακό μπλόκο για τη βία στα σχολεία – Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

sierafm by sierafm
4 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσα στον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας που έχει να κάνει με τη σχολική βία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα στα σχολεία έρχεται να στηρίξει τα παιδιά και συγκεκριμένα τους μαθητές, ώστε σε πραγματικό χρόνο να μπορούν να καταγράφουν με επώνυμη καταγγελία περιστατικά βίας, με στόχο την αντιμετώπισή τους, πέρα από τη στήριξη των θυμάτων.

Στην κυβέρνηση δίνουν μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων και, εκτός από την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, που θα ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε πρόσφατα και στη συγκρότηση Επιτροπής για την Εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας. Μάλιστα, η επιτροπή συνεδρίασε στα μέσα Φεβρουαρίου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει παραδοθεί ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ψηφιακή πλατφόρμα.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα;

Σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Οι μαθητές, οι γονείς ή και οι κηδεμόνες θα μπορούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους να κάνουν αναφορές και καταγγελίες (οι μαθητές με τους κωδικούς του myschool).
  • Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου, μαζί με έναν εκπαιδευτικό, θα αξιολογεί την καταγγελία και θα προχωρά στις πρώτες παρεμβάσεις.
  • Στη συνέχεια, η καταγγελία θα εξετάζεται και από τη διεύθυνση εκπαίδευσης, από μια επιτροπή τεσσάρων ατόμων, που θα απαρτίζεται από τον διευθυντή του σχολείου, τον εκπαιδευτικό, από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και θα προχωρά στα ενδεδειγμένα βήματα για να επιλυθεί το περιστατικό.
  • Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η παραπομπή και το τι γίνεται με αυτή την αναφορά. Η καταγγελία θα παραπέμπεται για επίλυση εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, αν το περιστατικό είναι πιο σοβαρό, θα ακολουθεί τη νομική οδό. Φαίνεται πως θα υπάρχει ένα πρωτόκολλο, βάσει του οποίου, με το που ενημερωθεί αυτός που λαμβάνει την αναφορά, βλέπει τι πρέπει να κάνει, ανάλογα με την περίπτωση.

Ερωτηματολόγιο

Εκεί όπου θα καταγράφεται η καταγγελία θα υπάρχει ουσιαστικά ένα ερωτηματολόγιο με μια σειρά από ερωτήσεις. Για παράδειγμα: Τι ώρα συνέβη το περιστατικό; Μέσα ή έξω από την αίθουσα, στη διάρκεια του διαλείμματος; Συμμετείχε μόνο ένας ή και άλλοι;

Βέβαια, μπορεί να γίνει αναφορά ακόμα και για τη συμπεριφορά των διδασκόντων, ενώ θα υπάρχει και πεδίο που θα έχει να κάνει με τον εκφοβισμό στο ψηφιακό περιβάλλον και τη χρησιμοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιστατικά με ανηλίκους που εντόπιζαν φωτογραφίες κοριτσιών από τα social media και, χρησιμοποιώντας το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, τα έγδυναν και τα διαπόμπευαν, στέλνοντας τις φωτογραφίες σε συμμαθητές τους.

Ετσι, θα υπάρχει πλήρης καταγραφή του περιστατικού και θα δίδεται μεγαλύτερη ευχέρεια σε διδάσκοντες και ειδικούς να κινηθούν.

Στόχος, πάντως, πέρα από τη στήριξη των θυμάτων, είναι να βοηθούνται και οι θύτες. Οχι μόνο για να αποφεύγονται εκ νέου περιστατικά, αλλά και για να μπορούν οι θύτες να επιστρέψουν ομαλά στο μαθητικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στο υπουργείο Παιδείας το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις υπό τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τη λειτουργία της πλατφόρμας, αλλά και με τη διαδικασία αντιμετώπισης των καταγγελιών για βία ή εκφοβισμό.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως, ανάλογα με την καταγγελία, εξετάζεται ακόμα και η αυστηροποίηση των ποινών, όπως η επέκταση της αποβολής από το σχολείο, ενώ σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα μπορεί να καταγράφονται και ανώνυμες καταγγελίες, αλλά μόνο από τους μαθητές.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σχεδιάζει Συμβουλευτική Γονέων για την αντιμετώπιση της βίας και τον εκφοβισμό των ανηλίκων, ώστε να προλαμβάνονται και καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ενημερώσεις αυτές θα πραγματοποιούνται στους δήμους, ενώ μπορεί να ακολουθηθεί και το υβριδικό μοντέλο, ώστε, πέρα από τη διά ζώσης συζήτηση, να συμμετέχουν γονείς και μέσω του διαδικτύου.

Στόχος με τις «Σχολές Γονέων» είναι να στηριχθούν οι γονείς σε μια εποχή κατά την οποία η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλη. Εξάλλου, η ενημέρωση θα αφορά και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, που έχει να κάνει με το πόσο ικανό είναι ένα άτομο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη είναι σε διαβουλεύσεις ώστε να δεσμευθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του σχεδίου για τη Συμβουλευτική Γονέων, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ – ΠΗΓΗ: Realnews

Tags: BULLYINGlΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαιρώματα μέσα σε ουζερί

Next Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Πως διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού;»

Next Post
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Πως διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού;»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ
  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr