• Latest
σπυρι

Ακμή: Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε για να ηρεμήσει το δέρμα

16 Ιουνίου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακμή: Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε για να ηρεμήσει το δέρμα

sierafm by sierafm
16 Ιουνίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
σπυρι
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αν υποφέρετε ακμή και πιστεύετε ότι η σοκολάτα, τα γλυκά, τα γαλακτοκομικά και άλλα λιπαρά τρόφιμα επιδεινώνουν το πρόβλημα – ακόμα και αν ο γιατρός σας υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι στο κεφάλι σας – μπορείτε να αισθανθείτε δικαιωμένοι.

Η κατανάλωση γάλακτος, ζαχαρούχων ροφημάτων και λιπαρών τροφίμων φαίνεται πως σχετίζεται πράγματι με την έξαρση της ακμής, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 25.000 Γάλλους ενηλίκους και δημοσιεύθηκε στο JAMA Dermatology.

«Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη που προστίθεται στον όγκο των ενδείξεων που υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες μπορεί να περιλαμβάνονται στους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ακμή σε κάποια άτομα. Η παρούσα μελέτη υποστηρίζει αυτό τον συσχετισμό, με την ισχυρότερη σύνδεση να εντοπίζεται ανάμεσα στην ακμή και την κατανάλωση λιπαρών και σακχαρούχων προϊόντων. Τα σακχαρούχα ροφήματα και το γάλα σχετίστηκαν επίσης με την ακμή στους ενηλίκους, αν και η σύνδεση ήταν λιγότερο ισχυρή», αναφέρει η δερματολόγος Δρ. Rajani Katta από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας που δεν ενεπλάκη στη μελέτη.

Διατροφικές συνήθειες
Ως μέρος της μακρόχρονης παρατηρητικής ανάλυσης της διατροφής των Γάλλων ενηλίκων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019, οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατέγραψαν τη διατροφή τους για 24 ώρες σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις τον Νοέμβριο του 2018 και ξανά έπειτα από έξι μήνες.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, συγκριτικά με ανθρώπους που δεν εκδήλωσαν ποτέ ακμή, εκείνοι που είχαν κατανάλωναν σημαντικά περισσότερο γάλα, σοκολάτα, σνακ και πρόχειρο φαγητό, όπως επίσης λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα. Ακόμη, έτρωγαν λιγότερο κρέας, ψάρια, λαχανικά, φρούτα και μαύρη σοκολάτα (που περιέχει λιγότερο γάλα).

Μετά την προσαρμογή σε παράγοντες όπως το φύλο (συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης), η ηλικία, το κάπνισμα, η φυσική δραστηριότητα, το επίπεδο μόρφωσης, η κατάθλιψη, το βάρος, ο διαβήτης και άλλες ασθένειες, η κατανάλωση γάλακτος, ζαχαρούχων ροφημάτων, όπως τα ενεργειακά ποτά), και λιπαρών και ζαχαρούχων τροφίμων αποδείχθηκε να είναι σχετική με την ακμή ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Μια εξήγηση για αυτό τον συσχετισμό ίσως είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, ότι μια διατροφή με αυξημένο γλυκαιμικό φορτίο, δηλαδή με πολλά σάκχαρα, προκαλεί αύξηση στα επίπεδα κυκλοφορίας της ινσουλίνης, των ορμονών και άλλων χημικών που δημιουργούν οξειδωτικό στρες και φλεγμονή, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ακμής.

Προσπαθήστε να μειώσετε τη ζάχαρη
Η Δρ. Katta ενημερώνει τους ασθενείς με ακμή ότι οι αλλαγές στα γονίδια και τις ορμόνες παραμένουν οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τους περισσότερους ανθρώπους.
«Με βάση αυτά, συγκεκριμένα τρόφιμα και διατροφικά μοτίβα φαίνεται να παίζουν πράγματι ρόλο σε κάποιους ανθρώπους, επομένως μπορεί να αξίζει να αλλάξουν τη διατροφή τους για δύο ή τρεις μήνες προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως βοηθάει», υποστηρίζει η ειδικός.

Εκτός από την εξάλειψη των ζαχαρούχων ροφημάτων, όπως ο καφές, τα παγωμένο τσάι, τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά, από τη διατροφή, η Δρ. Katta προτείνει τον συνολικό περιορισμό των τροφίμων με ζάχαρη και ραφιναρισμένους υδατάνθρακες.

«Παρόλο που αυτή η μελέτη δεν αφορούσε συμπληρώματα πρωτεϊνών, και αυτά έχουν συνδεθεί με σοβαρή ακμή σε κάποιες περιπτώσεις, γι’αυτό και θα συνιστούσα τη διακοπή και αυτών. Πάντοτε, όμως, δίνω έμφαση σε οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με κάποια ιατρική θεραπεία και όχι αντί αυτής», συμπληρώνει, τέλος, η ειδικός.

Πηγή:ygeiamou.gr

Tags: σπυρι
Previous Post

Διαμαρτυρία και αποχή των Λογιστών – Φοροτεχνικών την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Next Post

Σημαντική ανακάλυψη: Φθηνό στεροειδές φάρμακο μειώνει τους θανάτους από κορονοϊό

Next Post
κορονοιος

Σημαντική ανακάλυψη: Φθηνό στεροειδές φάρμακο μειώνει τους θανάτους από κορονοϊό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr