• Latest
κρυο καιρος θερμομετρο

Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική

20 Φεβρουαρίου 2019
Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

12 Μαΐου 2025
Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

12 Μαΐου 2025
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης

12 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι

12 Μαΐου 2025
Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

12 Μαΐου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Εράτυρα την Τρίτη 13 Μαΐου

12 Μαΐου 2025
Δήμος Γρεβενών: Ένα 5ημερο γιορτής για το άθλημα της Πυγμαχίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Δήμος Γρεβενών: Ένα 5ημερο γιορτής για το άθλημα της Πυγμαχίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

12 Μαΐου 2025
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη, Περιβάλλον & Φυσικές Καταστροφές» στην Εράτυρα Κοζάνης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη, Περιβάλλον & Φυσικές Καταστροφές» στην Εράτυρα Κοζάνης

12 Μαΐου 2025
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

12 Μαΐου 2025
ΕΣΠΑ 

«Παρουσίαση των Δράσεων Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία», ΕΣΠΑ 2021-2027: “Επιχειρηματική Εκκίνηση” και “Επιχειρηματική Ανάκαμψη” στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.»

12 Μαΐου 2025
Τι σημαίνει να κουνάς συνεχώς το πόδι ενώ κάθεσαι, σύμφωνα με την Ψυχολογία

Τι σημαίνει να κουνάς συνεχώς το πόδι ενώ κάθεσαι, σύμφωνα με την Ψυχολογία

12 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Πότε κατάσχεται άμεσα το αυτοκίνητο -Οι παραβάσεις που οδηγούν σε αφαίρεση οχήματος

12 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυο καιρος θερμομετρο
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πάνω από 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία – Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Στο επίκεντρο τριήμερης κακοκαιρίας από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα μπαίνει η χώρα.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησος αλλά και Αττική θα δεχτούν σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και παραθαλάσσιες ενώ αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικά τι καιρό θα κάνει από την Παρασκευή 22-02-2019 μέχρι και την Δευτέρα 25-02-2019

Παρασκευή 22-02-2019
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα ανατολικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο 23-02-2019
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 24-02-2019 και Δευτέρα 25-02-2019
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τη δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο αιγαίο πιθανώς 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σάκης Αρναούτογλου: Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα

Σε λίγα 24ωρα από σήμερα ο χειμώνα επιστρέφει και, μάλιστα, με άγριες διαθέσεις.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία, οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Το σαββατοκύριακο, μάλιστα, όπως όλες οι προγνώσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν θα είναι «λευκό»!

Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού βαθμιαία σε όλη την Ελλάδα. Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, δείχνει να είναι πλέον σίγουρος πως ειδικά το Σάββατο (από το μεσημέρι και μετά) η επέλαση του κρύου θα φέρει μαζί της ισχυρές χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές!

Με βάση την πρόγνωση του γνωστό μετεωρολόγου, από την επέλαση του χιονιά (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία) δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Αθήνα.

Απειλητική προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως ακόμα δε γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι το έντονο κρύο από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ προαναγγέλλει ότι το βράδυ της Πέμπτης θα επανέλθει με αναλυτική πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας.

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook:

«Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια “κλειδώσει” από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παραμείνετε συντονισμένοι…

Την αγάπη μου!».

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: καιρος
Previous Post

Τι θα γίνει με τα διπλώματα οδήγησης των άνω των 74 ετών

Next Post

Πόσοι πίνουν καφέ στο σπίτι και πόσοι έξω;

Next Post
ΚΑΦΕΣ

Πόσοι πίνουν καφέ στο σπίτι και πόσοι έξω;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών
  • Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της
  • Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης
  • Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι
  • Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr