• Latest
ανεργια

Αγορά εργασίας: Οι δεξιότητες για να βρεις δουλειά -Τι ζητάνε οι επιχειρήσεις, εκτός από πτυχία, για να σε προσλάβουν

20 Δεκεμβρίου 2024
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αγορά εργασίας: Οι δεξιότητες για να βρεις δουλειά -Τι ζητάνε οι επιχειρήσεις, εκτός από πτυχία, για να σε προσλάβουν

sierafm by sierafm
20 Δεκεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ανεργια
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αγγλική γλώσσα είναι το νούμερο 1 προσόν, καθώς σε ποσοστό 39% το θέλουν οι επιχειρήσεις, ζητώντας έναν εργαζόμενο που να γνωρίζει και να κάνει σωστή χρήση της γλώσσας.

Και κάπου εκεί… σταματούν τα προσόντα και ζητούνται δεξιότητες. Οι ψηφιακές δεξιότητες έρχονται στη δεύτερη θέση, με πολλές εταιρίες να ζητούν καλή γνώση και διαχείριση της διαδικτυακής συνεργασίας/τηλεργασίας σε ποσοστό 33%, η οποία ειδικά μετά τον Covid-19 έχει γίνει μέρος της εργασιακής καθημερινότητας σε πλήθος εταιριών.

Επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες ακολουθούν σε ποσοστό 30%, η ικανότητα συνεργασίας σε ομάδα σε ποσοστό 24%, η οργανωτικότητα σε ποσοστό 20% και, τέλος, η προσαρμοστικότητα/ευελιξία σε ποσοστό 19%. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία προέρχονται από τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις, έρχονται να επιβεβαιωθούν και από τα στοιχεία, που παρέχει η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα στον κόσμο, σχετική με την εργασία, το LinkedΙn, στη λίστα με τα πιο περιζήτητα skills για το 2024, η οποία περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα παραπάνω.

«Η διεθνής συζήτηση πλέον περιστρέφεται γύρω από έναν νέο όρο, αυτόν του αιώνιου μαθητή», είχε σχολιάσει πριν από μερικές εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ για την Παγκόσμια Στρατηγική.

Παγκόσμιοι οργανισμοί, διεθνείς κολοσσοί αλλά και ελληνικές εταιρίες έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση της «χρυσής» λίστας των δεξιοτήτων που ξεχωρίζουν έναν εργαζόμενο.

Δεκάδες έρευνες και μελέτες για την ελληνική πραγματικότητα αποτυπώνουν χιλιάδες κενά σε θέσεις εργασίες, καθώς οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν τους κατάλληλους επαγγελματίες. Με πληθώρα πτυχίων και μεταπτυχιακών, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις δεξιότητες, είτε αυτές αφορούν ήπιες δεξιότητες, όπως χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν έναν εργαζόμενο, είτε ψηφιακές.

Ο «Ε.Τ.», σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων Εκπαίδευσης και Καριέρας Labora, έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ελληνικές και διεθνείς έρευνες που καταγράφουν τις τελευταίες τάσεις για τα επαγγέλματα.

Ποιες είναι όμως οι δεξιότητες ή τα προσόντα που θέτουν στην κορυφή της λίστας τους οι επιχειρήσεις;

Αν και πολλές δεξιότητες παραμένουν κοινές στα περισσότερα επαγγέλματα, η φύση των εργασιών κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εύρος εφαρμογής των αντίστοιχων δεξιοτήτων. Κι ενώ χαρακτηριστικά όπως η προσαρμοστικότητα, η συνεργασία, η οργάνωση αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον κάθε εργαζόμενο, ο κάθε κλάδος προκρίνει διαφορετικές προτεραιότητες.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Στον τομέα της τεχνολογίας η δεξιότητα της επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της κριτικής σκέψης ξεχωρίζουν, καθώς οι επαγγελματίες αυτού του τομέα καλούνται πολύ συχνά να αντιμετωπίσουν προβλήματα με καινοτόμους και έξυπνους τρόπους, αλλά και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους σε επείγοντα ζητήματα.

ΗΓΕΣΙΑ

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας βασική δεξιότητα αποτελεί η ηγεσία, καθώς η λήψη αποφάσεων, η διαχείριση του προσωπικού, αλλά και η στρατηγική σκέψη αποτελούν καθημερινά ζητήματα στα αντίστοιχα επαγγέλματα γύρω από την επιχειρηματικότητα. Εξίσου σημαντική είναι και η επικοινωνία, όχι απλά η καθοδήγηση και η ανάθεση καθηκόντων, αλλά η ουσιαστική επικοινωνία, η οποία περιλαμβάνει τόσο την ενεργητική ακρόαση όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ικανότητα παρουσίασης, αλλά και την ορθή γραπτή έκφραση.

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

Στον χώρο των επαγγελμάτων Υγείας η ενσυναίσθηση αποτελεί βασική δεξιότητα, καθώς είναι απαραίτητη στην ανάπτυξη της ποιοτικής σχέσης μεταξύ των επαγγελματιών και των ασθενών. Ακόμη, η δεξιότητα της συνεργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι επαγγελματίες Υγείας καλούνται συχνά να εργαστούν σε ομάδες, έχοντας σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των ασθενών τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Στην εκπαίδευση η συναναστροφή με τα παιδιά δημιουργεί ξεχωριστές απαιτήσεις, χρίζοντας τη δημιουργικότητα ως μία από τις πολύ σημαντικές δεξιότητες για τους εκπαιδευτικούς. Η δημιουργικότητα αποτελεί ένα σημαντικό κλειδί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα εντάξουν στη μαθησιακή διαδικασία. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι επίσης ζωτικής σημασίας δεξιότητα σε αυτόν τον τομέα, διότι η διαχείριση ενός μαθητικού συνόλου είναι ιδιαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει μεταξύ άλλων και την κατανόηση των συναισθημάτων των μαθητών.

Πηγή eleftherostypos.gr
Tags: ανεργοιδουλειάεπιχειρήσεις
Previous Post

14χρονος πήγε με μαχαίρι στο σχολείο και απείλησε συμμαθητή του

Next Post

Απομακρυσμένες διαγνώσεις μέσω ψηφιακή πλατφόρμας

Next Post
νοσοκομειο

Απομακρυσμένες διαγνώσεις μέσω ψηφιακή πλατφόρμας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου
  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr