Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024
Η Καστοριά υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano-Cortina 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας
ΣΥΡΙΖΑ
νεκροταφειο
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

Από τις 7 Νοεμβρίου οι δήμοι μπορούν να κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση δωρεάν δημόσιων δικτύων WiFi

Στις 7 Νοεμβρίου 2018  και συγκεκριμένα στις 13:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, η Κομισιόν θα προκηρύξει ξανά τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «WiFi4EU».

Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή μέχρι τις 17:00  ώρα κεντρικής Ευρώπης στις 9 Νοεμβρίου 2018 και για το 2020 θα διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ για έως και 8.000 δήμους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και διεξάγεται πλήρως online.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, αφού έχουν εγγραφεί στην ειδική πύλη WiFi4EU, οι δήμοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση online για το κουπόνι του συστήματος WiFi4EU αξίας € 15,000 “με ένα μόνο κλικ”.

Μέχρι στιγμής, ένας στους πέντε δήμους σε όλη την Ευρώπη έχει καταγράψει τα στοιχεία του στο σύστημα. Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι Δήμοι που δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ένα κουπόνι, μπορούν ακόμα να εγγραφούν στην πύλη μέχρι την έναρξη της διαδικασίας στις 7 Νοεμβρίου.

Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να δημιουργήσει ένα hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημαρχείων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.

Η Κομισιόν επιλέγει έργα με βάση την αρχή “first come first served”.

Oι πρώτοι 2.800 δήμοι θα λάβουν ένα δελτίο WiFi4EU, με κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να λαμβάνει τουλάχιστον 15 κουπόνια, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα κλήσεις ενδιαφέροντος για το WiFi4EU, περίπου μία φορά κάθε 6 μήνες.

Τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το WiFi4EU θα είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η χρηματοδότηση θα παρέχεται για δίκτυα που δεν υποκαθιστούν υπάρχουσες δωρεάν ιδιωτικές ή δημόσιες προσφορές με παρόμοια ποιότητα.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *