• Latest

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δολοφόνος με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Αμετανόητος δήλωσε στην απολογία του ο δράστης – “Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα σκέφτηκα “Αν θέλετε πόλεμο έτσι, θα τον έχετε και τότε γεμάτος μίσος αποφάσισα να επιτεθώ στην εφορία” – Βίντεο

15 Οκτωβρίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ

8 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς

8 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια

8 Νοεμβρίου 2025
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

8 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα για το δημογραφικό: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα κιλό ατσάλι είναι πιο βαρύ από ένα κιλό βαμβάκι!». (Video)

8 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

8 Νοεμβρίου 2025

Μητρικός θηλασμός: θεμελιώδης πράξη αγάπης- υγείας- φροντίδας

8 Νοεμβρίου 2025
Μειώθηκαν έως και 80% τα επιβλαβή αμερικανικά μινκ στη Βόρεια Ελλάδα

Ενημερωτική Ημερίδα της Saga Furs για τους Έλληνες Εκτροφείς Mink την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

8 Νοεμβρίου 2025
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δολοφόνος με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Αμετανόητος δήλωσε στην απολογία του ο δράστης – “Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα σκέφτηκα “Αν θέλετε πόλεμο έτσι, θα τον έχετε και τότε γεμάτος μίσος αποφάσισα να επιτεθώ στην εφορία” – Βίντεο

sierafm by sierafm
15 Οκτωβρίου 2025
in VIDEOS, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε το πρωί της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ο δράστης της πρωτοφανούς δολοφονικής επίθεσης με το τσεκούρι, τον Ιούλιο του 2020, στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Πρωτόδικα το δικαστήριο επέβαλε ισόβια και 26 χρόνια ποινή φυλάκισης. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι πρώτες σκέψεις για μια ανάλογη επίθεση ξεκίνησαν το…2010, κάνοντας λόγο για “οικονομική επίθεση στον ελληνικό λαό”.

“Τότε μας λέγανε για το μνημόνια και σκεφτόμουν πως “Μπήκαν στην Πόλη οι εχθροί και μας πιάσανε στον ύπνο” φαινόταν ότι ήταν μία οικονομική επίθεση στον κόσμο.” ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της απολογίας του. Στη συνέχεια περιέγραψε τη διαδικασία που κατέβηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε σε διάφορες ομάδες διαδηλωτών συμμετέχοντας σε αρκετές συγκεντρώσεις. Αναφέρθηκε στην υπερβολική βία που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κάτι που τον γέμισε με μίσος για το σύστημα. Η εισαγγελέας παρενέβη κατά την απολογία του δράστη τονίζοντάς του ότι όσα περιγράφει δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα που δικάζονται και μεταξύ άλλων όσα λέει για τη δράση του στην Αθήνα, αναφέρει και περιγράφει αξιόπεινες πράξεις τις οποίες εκθέτει με έναν θετικό τρόπο.

Καθόλη τη διάρκεια της απολογίας του φέρθηκε κατά της κυβέρνησης, των καναλιών και των δημοσιογράφων, κατά τις δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Και τόνισε τη βια που δέχθηκε από τους αστυνομικούς όταν έσπασε το ΑΤΜ στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης. Μετά από λίγο καιρό και όταν έμαθε για τον Μάγγο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό αστυνομικών στο Βόλο πήρε την απόφαση να κάνει την επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης. Χαρακτηριστικά ανέφερε “Τότε το σκέφτηκα, αν θέλετε πολεμά, έτσι θα γίνει και τότε γεμάτος μίσος αποφάσισα να επιτεθώ στην εφορία. Είχα μίσος και θυμό μέσα μου είχα χάσει και την αίσθηση του χρόνου. Νόμιζα ότι είχα πάει πρωί αλλά ήταν σχεδόν 1 το μεσημέρι”.

Αίσθηση δημιούργησε η δήλωση του πως είχε σκοπό να χτυπήσει με το αμάξι όποιον αστυνομικό έβρισκε στο δρόμο του μέχρι να πάει στην εφορία. Μάλιστα συγκινήθηκε όταν ενώ περιέγραφε πώς χτυπούσε με το τσεκούρι τους υπαλλήλους, αναφέρθηκε στη στιγμή που πάλευε με την υπάλληλο Μαρία Μαστρανεστη. “Είδα στα μάτια της ότι πάλευε για κάτι σημαντικό, μάλλον για τα παιδιά της και αποφάσισα ότι πρέπει να σταματήσω” είπε με χαρακτηριστικά.

Καμιά μεταμέλεια δεν έδειξε όταν τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου αν το μετάνιωσε. “Δεν μετάνιωσα γιατί δε θα σταματούσε αλλιώς η άδικη βία.” ανέφερε, υποστηρίζοντας πως μετά από αυτό το γεγονός μειώθηκε η βία των αστυνομικών κατά “αθώων” ανθρώπων όπως υποστηρίζει. Κλείνοντας την απολογία του υπογράμμισε πως ο σκοπός του ήταν να έρθουν οι αστυνομικοί και να τον σκοτώσουν τη στιγμή της σύλληψης γι αυτό δεν άφηνε το τσεκούρι από το χέρι του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση της εισαγγελεως η οποία με αυστηρό ύφος τόνισε ” Είστε ένας αυτοκλητος τιμωρός το συστήματος ο οποίος έβαλε και λίγο ρομαντισμό… 7 φορές τη χτυπήστε τη Μαρία Μαστρανεστη και ξαφνικά αισθανθήκατε θαυμασμό διότι ήθελε να επιβιώσει… Όλοι ήθελαν να επιβιώσουν” ανέφερε.

“Ένοχος όπως πρωτοδίκως” εισηγήθηκε η εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν λήφθηκε υπόψιν ούτε ο ισχυρισμός της συνηγόρου υπεράσπισης για βρασμό ψυχικής ορμής με αποτέλεσμα την αποδοχή της πρότασης της εισαγγελίας. Πρωτόδικα το δικαστήριο επέβαλε ισόβια και 26 χρόνια ποινή φυλάκισης.

Τέλος στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι των μαθημάτων τόνισαν την ψυχική ηρεμία στην οποία βρισκόταν ο δράστης την ώρα του εγκλήματος. Επίσης το γεγονός πως οι πράξεις του δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και τέλος ότι δεν εξέφρασε καμιά μεταμέλεια για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη ξεκαθάρισε πως η γραμμή υπεράσπισης είναι καθορισμένη εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον κατηγορούμενο και ότι προσπάθησε να κατανοήσει τον ίδιο μετά από πολύωρες συναντήσεις και συζητήσεις.

Kozanimedia.gr

Tags: ΔΙΚΗΕΠΙΘΕΣΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

Next Post

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»

Next Post
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ
  • Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια
  • Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα για το δημογραφικό: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα κιλό ατσάλι είναι πιο βαρύ από ένα κιλό βαμβάκι!». (Video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr