• Latest
κορονοιος

Ανεμβολίαστοι 20άρηδες, 30άρηδες και ηλικιωμένοι στις κλινικές Covid -Αύξηση 100% στις νοσηλείες

29 Ιουλίου 2021
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανεμβολίαστοι 20άρηδες, 30άρηδες και ηλικιωμένοι στις κλινικές Covid -Αύξηση 100% στις νοσηλείες

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοίγουν ξανά οι κλινικές Covid-19 που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των εισαγωγών το τελευταίο διάστημα.

Έλληνες επιστήμονες, και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, περιγράφουν στο iefimerida.gr την εικόνα που επικρατεί αλλά και το «προφίλ» των νοσηλευομένων. Πρόκειται για νεαρά άτομα, 20 έως και 30 ετών, αλλά και ηλικιωμένους με ένα κοινό σημείο: την άρνηση τους στον εμβολιασμό.

Η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί, καθώς -όπως ομολογούν οι ίδιοι οι ειδικοί- δεν περίμεναν έξαρση των κρουσμάτων τόσο νωρίς, στην «καρδιά» του καλοκαιριού. «Αν και είναι εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσει κανείς για πίεση στο ΕΣΥ εντούτοις η αύξηση των ασθενών σε κάθε εφημερία προκαλεί προβληματισμό. Ο αριθμός των εισαγωγών σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνεται σε τριψήφια νούμερα τη στιγμή που πριν από δυο εβδομάδες ήταν μόλις 40 και στις αρχές Ιουλίου 20.
Ανεμβολίαστοι και βαριά νοσούντες η πλειονότητα των νοσηλευομένων

Ο Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος, εξηγεί ότι «δυο πνευμονολογικές κλινικές μετατράπηκαν σε κλινικές Covid-19 καθώς τα κρούσματα αυξάνονται». Το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» δε βρίσκεται ακόμη σε πίεση, αλλά επικρατεί προβληματισμός. «Η πλειονότητα των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι και νοσούν βαριά. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει πανδημία και ήταν αρνητές του εμβολίου», τονίζει.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Γιάννης Καλομενίδης, σημειώνει ότι άνοιξαν κλινικές που είχαν κλείσει πριν έναν μήνα.
Αύξηση 100% στις νοσηλείες σε σχέση με τις αρχές Ιουλίου

«Έχουμε περισσότερους από 40 ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και σιγά σιγά ο αριθμός αυξάνει. Καταγράφεται αύξηση 100% σε σχέση με 15 μέρες πριν». Όπως εξηγεί «η αύξηση των εισαγωγών σε συνδυασμό με τα αυξημένα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά μη Covid-19 που παρέμεναν παραμελημένα από την περασμένη περίοδο δημιουργούν μια δύσκολη συνθήκη».

Σημειώνεται ότι και στον Ευαγγελισμό οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι κυρίως ανεμβολίαστοι. «Νοσηλεύονται νεαρά άτομα, χωρίς καμία προδιάθεση, τα οποία φτάνουν μέχρι τη ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Καλομενίδης εκφράζοντας ανησυχία για τη μόλυνση ανεμβολίαστων μεγάλης ηλικίας. «Στην περίπτωση αυτή η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Δεν ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας, το νέες παραλλαγές του ιού θα εμφανιστούν. Ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει άμεσα και στα παιδιά. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστεί το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων από τους 50 ετών και άνω».
Οι διασωληνώσεις δεν έχουν αυξηθεί

Παράλληλα, αύξηση εισαγωγών με Covid-19 καταγράφεται και στο Κρατικό Νίκαιας. «Οι νέες εισαγωγές ασθενών μας ανησυχούν. Είναι άτομα κάτω των 60 ετών, σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι. Το ευτυχές είναι ότι δεν έχουμε ακόμη αύξηση των διασωληνώσεων. Είναι πλέον σαφές ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν», τονίζει ο νευροχειρουργός και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου εκφράζοντας ανησυχία για νέα αύξηση στους νοσηλευόμενους με Covid-19 τις επόμενες μέρες.

Όπως λέει, σημαντικό ρόλο θα παίξει η λοιπή νοσηρότητα, της οποίας η πίεση είναι εκρηκτική, καθώς από τις 2 Μαρτίου περιορίστηκαν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για 42 ειδικότητες

Next Post

Έτσι εισβάλλει ο κορονοϊός στα ανθρώπινα κύτταρα – Γιατί η μετάλλαξη Delta είναι τόσο μεταδοτική

Next Post
κορονοιος

Έτσι εισβάλλει ο κορονοϊός στα ανθρώπινα κύτταρα – Γιατί η μετάλλαξη Delta είναι τόσο μεταδοτική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr