• Latest
σπιτια αυθαιρετα

Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη ενταχθεί

22 Μαρτίου 2019
χορευτικος ομιλος γυναικών

Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»

24 Σεπτεμβρίου 2025

Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων  Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

24 Σεπτεμβρίου 2025
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

24 Σεπτεμβρίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

«Έφοδος 10 ημερών» για την ευλογιά: Οι πρώτες συλλήψεις κτηνοτρόφων στην Εορδαία για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

24 Σεπτεμβρίου 2025

Oμόφωνο «ΟΧΙ» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην επέκταση έργων ΑΠΕ σε περιοχές Natura

24 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Μετά την παρέλευση 20ετίας παραγράφονται οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

24 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Κάλεσμα Δήμου Κοζάνης για υποψήφιους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Ηλεκτρονική συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025

24 Σεπτεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

ΕΚΝΚ: Συμμετέχουμε στην γενική απεργία την Τετάρτη 1/10/2025 

24 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη ενταχθεί

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια αυθαιρετα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιθώριο ενός έτους θα έχουν για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της κατοικίας οι δανειολήπτες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν γυρίσει στο «κόκκινο» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 -χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί θέσφατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι Θεσμοί πιέζουν αυτό το κριτήριο ένταξης να αλλάξει στις 30 Οκτωβρίου 2018 -ημερομηνία κατά την οποία το στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο που συνδέεται με πρώτη κατοικία θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον 90 ημέρες καθυστέρησης.

Η νέα ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη με τη διαδικασία του κατεπήγοντος, όπως αποκάλυψε το insider.gr., θα εκπνέει τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο του 2020 και αναμένεται να είναι επιλέξιμοι 150.000 περίπου «κόκκινοι» οφειλέτες.

Τα νέα κριτήρια ένταξης, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με πηγές με γνώση των διαδικασιών, είναι τα εξής:

• Αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας 250.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια και 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά. Στο σημείο αυτό η κυβέρνηση υποχώρησε υπό τις πιέσεις των Θεσμών, οι οποίοι έχουν διατυπώσει ισχυρές ενστάσεις ως προς την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στην προστασία.

• Το υπόλοιπο οφειλής παραμένει στις 130.000 ευρώ.

• Το σύνολο της κινητής περιουσίας (δηλ. καταθέσεις) διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ, αισθητά χαμηλότερα από την πρόταση της κυβέρνησης για 50.000 ευρώ.

• Η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 100% του υπολοίπου οφειλής. Εάν, για παράδειγμα, ένας οφειλέτης χρωστά 100.000 ευρώ, τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του δεν μπορεί να υπερβαίνουν αυτή την αξία.

• Δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Το ετήσιο εισόδημά του να μην ξεπερνά τις 12.500 ευρώ για τον άγαμο και τις 21.000 ευρώ για ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα τρία (μέγιστη κάλυψη έως 36.000 ευρώ).

• Όσο αφορά στο κούρεμα της οφειλής, αυτό θα αφορά στο ποσό υπολοίπου οφειλής που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

• Η κρατική επιδότηση δόσης θα έχει διάρκεια 25 έτη, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.

• Θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα οι οφειλέτες που έχουν ήδη φτάσει στο δικαστήριο του Νόμου Κατσέλη και η αίτησή τους απορρίφθηκε. Αποκλείονται, ωστόσο, αυτοί για τους οποίους το δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι «δολίως» δεν εξυπηρέτησαν τις οφειλές τους -όσοι δηλαδή έχουν τη «βούλα» του στρατηγικού κακοπληρωτή.

Τι θα συμβεί με όσους έχουν ήδη υπαχθεί στον Νόμο

Όσοι βρίσκονται ήδη υπό την προστασία του Νόμου Κατσέλη είναι το «κλειδί» της επιτυχίας νέου πλαισίου, αφού αποτελούν την πλειονότητα της περιμέτρου των 150.000 οφειλετών που πληρούν τα κριτήρια του νέου νόμου.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος που προστατεύεται ήδη να μεταπηδήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα μπορεί, όμως, να υποβάλλει τα στοιχεία του και να λάβει την πρόταση της ρύθμισης από την τράπεζα προκειμένου να αποφασίσει εάν τον συμφέρει να αποποιηθεί την προηγούμενη προστασία και να ενταχθεί στο νέο καθεστώς.

Η τράπεζα θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημά του εντός ενός μήνα -περιθώριο πολύ «στενό» που συνιστά μεγάλη πρόκληση για τα πιστωτικά ιδρύματα. Η διαδικασία βέβαια θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, τόσο ως προς τα κριτήρια της ένταξης όσο και ως προς τη διαμόρφωση της τελικής ρύθμισης.

Σε περίπτωση που ένας οφειλέτης δεν συμφωνεί με τη ρύθμιση που του προτείνεται, θα μπορεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Για να απολαμβάνει, όμως, την προστασία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, θα πρέπει να καταβάλλει το 50% της μηνιαίας δόσης του στην τράπεζα.

Τι θα γίνει με όσους «κοκκινίσουν» το 2019

Η προστασία αφορά μόνο τα δάνεια που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα εντός του 2018, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν οι οφειλέτες με αναπηρία άνω του 67% ή όσοι έμειναν άνεργοι το 2019 και παρουσιάζουν σοβαρή αδυναμία πληρωμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πηγή:insider.gr

Tags: ΣΠΙΤΙΑ
Previous Post

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου για χρέη στο Δημόσιο

Next Post

Μπορεί το σχολείο να διαπαιδαγωγήσει, όταν οι γονείς αντιδιαπαιδαγωγούν;

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ

Μπορεί το σχολείο να διαπαιδαγωγήσει, όταν οι γονείς αντιδιαπαιδαγωγούν;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»
  • Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών
  • Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»
  • Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr