• Latest
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγή σκηνικού με ραγδαία επιδείνωση του καιρού

22 Σεπτεμβρίου 2018
18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

17 Απριλίου 2026
51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse

51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse

17 Απριλίου 2026
Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα  για τον επιφανειακό αφρισμό

Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα για τον επιφανειακό αφρισμό

17 Απριλίου 2026
Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »

Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »

17 Απριλίου 2026
Δήμος Γρεβενών – Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους συμπολίτες μας

Δήμος Γρεβενών: Δράσεις κοινωνικής στήριξης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σημαντική δωρεά της «ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Ε.»

17 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης και Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης: «Τα παιδιά συναντούν τη Βάσω Κατράκη»

Δήμος Κοζάνης και Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης: «Τα παιδιά συναντούν τη Βάσω Κατράκη»

17 Απριλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

17 Απριλίου 2026
μελισσες

Επιδοτούμενες δράσεις του τομέα της μελισσοκομίας για το έτος 2026

17 Απριλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διεύρυνση των αιτιών υποβάθμισης και στρατηγικές ενίσχυσης της καλλιέργειας σιτηρών στην περιοχή των Γρεβενών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διεύρυνση των αιτιών υποβάθμισης και στρατηγικές ενίσχυσης της καλλιέργειας σιτηρών στην περιοχή των Γρεβενών

17 Απριλίου 2026
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Ενημέρωση για τις διερευνητικές εργασίες επί της Γέφυρας Σερβίων

17 Απριλίου 2026
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γενική Συνέλευση και εκλογές

17 Απριλίου 2026
STRANAFEST: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, 3-5 Ιουλίου

STRANAFEST: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, 3-5 Ιουλίου

17 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγή σκηνικού με ραγδαία επιδείνωση του καιρού

sierafm by sierafm
22 Σεπτεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ
4
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί πιο ψυχρός, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω εισόδου ψυχρότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, με το σκηνικό να θυμίζει χειμώνα.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος κάνει λόγο για απότομη αλλαγή του σκηνικού.

Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook, από την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί πιο ψυχρός, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω εισόδου ψυχρότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη.

Καλοκαίρι έως την Τρίτη και μετά ψύχρα, βροχές και ίσως χιόνια στα ορεινά

Για ακόμη 4 ημέρες θα μυρίσει έντονα καλοκαίρι, όμως από την επόμενη Τρίτη γρήγορα ο καιρός θα αλλάξει και έτσι χωρίς να περάσουμε από το φθινόπωρο, θα βιώσουμε κατευθείαν σχεδόν χειμωνιάτικες συνθήκες.

Καλοκαίρι μέχρι την Τρίτη

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τουλάχιστον τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα κυριαρχήσουν τα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, οι εξασθενημένοι κατά βάση άνεμοι (έως και 5 μποφόρ) και οι αυξημένες (κατά 5 βαθμούς τουλάχιστον σε σχέση με την εποχή) θερμοκρασίες.

Φαίνεται δε, ότι κατά τη διάρκεια ειδικά της Κυριακής και της Δευτέρας, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα αγγίξουν και ίσως τοπικά ξεπεράσουν ακόμη και τους 35°C.

Πού θα επικρατήσει η περισσότερη ζέστη

Οι περιοχές που θα βιώσουν καθαρά καλοκαιρινές συνθήκες θα είναι τμήματα της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Ακόμη όμως και στην κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 34°C, ενώ στην Αθήνα τους 33-34°C.

Χωρίς προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έως τη Δευτέρα

Μέχρι και τη Δευτέρα δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στα θαλασσινά σας ταξίδια διότι δεν διαφαίνεται σε καμία θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας οι μέγιστες ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ. Όμως από την Τρίτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού από την Τρίτη

Από την Τρίτη, σταδιακά και πρώτα από τη βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πιο ψυχρός και προς το βράδυ θα επικρατήσει ακόμη και σχετικό κρύο στις ορεινότερες περιοχές. Οι νεφώσεις το βράδυ θα πυκνώσουν σε αρκετές περιοχές με αποτέλεσμα να διαφανεί μια σημαντική αλλαγή στον καιρό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σημαντική κακοκαιρία από την Τετάρτη – Είσοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη

Περίπου από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα εισέλθουν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί ακόμη και χειμωνιάτικος κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την ερχόμενη Τετάρτη θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις για το φετινό φθινόπωρο στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πτώση της θερμοκρασίας από και 15°C (!) σε ορισμένες περιοχές

Η πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, θα είναι πολύ πιο έντονη ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Σε όλη την Ελλάδα όμως ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, όμως στα βόρεια θα γίνει περισσότερο αισθητή.

Αρκεί να σας πω ότι από τη Δευτέρα (που θα είναι μια ζεστή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας) έως και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα αγγίζει ακόμη και τους 11-12°C, ενώ τοπικά στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει μέσα σε 48 ώρες ακόμη και 15°C.

«Αχαρτογράφητη» ακόμη η ένταση και η διάρκεια της κακοκαιρίας – Ενδεχόμενο μικρών προγνωστικών διαφοροποιήσεων

Βρισκόμαστε 4 μέρες πριν την έλευση της κακοκαιρίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς την έκταση ή την ένταση της διαφαινόμενης κακοκαιρίας. Ας κάνουμε επομένως λίγη υπομονή και τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσω αναλυτικότερα για τις περιοχές που θα δεχθούν τα περισσότερα νερά, για τις ακριβείς θερμοκρασίες αλλά και για τις περιοχές και τα υψόμετρα που ενδεχομένως να πέσουν τα πρώτα χιόνια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καιρός είναι ζωντανός οργανισμός και μετά τις 7-8 ημέρες παρουσιάζει χαοτική εξέλιξη. Επομένως σας έδωσα μια πρώτη εκτίμηση, όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχετε και τα νεότερα στοιχεία!

Πηγή:in.gr

 

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Συμβουλές για την αποφυγή της τριχόπτωσης από την αλλαγή της εποχής

Next Post

Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα – Καμμένου μέχρι τον Μάρτιο

Next Post
ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα - Καμμένου μέχρι τον Μάρτιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού
  • 51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse
  • Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα για τον επιφανειακό αφρισμό
  • Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »
  • Δήμος Γρεβενών: Δράσεις κοινωνικής στήριξης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σημαντική δωρεά της «ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Ε.»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr