• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Οι  λίγοι πήραν τα πολλά, οι πολλοί, για μια ακόμη φορά, δεν πήραν τίποτα…

23 Φεβρουαρίου 2021
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Οι  λίγοι πήραν τα πολλά, οι πολλοί, για μια ακόμη φορά, δεν πήραν τίποτα…

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εδώ και μήνες, οι πρωινοί τηλεθεατές παρακολουθούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να «μοιράζουν αφειδώς  χρήματα» στους απελπισμένους μικρούς και μεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες.

Και όταν αυτοί κουράζονται συνεχίζουν οι γνωστοί, σε εισαγωγικά” δημοσιογράφοι”, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το παραμύθι όμως κατάρρευσε και στην Δυτική Μακεδονία όταν ανακοινώθηκαν πόσοι κέρδισαν το «λόττο» της χρηματοδότησης, από το επιδοτούμενο (μέσω ΕΣΠΑ) πρόγραμμα δράσης, με τον τίτλο « Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid19 στην Δυτική Μακεδονία».

Εγκρίθηκαν 1.728 αιτήσεις δηλαδή το 36% του συνόλου και απορρίφθηκαν 3024 δηλαδή το 64%. Και να σκεφτείτε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 10 εκατομμύρια και αναγκάστηκαν  να τον αυξήσουν σε 40 εκατομμύρια μετά την αποδοκιμασία και την οργή της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή δίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη δισεκατομμύρια σε αεροπορικές εταιρίες , βιομήχανους, μεγαλέμπορες και λοιπούς «φτωχοποιημένους» της χώρας μας. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούν την κρίση για να χρηματοδοτήσουν τους πολιτικούς τους φίλους και το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα. Στους φτωχοποιημένους αυτούς πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι ουσιαστικά είναι εργαζόμενοι και ζούνε στο όριο της επιβίωσης, με τις υποχρεώσεις όμως μεγαλύτερων κεφαλαίων για τις δυνατότητες τους. Από αυτή την άποψη είναι εντελώς άδικη η διανομή των ποσών που τα κριτήρια της αναλογοποιούν με λανθασμένο τρόπο, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, αβαντάροντας τις μεγάλες και πολύ μεγάλες. Κι όλα αυτά κόντρα στις συζητήσεις και τις προτάσεις των ιδίων των εμπλεκομένων που γίνανε στην περιφέρεια. Εδώ οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής είναι προφανείς.

Θέλουμε να απευθύνουμε δημόσια ερωτήματα στον περιφερειάρχη, την περιφερειακή διοίκηση, τους συλλογικούς εκπροσώπους των επαγγελματιών και βιοτεχνών (επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους κτλ.) αλλά και στους πληττόμενους συμπολίτες μας.

  • Με βάση την υψηλή μοριοδότηση των εργαζόμενων μπορεί να υπάρξει ισοτιμία στον ανταγωνισμό ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους και στις μικρές;
  • Αφού ο στόχος της χρηματοδότησης είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά από τον Covid19 γιατί μπορούσαν να καταθέσουν αίτηση εταιρίες με αυξήσεις τζίρου στο επίμαχο διάστημα;
  • Μπορούσε να μειωθεί το ανώτερο όριο στα μισά (20.000) για να αυξηθεί ο αριθμός των χρηματοδοτούμενων;

Η απάντηση με καθαρό μυαλό είναι σαφής: Δεν έκαναν λάθος, δεν τους ξέφυγε, δεν παρασύρθηκαν από τεχνοκράτες! Είναι επιλογή τους. Οι λίγοι να πάρουν τα πολλά κι ας μην τα χρειάζονται, και οι πολλοί για μια ακόμη φορά να μην πάρουν τίποτα.

Και για να μην μας λένε ότι δεν προτείνουμε λύσεις, οι ερωτήσεις μας εμπεριέχουν μέρος των λύσεων. Μόνο που χρειάζεται μια άλλη πολιτική βούληση. Οι πολλοί που επλήγησαν και κινδυνεύουν να κλείσουν να τα πάρουν όλα, γιατί βρέθηκαν στη χειρότερη θέση.

Εμείς ξέρουμε καλά ότι μοιράζοντας ψίχουλα ή τίποτα στους πολλούς αν κάτι καταφέρνουν είναι να έρχεται πιο γρήγορα το λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!  Καλούμε  τους επαγγελματοβιοτέχνες να παλέψουν για γενναία χρηματοδότηση τους στη βάση του μειωμένου τζίρου. Ο νόμος που ψηφίστηκε για τη χρηματοδότηση των παγίων δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν λογαριασμοί ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφωνίας ενοίκια, κ.α. Είναι δικά μας λεφτά, δεν μας τα χαρίζει κανένα ΕΣΠΑ, καμιά Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς η κυβέρνηση θα τα μοιράσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενίσχυση χρειάζονται και οι εργαζόμενοι. Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση πέραν των 534 ευρώ ζητάμε: Να αυξηθεί το κονδύλι της συμπληρωματικής ενίσχυσης των εργαζομένων αυτών είτε από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους.  Να επεκταθεί η ενίσχυση των 534 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος τους , στους ανέργους , αλλά και στους ημιαπασχολούμενους που αμείβονται με μισθό χαμηλότερο των 534 ευρώ. Επίσης να δοθεί συμπληρωματική έκτακτη ενίσχυση στους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή λειτουργίας.

Να καταργηθούν  οι φόροι  και τα  τέλη για τα βασικά δημόσια αγαθά (ρεύμα και  νερό κλπ ) στα νοικοκυριά αυτά  και να δοθεί και επιδότηση ενοικίου στους εργαζόμενους αυτούς και στους ανέργους.»

Κοζάνη 23/2/2021 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Tags: ΑΡΣΥ
Previous Post

Συνάντηση Κορεντσίδη με τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Next Post

Καστοριά: Ενημέρωση για τον εμβολιασμό στον καταυλισμό Ρομά από Δομές του Δήμου Καστοριάς και έλεγχοι rapid test από Κινητές Ομάδες Υγείας

Next Post

Καστοριά: Ενημέρωση για τον εμβολιασμό στον καταυλισμό Ρομά από Δομές του Δήμου Καστοριάς και έλεγχοι rapid test από Κινητές Ομάδες Υγείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου
  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr