• Latest
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Αποζημιώσεις συνδρομητών internet από τις εταιρείες -Μειώσεις σε λογαριασμούς

27 Νοεμβρίου 2020
Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες

4 Ιουνίου 2025
Πυροσβεστική

Φωτιά σε αυτοκίνητο στο ύψος των Πετρανών – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

4 Ιουνίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

5 Ιουνίου: Ημέρα για το Περιβάλλον από τον Σπάρτακο

4 Ιουνίου 2025
πλατεία Λασσάνη

Δήμος Κοζάνης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ της πλατείας Λασσάνη στις 5 και 6 Ιουνίου 2025

4 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

4 Ιουνίου 2025
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Εξιχνίαση κλοπής με λεία 32.000 ευρώ

4 Ιουνίου 2025
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2025 : «Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί: Δύο ημέρες για το περιβάλλον»

4 Ιουνίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιουνίου 2025
πλυμμηρα, λιμνη καρλα

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)για το μεγάλο Αρδευτικό Δίκτυο της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου

4 Ιουνίου 2025
Μουσική βραδιά με Σονάτες για Φλάουτο και Βιολί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Μουσική βραδιά με Σονάτες για Φλάουτο και Βιολί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

4 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

4 Ιουνίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ξεκινά η τηλεφωνική γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα

4 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημιώσεις συνδρομητών internet από τις εταιρείες -Μειώσεις σε λογαριασμούς

sierafm by sierafm
27 Νοεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαδικασία αποζημίωσης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις αποκλίσεις από τις διαφημιζόμενες και τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα ενημερώνουν τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι μόνο για τις ονομαστικές και διαφημιζόμενες ταχύτητες.

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι σταθερών δικτύων πρόσβασης υποχρεούνται να ενημερώνουν τους συνδρομητές για την ελάχιστη, μέγιστη και συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη σύνδεσή τους. Η ενημέρωση αφορά τόσο τους νέους συνδρομητές όσο και τους υφιστάμενους συνδρομητές ενός παρόχου.

Έτσι, ένας νέος συνδρομητής θα μπορεί, στο πλαίσιο της προσυμβατικής ενημέρωσης, να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταχύτητες που μπορεί να αναμένει στη σύνδεσή του, πριν την υπογραφή της σύμβασης. Η ενημέρωση θα γίνεται τόσο από τα καταστήματα όσο και από την ιστοσελίδα ή τις γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του παρόχου. Παρόμοια, ένας υφιστάμενος συνδρομητής θα μπορεί να ενημερώνεται για τις ταχύτητες σύνδεσης είτε τηλεφωνικά είτε από την ιστοσελίδα του παρόχου (π.χ. μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην ιστοσελίδα του παρόχου).

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η ενημέρωση για τις ταχύτητες σύνδεσης αποτελεί μέρος των όρων της σύμβασης, ενώ ο συνδρομητής αποκτά δικαίωμα αποζημιώσεων ή επανορθώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθούν συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα.

Παραδείγματα δυνατών επανορθώσεων ή αποζημιώσεων είναι:

  • η έκπτωση στον λογαριασμό,
  • η δυνατότητα επιλογής πακέτου με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα λήψης ή/και αποστολής δεδομένων, πλησιέστερη στην ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (εφόσον υπάρχει τέτοιο πακέτο), χωρίς να χρειάζεται να καταβληθεί από τον συνδρομητή τέλος για την πρόωρη διακοπή/καταγγελία μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει να δίνεται ακόμα και μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών σύνδεσης (όπως από VDSL σε ADSL),
  • η επιστροφή τμήματος ή συνόλου του παγίου, ή
  • ο συνδυασμός αυτών.

Σε περίπτωση αποκλίσεων μεγαλύτερων του 30% για ADSL δίκτυα και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, Fiber To The Home-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, ο συνδρομητής αποκτά και το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών (με εξαίρεση τις υποχρεώσεις του συνδρομητή για καταβολή τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού ή κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο).

Αναλυτικά εάν διαπιστωθούν σημαντικές συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις και ο πάροχος δεν έχει αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός 30 ημερών από την υποβολή του παραπόνου/καταγγελίας, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, είτε είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, αζημίως. Στην περίπτωση αυτή, εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι υποχρεώσεις των μερών όσον αφορά την καταβολή τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού, όπως αυτές ίσχυαν κατά την τελευταία συναφθείσα μεταξύ αυτών σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στο διάστημα των 30 ημερών δεν προσμετρώνται τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται στο συνδρομητή, όπως ακύρωση επίσκεψης τεχνικού με υπαιτιότητα του συνδρομητή. Στην περίπτωση αυτή, ο συνδρομητής θα πρέπει να ενημερωθεί από τον πάροχο για τη νέα ημερομηνία από την οποία αποκτά το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως. Σε κάθε περίπτωση, ο πάροχος δύναται να δώσει στο συνδρομητή το δικαίωμα αυτό και πριν εκπνεύσει το διάστημα των 30 ημερών.

Η υποβολή παραπόνων από τους συνδρομητές για αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα, θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της κάθε εταιρείας και θα εκκινεί διαδικασία ελέγχου του παραπόνου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και διενέργεια μετρήσεων από την πλευρά των συνδρομητών, με βάση τα μετρητικά εργαλεία που παρέχει η κάθε εταιρεία/πάροχος. Επίσης, οι πάροχοι θα επικαιροποιούν τις τιμές των ταχυτήτων σύνδεσης τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και οι συνδρομητές θα έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον υποβαθμίζονται οι ήδη παρεχόμενες ταχύτητες.

Ο έλεγχος μιας καταγγελίας ορίζεται ότι πρέπει να γίνεται σε ώρες αιχμής είτε στη ροή καθόδου ή στη ροή ανόδου ή και στις δύο ροές, ανάλογα με το παράπονο/καταγγελία του συνδρομητή. Γενικότερα, η εξέταση του παραπόνου ή της καταγγελίας από τον πάροχο πρέπει να είναι συναφής με τις συνθήκες υπό τις οποίες παρατηρήθηκε από το συνδρομητή (όπως χρόνος όπου αναφέρθηκε το παράπονο/καταγγελία, ή απόσταση από σταθμό βάσης).

Επιπλέον, θα υπάρχει και προσωποποιημένη ενημέρωση στους υφιστάμενους συνδρομητές για τις αλλαγές των όρων της σύμβασης, μέσω του λογαριασμού τους ή μέσω SMS ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο παρέχουν στους συνδρομητές τους πρόσβαση, μέσω της ιστοσελίδας τους, σε διαθέσιμες διαδικτυακές εφαρμογές μέσω των οποίων οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν τις ταχύτητες και άλλες παραμέτρους ποιότητας που αναφέρονται στους όρους παροχής/χρήσης της υπηρεσίας.

Παράλληλα, οι πάροχοι ενημερώνουν τους χρήστες για παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την μετρούμενη ταχύτητα ή/και άλλες παραμέτρους ποιότητας (όπως παράλληλη κίνηση από άλλες εφαρμογές, κίνηση από άλλες συσκευές στο εσωτερικό δίκτυο του συνδρομητή, σύνδεση μέσω Wi-fi).

Μετά την πρώτη ενημέρωση, οι πάροχοι επικαιροποιούν τις τιμές των ταχυτήτων ή και άλλων παραμέτρων ποιότητας τουλάχιστον μία φορά ανά ημερολογιακό έτος, ώστε οι τιμές να ανταποκρίνονται σε πρόσφατα δεδομένα ή δείγμα μετρήσεων.

Τα πρωτογενή δεδομένα (όπως αποτελέσματα μετρήσεων) που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους για την εκτίμηση των ταχυτήτων ή και άλλων παραμέτρων ποιότητας διατηρούνται από τους παρόχους για τουλάχιστον δύο έτη από την ημερομηνία έκδοσης των ενημερώσεων/επικαιροποιήσεων και είναι διαθέσιμα προς την ΕΕΤΤ και προς όλους τους αρμόδιους φορείς επίλυσης διαφορών για έλεγχο σε ψηφιακή δομημένη μορφή (π.χ. CSV). Για το ίδιο διάστημα είναι διαθέσιμη για έλεγχο η επεξεργασία των αποτελεσμάτων για την έκδοση των εκτιμούμενων τιμών ταχυτήτων ή και άλλων παραμέτρων ποιότητας, σε ηλεκτρονική μορφή σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας/ ανάλυσης δεδομένων.

Ο κάθε πάροχος δύναται να καθιστά τα πρωτογενή δεδομένα δημοσίως διαθέσιμα (ως ανοικτά δεδομένα) διαγράφοντας ή καθιστώντας ανώνυμα τυχόν προσωπικά δεδομένα χρηστών, ή δεδομένα από τα οποία μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα χρηστών (όπως διεύθυνση ΙΡ, αριθμός τηλεφώνου ή μοναδικός αριθμός βρόχου σε σταθερά δίκτυα, αριθμός τηλεφώνου ή κάρτας SIM σε κινητά δίκτυα).

Οι συνδρομητές μπορούν να επικοινωνούν με τους παρόχους για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες διαδικασίες, καθώς και να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω ιστοσελίδες των παρόχων για το Ανοιχτό Διαδίκτυο:

Cosmote: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/anoikto_diadiktyo.html

Nova: https://www.nova.gr/el/politiki-anoiktou-diadiktiou

Vodafone: https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/oroi-ypiresion-prosvasis-sto-diadiktyo/

Wind: https://www.wind.gr/gr/netneutrality/

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: Ιντερνέτ
Previous Post

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τα 5 βήματα για να μπείτε στο πρόγραμμα -Ποιες «παγίδες» χρειάζονται προσοχή

Next Post

Με πολύ κρύο ξύπνησε η Βόρεια Ελλάδα – Το θερμόμετρο έπεσε στους -8,5

Next Post
κρυο καιρος θερμομετρο

Με πολύ κρύο ξύπνησε η Βόρεια Ελλάδα – Το θερμόμετρο έπεσε στους -8,5

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φωτιά σε αυτοκίνητο στο ύψος των Πετρανών – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
  • 5 Ιουνίου: Ημέρα για το Περιβάλλον από τον Σπάρτακο
  • Δήμος Κοζάνης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ της πλατείας Λασσάνη στις 5 και 6 Ιουνίου 2025
  • Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr