• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Άρση lockdown: Τα τρία σενάρια για τον Ιανουάριο – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

23 Δεκεμβρίου 2020
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
Κωνσταντινίδης

Στάθης Κωνσταντινίδης: Αν δεν είχε νομοθετηθεί το αλκοτέστ πριν από 55 χρόνια, σήμερα κάποια κόμματα θα το καταψήφιζαν

4 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Πόσο ρεύμα καίνε, τι να προσέχετε στο στόλισμα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

4 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια δικαστικής συνεδρίασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης

4 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη για να τη βιάσει ο 19χρονος γιος τους

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άρση lockdown: Τα τρία σενάρια για τον Ιανουάριο – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

sierafm by sierafm
23 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Δεδομένη θεωρείται η παράταση του lockdown, ενώ τρεις είναι οι επιλογές κυβέρνησης και ειδικών

Και μετά τις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να παραταθεί το lockdown στη χώρα μας, καθώς πληροφορίες του ethnos.gr σημειώνουν ότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής δεν θέλουν να ακούσουν για άνοιγμα της χώρας αμέσως μετά τις γιορτές. Άλλωστε θεωρούν βέβαιο ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξηθούν και πάλι λόγω των επαφών που θα υπάρξουν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και παρά τα αυστηρά μέτρα.

Για άνοιγμα των σχολείων ούτε λόγος κοντά στις 7 Ιανουαρίου – περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr, καθώς δεν θα έχουν φανεί ακόμη ξεκάθαρα τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις νέες μολύνσεις της Πρωτοχρονιάς. Άλλωστε, οι ειδικοί της επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνεδρίαση για το θέμα της εκπαίδευσης λίγο πριν τη αλλαγή του χρόνου, δηλαδή στις 28 και 29 Δεκεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, οπότε και θα έχουν μία κάπως καλύτερη εικόνα για το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Τα τρία σενάρια

Παρότι καταγράφεται σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας εξαιτίας του lockdown, η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, με αποτέλεσμα και τα κυβερνητικά στελέχη να είναι αρνητικά στην πιθανή άρση των μέτρων στις 7 Ιανουαρίου, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr. Τρία είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται ειδικοί και κυβερνητικοί παράγοντες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Σενάριο 1ο: Μεγάλο μέρος των ειδικών εισηγείται να παραταθεί το lockdown για όλο τον Ιανουάριο και την τελευταία εβδομάδα του μήνα να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. Στις 20 Ιανουαρίου δηλαδή να επανεξετασθούν τα δεδομένα και να ληφθούν νέες αποφάσεις. Πρόκειται για ένα από τα βασικά σενάρια που υπάρχουν σήμερα στην κυβέρνηση.

Σενάριο 2ο: Άλλες εισηγήσεις που φθάνουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζουν πηγές του ethnos.gr, είναι να διατηρηθεί το lockdown σταθερά για όλο τον Ιανουάριο και να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των μέτρων το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ένα διάστημα που εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιασθεί και ένας ικανοποιητικός αριθμός ηλικιωμένων πολιτών οπότε και θα μειωθούν οι κίνδυνοι για δραματική αύξηση των θανάτων.

Στην περίπτωση αυτή θα αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά κοντά στις 15 Φεβρουαρίου και τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να μπορέσει έστω με καθυστέρηση να ανασάνει η αγορά.

Σενάριο 3ο: Tο τρίτο σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι των κυβερνητικών στελεχών είναι να ανοίξει σιγά σιγά η χώρα με άρση κάποιων περιορισμών περί τα μέσα Ιανουαρίου και όπου υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, να επιβάλλεται τοπικό lockdown.

Όλες αυτές οι σκέψεις βέβαια τόσο των ειδικών όσο και των κυβερνητικών στελεχών, μπορεί να αλλάξουν άρδην στην περίπτωση κατά την οποία μετά τις γιορτές καταγραφεί νέα εκτόξευση των κρουσμάτων λόγω συναθροίσεων σε ρεβεγιόν.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως έχει διαμηνύσει και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα εφαρμοσθεί 3ο lockdown με πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα: Αστυνομία και στα σπίτια ανάλογα με τις καταγγελίες

Next Post

Δήμος Σερβίων: Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια Οχημάτων Μηχανημάτων Έργου Και Εξοπλισμού Για Την Υποστήριξη Υπηρεσιών του Δήμου»

Next Post

Δήμος Σερβίων: Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια Οχημάτων Μηχανημάτων Έργου Και Εξοπλισμού Για Την Υποστήριξη Υπηρεσιών του Δήμου»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών
  • Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων
  • Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου
  • Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr