Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης
Κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κοζάνη
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Κέντρο υγείας Τσοτυλίου: Ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη στην Λαϊκή αγορά της Νεάπολης
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”
Σύλλογος «Ποντοκώμη 1923» – Δεν έχουμε σχέση με τη συναυλία που διακόπηκε
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»
«Empowering Future Leaders» από την HELLENiQ ENERGY
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
Δήμος Κοζάνης: Τα «Πουλιά της λίμνης Πολυφύτου» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: «Νιώσαμε τη γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται…» – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών σημειώθηκε στις 8.15 το πρωί στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ πληροφορίες τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία αναφέρουν ότι αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι. Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

https://media.real.gr/filesystem/images/20220321/low/ergostasio-grebena2-1_252863_309372.JPG

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

 

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νιώσαμε τη γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…»

Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δημητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Δείτε τη μαρτυρία αξιωματικού της Πυροσβεστικής στο Open:

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *