• Latest
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Βήμα-βήμα η διαδικασία

14 Οκτωβρίου 2021
Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

12 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»

12 Ιουλίου 2025
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας

12 Ιουλίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Βήμα-βήμα η διαδικασία

sierafm by sierafm
14 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2021.

Έτσι λοιπόν, οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη και παραλείψεις στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να εμφανίζεται αυξημένος, θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση.

Εν συνεχεία, θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν. Να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Στην περίπτωση που λόγω των αλλαγών που θα κάνει ο φορολογούμενος, προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία, προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Όποιος έχει λάθη ή παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσοτέρων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2021, έχει το δικαίωμα να εισέλθει στην εφαρμογή «Ε9 Περιουσιολόγιο» και να επιλέξει το έτος για το οποίο θέλει να υποβάλει τη νέα διορθωτική δήλωση. Αν επιλέξει να διορθώσει στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσοτέρων ετών της περιόδου μετά το 2010, οι όποιες αλλαγές επιφέρει στην εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των επόμενων ετών, οπότε θα μεταβληθεί και η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ε9: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι

  • Σε κάθε περίπτωση που θα πραγματοποιείται μία μόνο διόρθωση στη δήλωση Ε9 ενός μόνο από τα έτη 2010 και μετά, τότε η διόρθωση αυτή θα μπορεί να μεταφερθεί και στις δηλώσεις των επομένων ετών μέχρι και του έτους 2021.
  • Εάν οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται αφορούν περισσότερα του ενός έτη, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ξεκινήσει την υποβολή δήλωσης Ε9 από το πρώτο διαθέσιμο στη εφαρμογή έτος που πρέπει η τροποποίηση αυτή να γίνει. Όταν επιλέγεται οριστικοποίηση της υποβληθείσας δήλωσης Ε9 σε ένα έτος, εάν κάποιες από τις διορθώσεις που έγιναν, αφορούν και επόμενο έτος, τότε δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης αυτής στο επόμενο έτος. Εμφανίζεται παράθυρο με σχετικό μήνυμα. Στο επόμενο έτος, η δήλωση μεταφέρεται ως «προσωρινά» υποβαλλόμενη και ο φορολογούμενος, πρέπει να επιλέξει το έτος αυτό και στη συνέχεια την καρτέλα «υποβολή δήλωσης Ε9», ώστε να μπορέσει να την επεξεργαστεί.
  • Όταν επιλέγεται μεταφορά δήλωσης στο επόμενο έτος, στο έτος που έγινε η μεταφορά και πριν ξεκινήσει η επεξεργασία της προσωρινής δήλωσης, πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί από την προσωρινή δήλωση, μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης από τις διαθέσιμες ενέργειες.

Τα 10 βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

1. Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.

2. Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3. Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κλπ) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου, είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου, είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4. Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.

5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, ΑΦΜ συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

9. Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

eleftherostypos.gr

Tags: ΑΑΔΕ
Previous Post

«Πώς κλέβουν χρήματα από τις καταθέσεις»: Συναγερμός σε τράπεζες και ΕΛ.ΑΣ. για το phishing

Next Post

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62 με αίτηση φέτος και τι παίρνουν

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62 με αίτηση φέτος και τι παίρνουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης
  • Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας
  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr