Με τα «κόλπα» που θα σας πούμε θα έχετε έναν βραστήρα χωρίς άλατα και χωρίς τη χρήση χημικών!
1. Το κοχύλι
Ρίξτε μέσα στον βραστήρα ένα κοχύλι από αυτά που μαζεύατε όλο το καλοκαίρι στη θάλασσα.
Αφήστε το κοχύλι συνέχεια μέσα του και τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα!
2. Το λεμόνι
Βράστε νερό στον βραστήρα και μετά ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν κάνει φτερά. Μερικές χρήσιμες συμβουλές
-Αν στο βραστήρα περισσέψει νερό, αδειάστε το! Το νερό που έχει βράσει και παραμένει μέσα στη συσκευή ευνοεί την δημιουργία αλάτων και βακτηρίων.
-Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί.
Πηγή:baby.gr