• Latest
ΟΠΕΚΑ

Έναρξη προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

2 Ιουλίου 2021
Χρυσή η Δήμητρα Καρπόζηλου από το Τσοτύλι στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα Boxing Cup». Βίντεο

Χρυσή η Δήμητρα Καρπόζηλου από το Τσοτύλι στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα Boxing Cup». Βίντεο

29 Ιουνίου 2025

Αδύνατα τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς -Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρησή τους

29 Ιουνίου 2025

Η Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων 29 και 30 Ιουνίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

29 Ιουνίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη

29 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη

29 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market

29 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

29 Ιουνίου 2025
6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

29 Ιουνίου 2025
Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.  Φωτογραφίες

Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

29 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έναρξη προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις, ο ΟΠΕΚΑ υλοποιεί και φέτος τα προγράμματα του ΛΑΕ (Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας) 2021.

Η Αγροτική Εστία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών,  της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού μέσα από πληθώρα κοινωνικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ανακουφίσουν, να ψυχαγωγήσουν  και να ενισχύσουν οικονομικά τους ανθρώπους της υπαίθρου. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Tην Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στην Αθήνα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας και παρουσία της διοικητού κ. Ξένιας Π. Παπασταύρου και των αρμοδίων υπαλλήλων η κλήρωση των δικαιούχων στα προγράμματα ΛΑΕ. Η κατανομή των δικαιούχων έγινε αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεων – παρόχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Eστίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies

ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους:

  1. Να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).
  2. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ( opeka.gr ) καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (Voucher).
  3. Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται (από 5/7/2021)σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού όμως έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Για την παραλαβή του δελτίου, απαιτείται φυσική παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του,

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΕΛΤΙΩΝ:

Α.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  – ΒΙΒΛΙΩΝ –  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ

Προσοχή: Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού – ιαματικού  τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 31/8/2021 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

Προσοχή: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων δεν λαμβάνουν δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις  28/9/2021 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά τις ημερομηνίες αυτές, ακολουθεί αναδιανομή των δελτίων όλων των προγραμμάτων  για αιτούντες που δεν κληρώθηκαν και κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν μέχρι τις ως άνω ημερομηνίες  δελτία ή βιβλία. Η παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ  ή των βιβλίων  από τα βιβλιοπωλεία  υλοποιείται  εφεξής  με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Β.  ΤΙΜΕΣ  ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ  ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο ΟΠΕΚΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών, επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Κω, Πάτμο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Λειψοί, Αγαθονήσι, Καστελόριζο, με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων ανά κατηγορία καταλύματος στους άλλους προορισμούς. Ως εκ τούτου, οι κοινωνικοί τουρίστες που θα επιλέξουν προορισμούς στα προαναφερόμενα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων χωρίς παροχή πρωινού, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

 

Γ.  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ  ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στους  δικαιούχους  του Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης   από  εταιρείες  Μαζικών  Μέσων Μεταφοράς  για τις  μετακινήσεις τους,  για το διάστημα των 6ημερων διακοπών  τους.

Η έκπτωση πραγματοποιείται  με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας τους και του δελτίου κοινωνικού ή  ιαματικού  τουρισμού.  

Στην  ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ  στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki–estia/ilektronikes–ypiresies έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των εταιρειών που προσφέρουν την έκπτωση, με τα στοιχεία επικοινωνίας , προκειμένου να επικοινωνούν οι δικαιούχοι  με τα γραφεία έκδοσης των εισιτηρίων, τη   χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό της έκπτωσης .  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Για το έτος 2021 υλοποιούνται τα εξής επτά προγράμματα:

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.
  2. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.
  3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12500 συνταξιούχους και πάντα με συμβεβλημένα  τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

Σημείωση: το 4ημερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

  1. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ. Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το πρόγραμμα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. (Λεπτομέρειες για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις σε χωριστή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ).
  2. ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ. Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους, συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα. Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.
  3. ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Το πρόγραμμα αφορά σε 32500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022. Για κάθε δελτίο, η επιχείρηση επιδοτείται με 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και 12 ευρώ  για την Παιδική Σκηνή.
  4. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1000 ευρώ  και 4000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

 

 

Από Διοίκηση ΟΠΕΚΑ

Tags: ΟΠΕΚΑ
Previous Post

3η Ενημερωτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ATIAS

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 6 Ιουλίου

Next Post
Δημαρχείο Σιάτιστας

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 6 Ιουλίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Χρυσή η Δήμητρα Καρπόζηλου από το Τσοτύλι στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα Boxing Cup». Βίντεο
  • Αδύνατα τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς -Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρησή τους
  • Η Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων 29 και 30 Ιουνίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη
  • Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr