• Latest

Άναψε φωτιές το BBC με τα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα

25 Φεβρουαρίου 2019
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη

24 Οκτωβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο

24 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο

24 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω  διαρροής, μέχρι αύριο αργά το μεσημέρι.    

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Κουκουλόπουλος: «Η προστιμολαγνεία της Κυβέρνησης σπάει τα όρια αντοχής λογιστών και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

24 Οκτωβρίου 2025
Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Απεργία για τους μηχανικούς του Δημοσίου

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

23 Οκτωβρίου 2025
αλογα

Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο

23 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

23 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

23 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

23 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άναψε φωτιές το BBC με τα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ευθύνες στον Τσίπρα και την κυβέρνηση καταλογίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση – Με την Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίστηκε η μακεδονική μειονότητα, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC – Απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών.

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος… Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο γάιδαρος είναι το τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Για την ακρίβεια, το ρεπορτάζ του που έκανε λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν και εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος». Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει ανεπίσημα χθες.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας», διαμηνύουν διπλωματικές πηγές. Το ρεπορτάζ του BBC, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ιστορία. Σήμερα αναμένεται να αποστείλει το υπουργείο Εξωτερικών και επιστολή διαμαρτυρίας.

Η αντιπαράθεση, όμως, δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε «να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ για την ανακοίνωσή της. «Αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι. Η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα μειονότητας».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το BBC επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο παιχνίδι μπήκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η Συνθήκη, πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται, κατά το γράμμα της και το πνεύμα της, με τρόπο που δεν αφήνει ούτε ίχνος αλυτρωτισμού. Κατά συνέπεια, οιαδήποτε αντίθετη τακτική θα εμποδίζει, αυτονοήτως, την ευρωπαϊκή ενταξιακή πρόοδο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», απάντησε εμμέσως στο δημοσίευμα και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Γεγονός παραμένει ότι σε ανύποπτο χρόνο, κάποιοι από αυτούς που αμφισβητούσαν τη συμφωνία υποστήριζαν πως θα προκαλέσει θέμα “μακεδονικής μειονότητας”, όπως και διδασκαλία “μακεδονικής γλώσσας”. Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ είχε κάνει λόγο για “Μακεδόνες του Αιγαίου”, οι οποίοι με τη Sυμφωνία των Πρεσπών δεν αποκλείεται «να διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο προκαλεί. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 με τίτλο «Η πίεση για αυτονομία της Κέρκυρας μεγαλώνει», έκανε λόγο περί αυτονομίας της Κέρκυρας! Φιλοξενούσε έναν άγνωστο Ελληνοαυστραλό ονόματι Χάρι Τσουκαλάς, ο οποίος είχε ξεκινήσει κίνημα για να δοθεί στην Κέρκυρα αυτονομία από την Αθήνα! Ο ίδιος δήλωνε στο BBC ότι «δεν θέλουμε ανεξαρτησία από την Ελλάδα», του αρκούσε η αυτονομία!

Μένει να αναρωτηθεί κανείς τί είδους σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί το θέμα αυτό. Ειδικά όταν συμπίπτει με μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, όπου κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ράμα στην Αλβανία και οι διαδηλώσεις στη Σερβία.

Στο δημοσίευμα αντέδρασε και το ΚΙΝΑΛ. «Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού. Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν, όπως αγνόησαν και τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΣΚΟΠΙΑ
Previous Post

Συλλήψεις τριών ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στην Φλώρινα

Next Post

«Περί σοφίας ο λόγος» Το 4ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία

Next Post
βιβλιοθήκη κοζάνης

«Περί σοφίας ο λόγος» Το 4ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη
  • Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο
  • Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο
  • ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω  διαρροής, μέχρι αύριο αργά το μεσημέρι.    
  • Κουκουλόπουλος: «Η προστιμολαγνεία της Κυβέρνησης σπάει τα όρια αντοχής λογιστών και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr