• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

3 Αυγούστου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
3 Αυγούστου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, οφείλουμε, συγκρίνοντας τα στοιχεία από την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας (1η Σεπτεμβρίου 2019  δηλαδή 4,5 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος) με τα σημερινά, να επισημάνουμε τα εξής:

 

  31/8/2019 30/7/2020 Μεταβολή
Προσκλήσεις 510εκ € 778εκ € 52%
Προτάσεις 280 380 36%
Εντάξεις 183 257 40%
Συμβάσεις 101εκ € 149εκ € 47%
Πληρωμές 56εκ € 82εκ € 45%

Πηγή: ΕΥΔ ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας 31/7/2020

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα:

 

1)         Σε επίπεδο προσκλήσεων, σε 4,5 χρόνια είχαν εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 510 εκατομμυρίων, 10 μήνες μετά το ύψος των προσκλήσεων φτάνει τα 778 εκατομμύρια, αύξηση 52%.

2)         Σε επίπεδο προτάσεων, δεχτήκαμε 100 προτάσεις σε μόλις 10 μήνες για τις παραπάνω εκδοθείσες προτάσεις, αύξηση 36%.

3)         Σε επίπεδο εντάξεων, υπήρξε αύξηση 40% σε μόλις 10 μήνες. Στην πραγματικότητα η αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς υπήρχαν μεταφερόμενα έργα από την περίοδο 2007 – 2013 που αντιστοιχούσαν στο 9% του προγράμματος.

4)         Σε επίπεδο συμβάσεων έργων, από τα 101 εκατομμύρια, αγγίξαμε τα 150 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που αντιστοιχεί σε αύξηση 47%.

5)         Τέλος, σε επίπεδο πληρωμών, το τελευταίο δεκάμηνο πληρώσαμε σε 10 μήνες 25,5 εκατομμύρια, ενώ τα προηγούμενα 4,5 χρόνια είχαν πληρωθεί μόλις 56 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, αύξηση 45%.

Ειδικότερα:

Α) Στον άξονα 1 ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των προτάσεων μετά από 2 χρόνια καθυστερήσεων τα οποία οφείλονταν σε θέματα θεσμικού πλαισίου της Κεντρικής Κυβέρνησης. Πρόσφατα εκδόθηκαν τα αποτελέσματα και τα έργα υλοποιούνται κανονικά.

Β) Ο άξονας 2, ήταν τελματωμένος επί 4,5 χρόνια στο 0%, σε μόλις 10 μήνες ενεργοποιήθηκε στο 65% με προϋπολογισμό προσκλήσεων 6,5 εκ. ευρώ ενώ οι προτάσεις τον φορέων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αγγίζοντας τα 16,5 εκ. ευρώ.

Γ) Ο άξονας 3 που αφορά στην επιχειρηματικότητα, αν και καθυστέρησε λόγω COVID 19, ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση της εξωστρέφειας ενώ προς το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 10 εκ. ευρώ.

Δ) Ο άξονας 4 που αφορά στις ενεργειακές αναβαθμίσεις ενέταξε 60 Δημόσια Κτίρια προς ενεργειακή αναβάθμιση ενώ τριπλασίασε και τον προϋπολογισμό του «Εξοικονομώ κατ’ οικον» από 4 εκ. σε 14 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών της Δυτικής Μακεδονίας

Ε) Ο άξονας 9 που αφορά τον κλάδο της Υγείας, ενεργοποιήθηκε πλήρως στο πλαίσιο του COVID 19 για τη θωράκιση της Υγείας των Δυτικομακεδόνων και την αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας μας. Συνολικά 50 εκ. ευρώ δεσμεύτηκαν για εξοπλισμό και νέες κτιριακές υποδομές στα νοσοκομεία μας. Πρωτοφανές ακόμη και σε επίπεδο χώρας.

Ζ) Στον άξονα 10 που αφορά στις υποδομές εκπαίδευσης και τα σχολεία μας, εντάχθηκαν και υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς σημαντικότατα έργα όπως η Πανεπιστημιούπολη της Δυτικής Μακεδονίας (27,5 εκ. ευρώ), η Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας(10,5 εκ. ευρώ), το 2ο ΕΠΑΛ της Πτολεμαΐδας (7,5 εκ. ευρώ) και πολλά ακόμη σχολικά συγκροτήματα προϋπολογισμού 13,5 εκ ευρώ.

Σε όλους τους παραπάνω άξονες και όλη αυτή την περίοδο δεν υπήρχε έργο ή δράση που να ανήκε σε κάποιο ειδικό επιχειρηματικό σχέδιο (λ.χ. Business Plan Γούνας) η οποία να ήταν επιλέξιμη και ώριμη και να απορρίφθηκε.

Επιπλέον, πήραμε σημαντικότατες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του προγράμματος όπως η δωρεάν τεχνική υποστήριξη προς τους Δήμους μέσω της ΜΟΔ Α.Ε. ύψους 900.000 ευρώ και η αναμενόμενη πρόσκληση για την ωρίμανση έργων μέσω τεχνικών μελετών από πόρους του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, σχετικά με το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας(ΤΑΔΥΜ) διευθετήσαμε τις εκκρεμότητές ετών οι οποίες θα το καταστήσουν άμεσα λειτουργικό και αφορούν στην επανασύσταση της πενταμελούς Επενδυτικής Επιτροπής, στην διενέργεια διαγωνισμού εξωτερικού εμπειρογνώμονα και στην απαραίτητη πίστωση του ποσού των επιπλέον 5 εκ. ευρώ από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από τη διαχειριστική αρχή και το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων για το αυτονόητο χρέος μας, δηλαδή τη βέλτιστη αξιοποίηση και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τη Δυτική Μακεδονία.

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Βάσεις 2020: Οι εκτιμήσεις για όλες τις σχολές (πίνακες)

Next Post

Πτώση αεροπλάνου μέσα σε χωριό στις Σέρρες

Next Post
ασθενοφορο

Πτώση αεροπλάνου μέσα σε χωριό στις Σέρρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr