• Latest
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Απόφοιτη του Λυκείου Σιάτιστας γράφει στο alfavita.gr για τις πανελλαδικές του 2020 και τη χρονιά που πέρασε

13 Ιουλίου 2020
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Να ψηφίσουμε άμεσα την Τροπολογία δικαίωσης των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας»

25 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Δικαίωση της Κοινότητας Εράτυρας και του Δήμου Βοΐου, η παραδοχή του Υπουργού για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην παραχώρηση του πρώην αστυνομικού τμήματος

25 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Σχέδιο δράσης και συντονισμός ενεργειών της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

25 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 27 Ιουλίου

25 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Ιστορική Συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Γρεβενά: Ιστορική Συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

25 Ιουλίου 2025
μπουρινος

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Απαγορεύσεις για το Σάββατο 26 Ιουλίου

25 Ιουλίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Μέτρα πρόληψης λόγω αυξημένου κίνδυνου πυρκαγιάς

25 Ιουλίου 2025
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΣΑΜΙΑ ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Δήμος Βοΐου: Ακύρωση Εκδήλωσης στο Μπούρινο λόγω Αυξημένου Κινδύνου Πυρκαγιάς

25 Ιουλίου 2025
Τσοτύλι: Όχι στο κλείσιμο σχολικών μονάδων

Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

25 Ιουλίου 2025
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Ανάγκη ολοκλήρωσης – κατασκευής υφιστάμενης οδού από Τ.Κ Καστανιάς Σερβίων ως τα όρια του Ν. Πιερίας και Λαρίσης

25 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Καστοριά: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας, πορνογραφίας ανηλίκων και νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

25 Ιουλίου 2025
34ο Ελληνικό & Ουγγρικό Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς Αποστάσεων στη Γαλατινή

34ο Ελληνικό & Ουγγρικό Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς Αποστάσεων στη Γαλατινή

25 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Απόφοιτη του Λυκείου Σιάτιστας γράφει στο alfavita.gr για τις πανελλαδικές του 2020 και τη χρονιά που πέρασε

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
γυμνασιο λυκειο σιατιστας
17
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία άνω τελεία στην αγωνία των υποψηφίων τοποθετείται κάθε χρόνο με την ανακοίνωση της αναλυτικής βαθμολογίας στα εκάστοτε εξεταζόμενα μαθήματα. Όλοι μας άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο αισιόδοξοι αναμένουμε να δούμε πώς αξιολογήθηκε το γραπτό μας. Οι σκέψεις; Αμέτρητες! Τελικά έγραψα καλά; Πόσες μονάδες να μου αφαιρέθηκαν άραγε από το αριθμητικό που έκανα; Ήταν επαρκής η αιτιολόγησή μου; Αν στη βιασύνη μου ξέχασα κάτι; Ένας κατακλυσμός ερωτήσεων που ταλανίζουν το μυαλό, συχνά δημιουργούν εφιάλτες, καταρρακώνουν τον ψυχισμό και κατακερματίζουν τη διάθεση… 

Και ξαφνικά αναρτώνται οι βαθμοί. Ελάχιστοι πανηγυρίζουν, μερικοί είναι ευχαριστημένοι και οι περισσότεροι δυσανασχετούν. Στην περίπτωσή μου απλά επικράτησε η απόλυτη σιωπή. Καθηγητές, γονείς και φίλοι προσπαθούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, την «αποτυχία», που για τον καθένα από εμάς έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο, το οποίο εξαρτάται από τους στόχους, την προσπάθεια που καταβλήθηκε και τις προσδοκίες. Και μετά από όλον αυτόν τον ντόρο κλείνεις την πόρτα στο δωμάτιό σου, μένεις μόνος/μόνη και καλείσαι, όπως πολύ σωστά μου είπαν, να ξανασυστηθείς με τον νέο σου εαυτό.

Αναλογιζόμενη, σε αυτή τη διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, τη σχολική χρονιά που μας πέρασε συνειδητοποίησα αρκετά πράγματα για το «βουνό» των πανελληνίων. Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το ταξίδι μερικών πλοίων σε μια θάλασσα γεμάτη παγόβουνα (έτσι για να μπούμε λίγο στα λημέρια της λογοτεχνίας και των συμβολισμών στην ποίηση). Κάθε πλοίο ταξιδεύει με τη δική του ταχύτητα, διαγράφει ξεχωριστή διαδρομή και έχει διαφορετικό προορισμό τη στιγμή που βασικός στόχος όλων είναι να μην βυθιστούν κατά τη σύγκρουσή τους με το παγόβουνο, αλλά αντίθετα να συνεχίσουν την πορεία προς τον τελικό προορισμό εξασφαλίζοντας τις ελάχιστες απώλειες. Δύσκολο ακούγεται τελικά… Στο τέλος όλοι ασχολούνται με τα πλοία που κατάφεραν να αγκυροβολήσουν, με τα υπόλοιπα όμως τι γίνεται; Ορισμένα αδυνατώντας να διαχειριστούν τη σύγκρουση βυθίζονται, άλλα πάλι απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ιδέα της παραίτησης επιλέγουν να τερματίσουν σε διαφορετικό προορισμό σε σχέση με τον αρχικό, ενώ μερικά επιστρέφουν στην αφετηρία ώστε να επιχειρήσουν άλλη μια φορά, ύστερα από τις κατάλληλες επισκευές, να φτάσουν στο λιμάνι που επιθυμούν.

Ανάγοντας τα σύμβολα αυτά στην πραγματικότητα και εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο στο ζήτημα των εξετάσεων, μπορώ να ομολογήσω πως η χρονιά της τρίτης λυκείου είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε υποψήφιος οφείλει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τις κλίσεις ή τις αδυναμίες του κατακτώντας ουσιαστικά την αυτογνωσία. Επομένως, κακά τα ψέματα, οι πανελλήνιες έχουν και ένα βαθύτερο νόημα αφού η σφραγίδα τους τυπώνεται στην προσωπικότητα κάθε νέου συντείνοντας στην ηθικοπνευματική ωρίμανσή του.

Το Υπουργείο, ωστόσο, αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία λίγο πιο ψυχρά, πιο επιφανειακά, χωρίς συναισθηματισμούς και απώτερα νοήματα. Κάθε μαθητής βρίσκεται καλυμμένος πίσω από τη σκιά ενός οχταψήφιου αριθμού που αντιστοιχεί στο γραπτό και όχι στην προσωπικότητα ή τις γνώσεις του. Έτσι, αξιολογείται η επίδοσή του σε ένα τρίωρο διαγώνισμα συχνά υποκειμενικό και απομακρυσμένο από το πρότυπο του σχολικού βιβλίου, δίχως να λαμβάνεται υπόψη η προσπάθεια, η πίεση και η συναισθηματική κατάσταση του υποψηφίου. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιόμορφη συνθήκη του κορωνοϊού όπου από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξε ριζικά η καθημερινότητα, κατέρρευσε κάθε έννοια σταθερότητας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια θεωρούνταν απαραίτητο συστατικό του περιβάλλοντος κάθε μαθητή που επιθυμούσε να συμμετάσχει στις συγκεκριμένες εξετάσεις .

Τι να κάνουμε όμως… Όλοι μας διαγωνιστήκαμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες και το μόνο που μένει είναι να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να πορευτούμε με αυτό ελπίζοντας για το καλύτερο τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων, διότι ό,τι και να έχει γίνει, όσο δύσκολο και αν ακούγεται και σε εμένα την ίδια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Πώς γίνεται η ανασυγκρότηση του εαυτού μας; Δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και προσωπικά  δεν το έχω επιτύχει μέχρι τώρα ώστε να βοηθήσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται επικοινωνία με τον εσώτερο κόσμο μας και χαλάρωση.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή ανασκόπηση στη χρονιά που πέρασε, οφείλω να ομολογήσω πως το ταξίδι του δικού μου πλοίου ήταν δύσκολο, με πολλούς αόρατους εχθρούς που γεννιούνται από το άγχος. Όμως το αποτέλεσμα της σύγκρουσης με το παγόβουνο δεν μπορώ ακόμα να το γνωρίζω, όπως και κανένας μας. Ευελπιστώ ότι ο τελικός προορισμός, είτε είναι ο αρχικά επιθυμητός είτε είναι διαφοροποιημένος, θα ανταμείψει τη δύσκολη πλεύση μας.

Απόφοιτη Λυκείου Σιάτιστας

Tags: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
Previous Post

3η και τελευταία εκλογοαπολογιστική συνάντηση του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας

Next Post

Πάρις Κουκουλόπουλος: ‘Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

Next Post
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: 'Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Να ψηφίσουμε άμεσα την Τροπολογία δικαίωσης των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας»
  • Καλλιόπη Βέττα: Δικαίωση της Κοινότητας Εράτυρας και του Δήμου Βοΐου, η παραδοχή του Υπουργού για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην παραχώρηση του πρώην αστυνομικού τμήματος
  • Σχέδιο δράσης και συντονισμός ενεργειών της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 27 Ιουλίου
  • Γρεβενά: Ιστορική Συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr