• Latest
κινητο

Από 1η Νοεμβρίου πληρωμές IRIS χωρίς προμήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

30 Απριλίου 2025
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων:  «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

18 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»

18 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Από 1η Νοεμβρίου πληρωμές IRIS χωρίς προμήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

sierafm by sierafm
30 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ριζική αλλαγή στον χώρο των ψηφιακών πληρωμών έρχεται για τους καταναλωτές από το φθινόπωρο, με δωρεάν συναλλαγές σε άμεσο χρόνο και με ασφάλεια. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Διατραπεζικών Συστημάτων, Σταυρούλα Καμπουρίδου, συζήτησαν τα επόμενα βήματα  ώστε από την 1η Νοεμβρίου οι πολίτες να πραγματοποιούν άμεσες πληρωμές, χωρίς καμία προμήθεια, σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ο κ. Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΔΙΑΣ, ενημερώθηκε για τις προοπτικές και για την πορεία αναβάθμισης των συστημάτων του IRIS, το οποίο έχει πολύ μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Είναι ενδεικτικό ότι οι χρήστες στις άμεσες πληρωμές μεταξύ φίλων (P2P) ξεπέρασαν τα 3,7 εκατομμύρια (αύξηση 45% σε σχέση με τον Απρίλιο 2024), εκ των οποίων οι 272.000 ενεργοποίησαν την υπηρεσία τους πρώτους μήνες του 2025.

Από την αρχή του έτους, πραγματοποιήθηκαν 22,8 εκατομμύρια συναλλαγές P2P (αύξηση 87,5%), με αξία άνω του 1,25 δισ. ευρώ. Αν στους αριθμούς αυτούς συμπεριληφθούν οι πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες (P2B) και οι πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα (IRIS commerce), τότε συνολικά από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 27 εκατομμύρια συναλλαγές, αξίας 2,6 δισ. ευρώ. Ο Μάρτιος αποτελεί μήνα-ρεκόρ και για τα τρία προϊόντα IRIS.

Οι άμεσες πληρωμές είναι εντελώς δωρεάν για τους καταναλωτές. Για  τις επιχειρήσεις, είναι ένα επιπλέον μέσο πληρωμών, το οποίο παρέχει σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις έναντι των πιστωτικών καρτών. Το σύστημα IRIS χρησιμοποιούν ως σήμερα 565.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, έχοντας κάνει από την αρχή του έτους πάνω από 500.000 συναλλαγές. Πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα, είχαν πραγματοποιήσει μόλις 100.000 συναλλαγές.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα αλλάζει. Το ψηφιακό μέλλον αφορά και τις οικονομικές μας συναλλαγές που γίνονται απλές, σύγχρονες, γρήγορες και ασφαλείς.

Το σύστημα IRIS  αναπτύσσεται ραγδαία, με 27 εκατομμύρια συναλλαγές, μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου. Χωρίς καμία προμήθεια για τους καταναλωτές, με διαφάνεια και ταχύτητα.

Κάνουμε ένα ακόμη βήμα στον εκσυγχρονισμό και ενισχύουμε την ευελιξία για πολίτες και επιχειρήσεις. Από την 1η Νοεμβρίου του 2025 η αποδοχή του συστήματος IRIS θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, φυσικά και ηλεκτρονικά. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για ένα αγαθό ή μία υπηρεσία απευθείας από το λογαριασμό τους, εντός δευτερολέπτων, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν σχεδόν αυτόματα τα χρήματα, με προμήθεια μικρότερη από εκείνη των τραπεζών. 

Εκτός από το όφελος για τους πολίτες που δεν επιβαρύνονται με περιττές χρεώσεις, η διάδοση των άμεσων ψηφιακών πληρωμών είναι ένα ακόμη εργαλείο που περιορίζει τη φοροδιαφυγή και στηρίζει την ισότητα και τη φορολογική δικαιοσύνη». 

Από πλευράς της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Σταυρούλα Καμπουρίδου, επεσήμανε τα εξής:

«Η στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τη ΔΙΑΣ ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στις πληρωμές στην Ελλάδα. Με την υποχρεωτική αποδοχή άμεσων πληρωμών τύπου IRIS από τις επιχειρήσεις τον Νοέμβριο, φέρνουμε μια εθνική, άμεση και ασφαλή λύση που αλλάζει ριζικά το τοπίο των συναλλαγών, διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις και ενισχύει τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, ψηφιακή οικονομία με πολλαπλά οφέλη για όλους. Σε μια συντονισμένη προσπάθεια και γόνιμη συνεργασία με τις τράπεζες και τους acquirers, που αποτελούν κομμάτι της αλυσίδας».

Πηγή

Tags: IRISΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Previous Post

Καταδικάστηκε κτηνοτρόφος που σκότωσε ληστή – Ξύπνησε και είδε τέσσερα άτομα μπροστά του

Next Post

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Next Post
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»
  • Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»
  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr