• Latest
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΑΔΕ: Εξόφληση προστίμων της Τροχαίας σε 24 δόσεις

5 Ιουνίου 2018
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό

23 Ιανουαρίου 2026
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

23 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών

23 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

23 Ιανουαρίου 2026
Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

23 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως και την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Νταμάρια, Παναγιάς Κοζάνης

Ετήσιο μνημόσυνο εκτελεσθέντων του 1944 στα Νταμάρια Παναγιάς Κοζάνης την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για  εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

23 Ιανουαρίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

23 Ιανουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Παρασκευή 23-1, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι τις 15.00, σήμερα

23 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΑΑΔΕ: Εξόφληση προστίμων της Τροχαίας σε 24 δόσεις

sierafm by sierafm
5 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δυνατότητα στους πολίτες να εξοφλήσουν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από την Τροχαία σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η δυνατότητα αυτή ισχύει από τη στιγμή που τα ποσά των προστίμων θα βεβαιωθούν για είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Από τη στιγμή που το ποσό ενός προστίμου της Τροχαίας εμφανίζεται στην εφαρμογή της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» του συστήματος ΤΑΧΙSnet ως βεβαιωμένη μη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τη ΔΟΥ, ο φορολογούμενος στον οποίο έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη χρηματική ποινή μπορεί να ρυθμίσει την αποπληρωμή της σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση προστίμων της Τροχαίας σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις επιτρέπεται να γίνει με την ένταξή τους στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ρύθμιση αυτή, οι οφειλές προς το Δημόσιο που προέρχονται από έκτακτη αιτία (όπως τα συγκεκριμένα πρόστιμα) μπορούν να εξοφληθούν σε έως και 24 (αντί 12) μηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, για να υπαχθεί ένα πρόστιμο της Τροχαίας στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013 δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Μπορεί όμως η ένταξή του στη ρύθμιση να γίνει και αφού καταστεί ληξιπρόθεσμο, αφού δηλαδή παρέλθει η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής του.

Η αίτηση για την εξόφληση προστίμου της Τροχαίας έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, που φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών» και είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό που έχει κάθε φορολογούμενος στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr).

Στην αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που θα κληθεί να υποβάλει ο φορολογούμενος για να ρυθμίσει το πρόστιμο της Τροχαίας σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις, θα πρέπει να συμπληρώσει στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματική περιουσιακή του κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να επιλέξει την άντληση των στοιχείων αυτών από τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις Ε9 και Ε1. Εφόσον διαθέτει ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στις σχετικές δηλώσεις οφείλει να τα δηλώσει επιπροσθέτως.

Πρέπει επίσης να δηλώσει υπεύθυνα ότι δεν εκκρεμεί εναντίον του κατηγορία για ποινικού χαρακτήρα αδίκημα φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αναγράψει τα καθαρά μηνιαία έσοδά του και τα μηνιαία έξοδά του. Η διαφορά μεταξύ των δύο ποσών θα κρίνει το ύψος της κάθε μηνιαίας δόσης που θα κληθεί να πληρώνει με τη ρύθμιση της οφειλής του και, συνακόλουθα, τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 24. Όσο πιο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ μηνιαίων εσόδων και μηνιαίων εξόδων, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα του εγκρίνει το σύστημα. Ο αιτών φορολογούμενος πρέπει επίσης να δηλώσει τον IBAΝ ενός τουλάχιστον τραπεζικού του λογαριασμού, μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις πληρωμές των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος που θα υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

1 Το συνολικό ποσό της οφειλής που υπάγεται στη ρύθμιση επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%, ακόμη κι αν κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

2 Το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 15 ευρώ.

3 Σε περίπτωση που, μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, δημιουργηθούν νέα χρέη προς το Δημόσιο ο οφειλέτης μπορεί να τα υπαγάγει κι αυτά σε νέα «πάγια ρύθμιση».

4 Προϋπόθεση για την ένταξη στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013 είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, καθώς και τυχόν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία. Η ανωτέρω προϋπόθεση πληρούται εφόσον ο οφειλέτης έχει υποβάλει εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα αλλά υποχρεωτικά έως την ημερομηνία της αίτησης τις ανωτέρω δηλώσεις.

5 Προϋπόθεση επίσης για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν τακτοποιηθεί όλα τα προηγούμενα χρέη του οφειλέτη. Γενικά, πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο όλες οι οφειλές οι οποίες δεν υπάγονται στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013.

6 Φορολογούμενος εναντίον του οποίου εκκρεμεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή δεν μπορεί να υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση».

7 Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπειες αφενός την υποχρεωτική άμεση καταβολή ολόκληρου του ανεξόφλητου υπολοίπου της οφειλής και αφετέρου την ενεργοποίηση του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, εάν αυτός:
α) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς,
β) δεν καταβάλλει τυχόν εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την αναλογούσα προσαύξηση αυτής μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης,
γ) δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους,
δ) δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του (ατομικές και οφειλές από συνυποχρέωση, συνυπευθυνότητα) από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά,
ε) έχει υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση,
στ) δεν έχει υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία – πληροφορίες.

8 Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής μίας μηνιαίας δόσης της πάγιας ρύθμισης, το ποσό της δόσης αυτής επιβαρύνεται με προσαύξηση 15%.

9 Για να είναι έγκυρη η ρύθμιση και να μην ακυρωθεί, ο φορολογούμενος θα πρέπει να εξοφλήσει σε υποκατάστημα οποιασδήποτε τράπεζας ή μέσω ATM οποιουδήποτε υποκαταστήματος τράπεζας στην οποία έχει κάποιον καταθετικό λογαριασμό ή μέσω e-banking την 1η δόση της ρύθμισης μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η εξόφληση της 1ης δόσης είναι εφικτή είτε με την πληκτρολόγηση -σε περίπτωση πληρωμής μέσω e-banking ή μέσω ΑΤΜ- είτε με την προσκόμιση -σε περίπτωση προσέλευσης στο ταμείο τραπεζικού υποκαταστήματος- της λεγόμενης Ταυτότητας Ρυθμιζόμενης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), δηλαδή του ειδικού τριμερούς πολυψήφιου κωδικού αριθμού που συνοδεύει τη ρυθμιζόμενη οφειλή.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΤΡΟΧΑΙΑ
Previous Post

700 θέσεις εργασίας σε δήμους, υπουργεία, ΔΕΗ (αναλυτικά)

Next Post

Οι 16 αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση

Next Post
μαλλια

Οι 16 αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό
  • Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»
  • Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»
  • ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr