Ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η ανθυγιεινή διατροφή, η καθιστική ζωή, η υψηλή χοληστερόλη, καθώς και η ηλικία και η γενετική συνεισφορά συμβάλει στην πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων καρδιοπαθειών.
Και αν οι δύο τελευταίοι παράγοντες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, τότε όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να ελεγχθούν, για παράδειγμα, με τη βοήθεια γαστρονομικών συνηθειών, γράφει το JRSM Cardiovascular Disease.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι σημαντικό για μια υγιή καρδιά η διατροφή μας να περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν πρόκειται για μια από τις πιο υγιεινές τροφές, το λάχανο και το σπανάκι θεωρούνται τα καλύτερα.
Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστωθεί ότι βλάπτουν την υγεία τους με το να κόβουν ή να περιορίζουν τα φυλλώδη λαχανικά, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο. Για παράδειγμα, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ, C, σίδηρο και φολικό οξύ και το λάχανο πλούσιο σε βιταμίνες Β, C και ασβέστιο.
Οι επιστήμονες για να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη των φυλλωδών λαχανικών, ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσής τους και διαφόρων καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το εγκεφαλικό και η στεφανιαία νόσο. Έχει βρεθεί ότι η τακτική κατανάλωση περισσότερων φυλλωδών λαχανικών μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αυτών των καταστάσεων έως και 16%. Έχει διαπιστωθεί ότι είναι δυνατό να έχετε το μέγιστο όφελος από τα φυλλώδη λαχανικά ακόμη και μετά το μαγείρεμα.
Πηγή: https://www.neadiatrofis.gr/