• Latest
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

10 Ιουνίου 2024
Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

24 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»

24 Αυγούστου 2025
43α Λασσάνεια. Το πρόγραμμα

43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς

24 Αυγούστου 2025
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

24 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ
0
SHARES
81
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωποι θα βρεθούνε οι εργαζόμενοι τις επόμενες ημέρες αλλά και συνολικά τους καλοκαιρινές μήνες με πρωτοφανή κύματα καύσωνα με βάση τις επισημάνσεις των μετεωρολόγων. θα κληθούν να δουλέψουν σε ανυπόφορες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας σε χώρους-καμίνια.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας και τα εργοτάξια, λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας με 10ωρη εργασία, των μηδαμινών ελέγχων από τα αρμόδια κρατικά όργανα , καθιστά ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση. Η απαράδεκτη σχεδιαζόμενη επιβολή της 12ωρης εργασίας βάχει ταφόπλακα στα ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Το κυνήγι του κέρδους από τις εταιρίες είναι και η ρίζα που ενισχύει εκείνα τα δεδομένα που καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνή για τους εργαζόμενους την κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα, η διακοπή εργασιών όπου χρειάζεται αντιμετωπίζονται από το κράτος και την εργοδοσία ως κόστος που τους επιβαρύνει. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο της εξουθένωσης από τις συνθήκες που διαμορφώνει ο καύσωνας. Η κυβέρνηση αντί να επιβάλλει μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, αρκείται σε κάποιες ανακοινώσεις, κλείνει το μάτι στην μεγαλοεργοδοσία και τους δίνει το ελεύθερο να μην εφαρμόζουν μέτρα.

 

Στα εργοτάξια της περιοχής μας, φ/β σταθμοί, αιολικά πάρκα κλπ διαμορφώνονται αντίξοες συνθήκες εργασίας λόγω του καύσωνα και απαιτούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως και διακοπή των εργασιών όπου χρειάζεται λόγο υψηλής θερμοκρασίας. Οι επιπτώσεις από την εργασία σε  υψηλές θερμοκρασίες έχει άμεσες συνέπειες όπως η καταπόνηση, η αφυδάτωση, η θερμοπληξία, η αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων κοκ όπως και μακροχρόνια επίδραση σε χρόνιες παθήσεις που μπορεί να έχουν εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την προστασία της ζωής τους στα δικά τους χέρια ,να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, να κατεγγέλουν περιστατικά αιθερεσίας.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 οC ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία (π.χ. Υ.Α. Δ7/Α/οικ.12050/2223/23-5-2011, Αρθ.23 Παρ.4, Εγκύκλιος 52903/26-5-2023). Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους (γιαπιά, μηχανοστάσια, χυτήρια, ναυπηγικές εργασίες, υαλουργίες, μηχανουργεία, θερμοκήπια κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  • Να εκδοθεί άμεσα Υπουργική Απόφαση που θα δεσμεύει τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω, παίρνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες ανά κλάδο όπως και τις συλλογικές συμβάσεις που προβλέπουν αντίστοιχα μέτρα.
  • Πλήρη αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  • Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Περιορισμό βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  • Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
  • Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων. Διαμόρφωση σκιερών χώρων διαλλείματος για τους εργαζόμενους.
Tags: ΚαυσωναςΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι Αναλήψεως στη Γαλατινή

Next Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις Προσκλήσεις ΔΑΜ» 

Next Post
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις Προσκλήσεις ΔΑΜ» 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»
  • 43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)
  • Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς
  • Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr