• Latest
χρημα

Αναδρομικά: Μόνο έτσι θα τα πάρετε -Σε ποιους θα δοθούν σε μία δόση & πότε

31 Οκτωβρίου 2018
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αναδρομικά: Μόνο έτσι θα τα πάρετε -Σε ποιους θα δοθούν σε μία δόση & πότε

sierafm by sierafm
31 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζει να παίρνει το κίνημα των διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων από τους συνταξιούχους, οι οποίοι παραμένουν σε ομηρεία μέχρι να κριθεί το μέλλον των αποδοχών τους ύστερα από μελλοντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Χιλιάδες αγωγές και αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ με τους συνταξιούχους να διεκδικούν την επιστροφή αναδρομικών από τα κομμένα δώρα και τις περικοπές στις αποδοχές τους που μπορεί να φθάσουν τις 22.000 με 25.000 ευρώ για τον καθένα. Για το σύνολο των συνταξιούχων, το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 8 δισ. ευρώ.

Σήμερα η εφημερίδα Έθνος αναφέρει, ειδικά για τους ένστολους ότι έρχεται «μποναμάς» με αναδρομικά σε μια δόση.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι θα δοθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, τα πρωτοδικεία συνεχίζουν με καταιγιστικό ρυθμό να δικαιώνουν όσους συνταξιούχους προσέφυγαν και ζητούσαν την αναδρομική καταβολή των δώρων καθώς και την εφεξής και κατ» έτος καταβολή τους. Ηδη εκδόθηκαν άλλες δύο νέες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους (9117/2018 και 10601/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας). Οπως τονίζει η ΕΝΥΠΕΚ τα κατώτερα δικαστήρια της χώρας μας συμμορφώνονται, κατά το Σύνταγμα, με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ» αριθ. 2287-2290/2015), με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ» αριθ. 1-4/2018) και με πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ» αριθ. 1227/2018) και διατάσσουν την κυβέρνηση σε άμεση καταβολή – και μάλιστα με τόκο (6%) – σε όλους τους συνταξιούχους των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν

  • Για να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι δώρα και αναδρομικά θα πρέπει να ασκήσουν αγωγή καθώς η ηλεκτρονική αίτηση προς τον ΕΦΚΑ δεν κάνει καμία αναφορά για επιστροφές, για ανάλυση περικοπών και δεν αναφέρει τίποτε για αναδρομικά. Επίσης δεν έχει καμία αναφορά ούτε σε επαναφορά δώρων όπως λένε οι δικαστικές αποφάσεις.
  • Συμφέρει η άσκηση μαζικών αγωγών, καθώς η ατομική αγωγή συνεπάγεται μεγάλο κόστος.
  • Οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά τις περικοπές που έγιναν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου 2015. Αναδρομικά – και μέχρι να κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – μπορούν να διεκδικήσουν από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 καθώς η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ. Μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει πριν από την απόφαση του ΣτΕ, πριν δηλαδή τις 10 Ιουνίου 2015, μπορούν να διεκδικούν ποσά από την 1η Ιανουαρίου 2012 και μέχρι πέντε χρόνια, αφού μετά ισχύει παραγραφή.
  • Η αίτηση ή η αγωγή θα πρέπει να σταλεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 γιατί τότε θα δίδονταν το δώρο. Αν η δικαστική διαδικασία ξεκινήσει Ιανουάριο 2019 θα έχει χαθεί το δώρο Χριστουγέννων του πρώτου χρόνου διεκδίκησης. Αν υποβληθεί τον Ιούνιο του 2019 θα χαθεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα του πρώτου χρόνου διεκδίκησης.
  • Η ισχύς της αίτησης δεν μπορεί να υπερβεί τους 6 μήνες, ακόμα και αν δεν απαντήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή ο ΕΦΚΑ ή το ΕΤΕΑΕΠ. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου ξεκινά και πάλι η παραγραφή. Δεν μπορεί να υποβληθεί νέα αίτηση.
  • Η αίτηση από μόνη της αφορά την υπενθύμιση της απαίτησης προς την πολιτεία και χωρίς να ακολουθήσει αγωγή δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα.
  • Η αίτηση δεν απαιτεί δικηγόρο ή κάποιο κόστος.
  • Είναι γεγονός ότι η αθρόα υποβολή αιτήσεων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή τον ΕΦΚΑ ή το ΕΤΕΑΕΠ είναι μοχλός πίεσης προς την κάθε κυβέρνηση. Κάτι που έγινε και στο παρελθόν.

Πάντως ο δρόμος που περιμένει τους συνταξιούχους οι οποίοι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικά είναι μακρύς. Οπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», κατά των πρωτόδικων αποφάσεων ασκούνται εφέσεις από το ελληνικό Δημόσιο και τον τελευταίο λόγο θα έχει το ΣτΕ.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

7 πράγματα που κάνεις και πλήττουν την ψυχική υγεία σου χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι Πηγή: 7 πράγματα που κάνεις και πλήττουν την ψυχική υγεία σου χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι | iefimerida.gr

Next Post

H σημασία της γενικής αίματος -Αυτές είναι οι φυσιολογικές τιμές που πρέπει να έχεις

Next Post
αιματολογικες εξετάσεις

H σημασία της γενικής αίματος -Αυτές είναι οι φυσιολογικές τιμές που πρέπει να έχεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr