Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
Η κοπή της βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς
σχολειο
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας
Δήμος Βοΐου: Ενημέρωση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)
Σιάτιστα: Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αναδρομικά και για την Εισφορά Αλληλεγγύης – Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε επιπλέον έως 4.400 ευρώ

Έρχονται και άλλα αναδρομικά στις συντάξεις που φτάνουν ως και 4.440 ευρώ το χρόνο και κατοχυρώνονται είτε με νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις είτε και με διόρθωση αυτών που έχουν ήδη κάνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι για τις επιστροφές των νόμων 4051 και 4093

Τα έξτρα αναδρομικά αφορούν περισσότερους από 600.000 συνταξιούχους και είναι από την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται με ποσοστά από 3% ως και 14% σε κύριες συντάξεις που ήταν από 1.400 ευρώ και πάνω ως το 2010.

Τα ποσά των επιστροφών από την ΕΑΣ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», μπορούν να τα ζητήσουν πίσω οι συνταξιούχοι με νέα ηλεκτρονική αίτηση ή με διόρθωση αυτής που έχουν κάνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπει πλέον, μετά την υποβολή της, να γίνουν διορθώσεις-προσθήκες και αλλαγές από τους συνταξιούχους (οδηγίες στη σελ. 4-5).

Η μείωση αυτή έπρεπε να διακοπεί από 9/2/2017 που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017.

Περίπου 3.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που είχαν κάνει προσφυγή πριν από την απόφαση διεκδικούν και θα λάβουν μέσω δικαστηρίων αναδρομικά από το 2010.

Όσοι δεν προσέφυγαν έχουν αναδρομικά από 9/2/2017 και μετά. Το πρώτο βήμα είναι να κάνουν αίτηση εντάσσοντας και τις αξιώσεις τους για επιστροφή της ΕΑΣ, ώστε να ανακόψουν την παραγραφή. Οσοι έχουν κάνει αίτηση διακοπής της ΕΑΣ τους προηγούμενους μήνες, σε έντυπη μορφή, μπορούν να την υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αναδρομικών στον ΕΦΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο κείμενο της αίτησής τους και να το διορθώσουν συμπληρώνοντας ότι ζητούν άμεσα τη διακοπή της ΕΑΣ και την επιστροφή των αναδρομικών τους από 9/2/21017.

Η μείωση κρίθηκε αντισυνταγματική από Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017 και, όπως διέταξε το Δικαστήριο, από τις 9/2/2017 η περικοπή πρέπει να διακοπεί διότι είναι παράνομη.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *