• Latest
ΚΡΟΚΟΣ

Ανοίγει η κινεζική αγορά για τον κρόκο Κοζάνης και τα ακτινίδια

11 Νοεμβρίου 2019
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά 30 και 31 Ιουλίου

30 Ιουλίου 2025
Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

30 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δωρεάν voucher  για την δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών, για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, περιόδου 2025-2026»

30 Ιουλίου 2025
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 στα Γρεβενά: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

30 Ιουλίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της σωματικής βλάβης

30 Ιουλίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Πρωτογνωρη ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής – 6 νέα Τμήματα Ένταξης στον Νομό Γρεβενών

30 Ιουλίου 2025
Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

30 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Η επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις στην Αιανή

30 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης προς την Αντιπολίτευση «Δε γίνεται να ψηφίζετε τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίλυση του στεγαστικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και να μην ψηφίζετε τις διατάξεις που εξασφαλίζουν τους πόρους για τον σκοπό αυτό!»

30 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνέλαβαν απατεώνες

30 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Κυκλοφορούσε με το πιστόλι στη θήκη μέσα στην πόλη!!!

30 Ιουλίου 2025
ταξιδι διακοπες

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το voucher διακοπών 200 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

30 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοίγει η κινεζική αγορά για τον κρόκο Κοζάνης και τα ακτινίδια

sierafm by sierafm
11 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΡΟΚΟΣ
59
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς για δυο εμβληματικά προϊόντα πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή δύο πρωτοκόλλων συνεργασίας στον τομέα των τροφίμων, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μετά από συνάντηση που είχε με κροκοπαραγωγούς από την Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας για την εξαγωγή σαφράν, καθώς και πρωτόκολλο συνεργασίας για την εξαγωγή καρπών ακτινιδίων από την Ελλάδα στην Κίνα, η οποία δίνει πλέον τη δυνατότητα εξαγωγής ελληνικών ακτινιδίων από όλες τις περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας και όχι από έξι όπως ίσχυε έως σήμερα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό αυτές οι κινήσεις ανοίγουν περισσότερες «ευκαιρίες για τους παραγωγούς μας προκειμένου να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να αυξηθεί το ενδιαφέρον της αγοράς της Κίνας για τα δυο συγκεκριμένα προϊόντα».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ασιατική χώρα ήρθε αμέσως μετά από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα για την προστασία 100 προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης, όπως η φέτα, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου κ.α.

«Με αυτές τις συμφωνίες τα ελληνικά προϊόντα αποκτούν ένα πολύ σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην τεράστια αγορά της Κίνας» είπε σχετικά και υπογράμμισε «εκτιμάμε ως πάρα πολύ θετικές αυτές τις δύο συμφωνίες και είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες παραγωγοί θα τις αξιοποιήσουν στο μέγιστο».

Σε αναφορά τους στους δασμούς των ΗΠΑ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των ροδακίνων.

«Κράτησε» χαμηλούς τόνους σχετικά με τις επιπτώσεις ως προς τη φέτα, καθώς όπως τόνισε «υπάρχουν ζητήματα ερμηνειών ως προς τη δασμολογική κλάση που θα πρέπει να καταταγεί».

Για δικαίωση όλων των προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εισέλθει στην κινεζική αγορά ο κρόκος Κοζάνης, μίλησε ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών του Νομού Κοζάνης, Νίκος Πατσούρας.

Όπως ανέφερε, ο κρόκος δεν είναι άγνωστο προϊόν στην Κίνα καθώς χρησιμοποιείται «στην ομοιοπαθητική και τώρα προσπαθούμε να τους μάθουμε να το χρησιμοποιούν και στη μαγειρική τους».

«Από αύριο ξεκινάμε να εξάγουμε στην Κίνα. Είμαστε έτοιμοι εδώ και τρία χρόνια. Έχουμε πάρει μηχανήματα, έχουν εξοπλιστεί και είμαστε έτοιμοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσούρας συμπληρώνοντας ωστόσο ότι « δεν θα καταφέρουμε να καλύψουμε όλη την αγορά της Κίνας αλλά να πάρουμε ένα μικρό κομμάτι αυτής».

Για εξονυχιστικούς ελέγχους προτού το προϊόν λάβει το «πράσινο φως» για την κινεζική έκανε λόγο ο Γραμματέας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Βασίλης Μητσόπουλος.

Οι έλεγχοι έγιναν μεταξύ άλλων από τις τελωνειακές αρχές αλλά και του Οργανισμού Φαρμάκων της ασιατικής χώρας, προσθέτοντας ότι «τηρήθηκαν τα ποιοτικά πρότυπα και είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε εξαγωγή του προϊόντος μας στην Κίνα».

Για «καλή ποιότητα» του ελληνικού Κρόκου μίλησε ο Χονγκ Γουέι Μπάι, εισαγωγέας κρόκου σε κινεζική εταιρία, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως οι πωλήσεις θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα στην αγορά της ασιατικής χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags: ΚΡΟΚΟΣ
Previous Post

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των συλληφθέντων

Next Post

Επίθεση αγέλης αδέσποτων σε 10χρονο παιδί μέσα στη πλατεία Λασσάνη-Έτρεξαν και τα απομάκρυναν οδηγοί και στελέχη των Αστικών – Βίντεο

Next Post
ΣΚΥΛΟΣ

Επίθεση αγέλης αδέσποτων σε 10χρονο παιδί μέσα στη πλατεία Λασσάνη-Έτρεξαν και τα απομάκρυναν οδηγοί και στελέχη των Αστικών - Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά 30 και 31 Ιουλίου
  • Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης
  • Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δωρεάν voucher  για την δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών, για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, περιόδου 2025-2026»
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 στα Γρεβενά: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της σωματικής βλάβης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr