• Latest
ΕΛΓΑ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

29 Ιουλίου 2020
Stranafest: Υπέροχοι Πορτοκάλογλου και Κότσιρας. Βίντεο

Stranafest: Υπέροχοι Πορτοκάλογλου και Κότσιρας. Βίντεο

6 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο εμβληματικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Κυριακή 13/07

Fiesta Voio: Ο εμβληματικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Κυριακή 13/07

6 Ιουλίου 2025

Τη Δευτέρα ο τελικός τουρνουά μπάσκετ

6 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ολοσχερώς κάηκε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο (video)

Κοζάνη: Ολοσχερώς κάηκε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο (video)

6 Ιουλίου 2025
Στα «πιπεράδικα» του Καλονερίου – Το εμπόδιο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Στα «πιπεράδικα» του Καλονερίου – Το εμπόδιο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

6 Ιουλίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Γιατρός εκτελούσε παραπεμπτικά του προγράμματος «Προλαμβάνω» εν αγνοία των δικαιούχων – Καταγγελία για τη «δράση» του

6 Ιουλίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Νέα αποζημίωση 100 ευρώ σε 80.000 εργαζόμενους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, ποιοι θα την λάβουν και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

6 Ιουλίου 2025
Καιρός: Έρχεται «βουτιά» 10 βαθμών μετά τον μίνι καύσωνα

Καύσωνας: Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα με τα 43αρια – Πότε υποχωρεί ο θερμικός θόλος

6 Ιουλίου 2025
Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, καθηγητή ψυχολογίας στη Καστοριά

Βασίλης Καλογήρου: Τα δεδομένα στην υπόθεση μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία

6 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τραυματίστηκε 16χρονος από την προπέλα σκάφους που κυβερνούσε ο πατέρας του

6 Ιουλίου 2025
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΓΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tον κρίσιμο ρόλο του ΕΛΓΑ στην ομαλή λειτουργία του πρωτογενούς τομέα και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγροτικής οικονομίας, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί μία μεικτή επιτροπή η οποία μελετά τη δυνατότητα σύστασης συνεργειών μεταξύ του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και του ΕΛΓΑ με κύριο στόχο να διερευνήσει τη δημιουργία ενός καλύτερου ασφαλιστικού προϊόντος το οποίο θα παρέχει περισσότερες, δικαιότερες και καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα για ακόμη μία φορά ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ αλλά στόχος είναι η εμπλοκή και η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των ζημιών του πρωτογενούς τομέα πάντα υπέρ του συμφέροντος των παραγωγών.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι στην ίδια κατεύθυνση και κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του ίδιου του Πρωθυπουργού έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 2011 σχετική διάταξη με την οποία μεταφέρθηκε ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και με τις οποίες επιχειρείται ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη λειτουργία του και όπως ανέφερε θα οδηγήσουν στην οικονομική εξυγίανσή του.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη «κοστολογικής ασφαλιστικής μελέτης» όπως τη χαρακτήρισε, η οποία θα υποδείξει που υπάρχουν πεδία παρεμβάσεως και θα συντελέσει στην οικονομική σταθεροποίηση της βάσης του Οργανισμού που θα οδηγήσει στην εξυγίανσή του. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως την ιδιαίτερη σημασία της αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης εξήρε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ μέσω της χρήσης της τεχνολογίας που θα συντελέσει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος εκτιμήσεων το οποίο θα συμβάλλει στην ταχύτερη οριστικοποίηση των ζημιών και συνεπώς στην ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων. Τοποθέτησε μάλιστα την πιλοτική μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση επί του θέματος, τονίζοντας ότι επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα στο ζήτημα του κανονισμού. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναλογιστική μελέτη στην οποία ουδέποτε προχώρησαν οι ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Βορίδης αποσαφήνισε ότι το υπουργείο εργάζεται αδιάκοπα για τη δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους, σημειώνοντας ότι πέρα από τους κλάδους για τους οποίους έχει ήδη δρομολογηθεί η ενίσχυση τους, εξετάζεται η ενίσχυση στα καρπούζια, την τομάτα, τη μελιτζάνα την πατάτα καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και της μέσης αλιείας από μέτρα του Προγράμματος Αλιείας. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, στην οστρακοκαλλιέργεια, στη χοιροτροφία και τόνισε ότι εξετάζονται οι επιπτώσεις σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΛΓΑ
Previous Post

ΣΟΚ: Πνίγηκε 12χρονο κορίτσι στην Κέρκυρα

Next Post

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
Περιφέρεια συνεδρίαση

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Stranafest: Υπέροχοι Πορτοκάλογλου και Κότσιρας. Βίντεο
  • Fiesta Voio: Ο εμβληματικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Κυριακή 13/07
  • Τη Δευτέρα ο τελικός τουρνουά μπάσκετ
  • Κοζάνη: Ολοσχερώς κάηκε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο (video)
  • Στα «πιπεράδικα» του Καλονερίου – Το εμπόδιο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr