• Latest
σπιτια αυθαιρετα

Έρχεται το «Σπίτι μου»: Όλο το νέο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής, δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ με 1% επιτόκιο

15 Σεπτεμβρίου 2022
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί

19 Ιανουαρίου 2026

Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας

19 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

19 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

19 Ιανουαρίου 2026
Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

19 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

19 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

19 Ιανουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2026
Οι τρίτεκνοι αποκτούν τα ίδια φορολογικά προνόμια με τους πολύτεκνους

Αίτημα για ένταξη της Αιανής στο πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

19 Ιανουαρίου 2026

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ

19 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Εδώ και τώρα στελέχωση του Ακτινολογικού και των άλλων τμημάτων του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου

19 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται το «Σπίτι μου»: Όλο το νέο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής, δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ με 1% επιτόκιο

sierafm by sierafm
15 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια αυθαιρετα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ για νέα στέγη θα δοθούν σε 10.000 νέους ως 39 ετών – σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews – ενώ όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά τη στέγη θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το πρόγραμμα στέγασης ύψους 1,8 δις για νέους και ζευγάρια αφορά συνολικά 100.000 ωφελούμενους που θέλουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, δρομολογείται ειδικό πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ για εξασφάλιση στέγης με σχέδον μηδενικό επιτόκιο για 10.000 νέους ως 39 ετών.

Το πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι με συγχρηματοδότηση 375 εκατ. από το κράτος και 125 εκατ. από τις τράπεζες. Ο σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτήρια.

Αρα ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε για να μισθώσει μία κατοικία.

Οι οποίες τράπεζες, όπως έχει πει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θα κάνουν και την επιλογή με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και γι’ αυτό το λόγο, το επιτόκιο, επειδή τα 3/4 του δανείου θα είναι άτοκα, θα είναι πολύ χαμηλό- με σημερινά δεδομένα θα είναι 1%.

Τα προγράμματα στέγης που θα παρουσιαστούν σήμερα το πρωί από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α Σπύρο Πρωτοψάλτη θα είναι άμεσης αλλά και μακροπρόθεσμης υλοποίησης και θα απευθύνονται σε νέους έως 39 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια που μένουν αναγκαστικά στο πατρικό τους, καθώς οι αυξημένες τιμές των ακινήτων και ειδικά των μικρών διαμερισμάτων τους εμποδίζουν να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή.

Επιπλέον, θα θεσμοθετηθεί ένα καινούργιο εργαλείο, η «κοινωνική αντιπαροχή».

Δηλαδή, η ΔΥΠΑ θα μπορεί αξιοποιώντας τα περιουσιακά της στοιχεία να εκμισθώνει αδόμητα ακίνητα για περισσότερο από 20 έτη. Στην περίπτωση τέτοιας μίσθωσης, ο μισθωτής μετά από δημοπρασία αναλαμβάνει την οικοδόμηση.
Για παράδειγμα, αν ανεγερθεί συγκρότημα 50 διαμερισμάτων και καταστημάτων, τα 35 θα διατεθούν σε δικαιούχους και τα 15 θα δοθούν προς εμπορική εκμετάλλευση.
Παράλληλα ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το «Εστία 2». Το Δημόσιο θα μισθώνει, σε πρώτη φάση, 1.000 ιδιωτικά ακίνητα για να τα διαθέτει, στη συνέχεια, με διαδικασίες-εξπρές και πολύ χαμηλό μίσθωμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα όλο το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

– ένα ειδικό πρόγραμμα δανείων καταρχάς ύψους 500 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 375 εκ. από το κράτος και 125 εκ. από τις τράπεζες. Ποιος είναι ο σκοπός; Να εξασφαλιστούν πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από χιλιάδες συμπολίτες μας μέχρι 39 ετών, σε περιοχές με πιο παλαιά κτίρια. Πρακτικά, ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα αγοράζει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε.

– ένα στοχευμένο «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω» για 20.000 νέους. Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

– Κίνητρο σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων, θα δοθεί κρατική επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ για να τα ανακαινίσουν. Με την υποχρέωση, όμως, να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Η πολιτεία έτσι καλύπτει έως και το 40% του κόστους ανακαίνισης κάθε κλειστού διαμερίσματος.

– Θεσμοθετείται επίσης για τα δημόσια οικόπεδα και κτίρια, η «κοινωνική αντιπαροχή»: το κράτος θα προσφέρει αδρανή περιουσιακά του στοιχεία σε ιδιώτες κατασκευαστές και εκείνοι, με έξοδά τους, θα χτίζουν σύγχρονες κατοικίες. Οι μισές θα ενοικιάζονται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους μισθωτές, ενώ οι υπόλοιποι χώροι θα αξιοποιούνται εμπορικά από τους ιδιώτες.

– Από ’ τον Δεκέμβριο ξεκινά το Πρόγραμμα «Εστία 2». Σύμφωνα με αυτό, το Δημόσιο θα μισθώσει, σε πρώτη φάση, 1.000 ιδιωτικά ακίνητα. Για να τα διαθέσει, στη συνέχεια, με διαδικασίες-εξπρές και πολύ χαμηλό μίσθωμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.
Η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης για την στήριξη των νέων ζευγαριών θα γίνει από τη ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ αξιοποιώντας αποθεματικό που υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η ΔΥΠΑ θα επιδιώξει την δημιουργία μιας δεξαμενής ακινήτων τα οποία θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε νέους εργαζόμενους και άνεργους με χαμηλό ενοίκιο, ώστε σταδιακά σε βάθος ετών να αποκτήσουν δικό τους ακίνητο (rent-to-own).

Πρόκειται για μια συμφωνία ενοικίασης, στην οποία νοικιάζεις ένα σπίτι για ορισμένο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα αγοράς πριν από τη λήξη της μίσθωσης. Οι συμφωνίες ενοικίασης αποτελούνται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος θα αφορά την τυπική σύμβαση μίσθωσης και το δεύτερο την αγορά του ακινήτου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΑΝΕΙΑ
Previous Post

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη φιλαρμονική Σιάτιστας

Next Post

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου «Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού αρδευτικού δικτύου Βελβεντού»

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου «Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού αρδευτικού δικτύου Βελβεντού»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί
  • Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr