• Latest

Α. Φούντογλου: «Προγενέστερες των παρεμβάσεων της κ. Ζεμπιλιάδου οι διορθώσεις στη διακήρυξη της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

4 Ιουλίου 2024
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ

16 Αυγούστου 2025
αστεροειδής πλανητης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

16 Αυγούστου 2025
φορολογια

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

16 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Πότε αρχίζει η αυτόματη απόδοσή του

16 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νοσηλεύεται 14χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πανηγύρι

16 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη υπάλληλος ελεγκτικής Αρχής του Δημοσίου για υπόθεση χρηματισμού

16 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Οι περιγραφές – σοκ των ανηλίκων για τον κατηγορούμενο γυμνασιάρχη στη Σάμο – «Μου έλεγε ότι πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό»

16 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Η ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ για την παρέλαση των Καβαλάρηδων της Παναγίας: Μία έκφραση ευλάβειας και συλλογικής μνήμης

15 Αυγούστου 2025
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

15 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Α. Φούντογλου: «Προγενέστερες των παρεμβάσεων της κ. Ζεμπιλιάδου οι διορθώσεις στη διακήρυξη της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

sierafm by sierafm
4 Ιουλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με κατάπληξη διαβάσαμε την τοποθέτηση της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως χάριν των δικών της ενεργειών απαλείφθηκαν όροι από τη διακήρυξη της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» οι οποίες, όπως υποστηρίζει, εξαιρούσαν τα ΚΕΚ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την εν λόγω πράξη.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατονομάζει ως φωτογραφικούς τους συγκεκριμένους όρους, αναβαθμίζοντας προφανώς την κριτική της σε μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα.

Καταρχάς να ενημερώσουμε την κυρία Ζεμπιλιάδου, πως το εν λόγω πρόγραμμα του ΔΑΜ, δεν έχει καμία σχέση με κατάρτιση, ούτε εμπλέκει δυνητικά τα ΚΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας ή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενοποίηση όλων των κοινωνικών φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ένα διευρυμένο κοινωνικό δίκτυο προκειμένου, αφενός να ενισχυθούν με προσωπικό φορείς που σήμερα αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα υποστελέχωσης, σε κρίσιμες ειδικότητες των κοινωνικών υπηρεσιών και αφετέρου να δημιουργηθεί μια συγκροτημένη και ενιαία κουλτούρα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην Περιφέρεια μας.

Η τελευταία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο, προκειμένου να καταλήξουμε τελικά στη δημιουργία σημείων πρώτης και μοναδικής επαφής του ωφελούμενου με το σύστημα πρόνοιας της Περιφέρειάς μας.

Η τελευταία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο, προκειμένου να καταλήξουμε τελικά στη δημιουργία σημείων πρώτης και μοναδικής επαφής του ωφελούμενου με το σύστημα πρόνοιας της Περιφέρειάς μας.

 

Επιπρόσθετα το πρόγραμμα θα επιτρέψει την ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την καταγραφή των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Περιφέρειας μας, τη διαμόρφωση στοχευμένων ενεργειών και δράσεων προς τους ωφελούμενους και δυνητικά την αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

 

Κατά δεύτερον να ενημερώσουμε την κ. Ζεμπιλιάδου και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πως οι εν λόγω διαγωνισμοί γίνονται με προκαθορισμένες διαδικασίες που διέπονται από την ελληνική νομοθεσία και ελέγχονται σε όλα τα στάδια τους από ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες προβαίνουν και στις αντίστοιχες διορθώσεις/παρατηρήσεις.

 

Οι τελευταίες λοιπόν, στο συγκεκριμένο τεύχος με τους όρους του διαγωνισμού, ήταν προγενέστερες των παρεμβάσεων της κ. Ζεμπιλιάδου και αυτό αποδεικνύεται ευλόγως από το τεύχος που κατατέθηκε προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο ήδη τις περιλάμβανε! Προφανώς επιδιώκουν ορισμένοι να πιστωθούν πολιτικά οφέλη «ελεγκτή» στις πλάτες των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων της χώρας!

 

Κατανοούμε ότι, πολλές φορές για λόγους πρόσκαιρων πολιτικών εντυπώσεων και ανάγκης στοιχειώδους αντιπολιτευτικής παρουσίας στα αυτοδιοικητικά ζητήματα της περιοχής μας, συμβαίνουν και τέτοιες παρανοήσεις ή προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας.

 

Θα περιμέναμε όμως συνολικά από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής, να τοποθετείται με υπευθυνότητα απέναντι σε ανάλογα προγράμματα, με την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων που να στοχεύουν στο περιεχόμενο και την ουσία των παρεμβάσεων και όχι μόνο στις τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησής τους. Κατανοούμε επίσης πως τα τεχνικά αυτά ζητήματα προκρίνονται συχνά λόγω της ευκολίας στην άσκηση κριτικής καθώς και των γρήγορων εντυπώσεων που πετυχαίνει ο καταγγέλλων, αλλά δυστυχώς για όλους μας η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται κάτι περισσότερο από τα συνήθη της πολιτικής συζήτησης στη χώρα μας.

 

Χρειάζεται πολιτικές παρεμβάσεις με ουσία και περιεχόμενο, διεκδίκηση και άλλων προγραμμάτων από τα εγχώρια και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και μια συνολική πολιτική διεκδίκησης απέναντι σε κέντρα εξουσίας τα οποία αντιμετωπίζουν την Περιφέρεια μας ως τον φτωχό συγγενή της χώρας . Ελπίζουμε στο μέλλον να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν δημιουργικά στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας μας…

 Αναστάσιος Φούντογλου Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής

Tags: Τάσος Φούντογλου
Previous Post

ΚΚΕ: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ».

Next Post

«Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο του 5ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις»

Next Post

«Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο του 5ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης
  • Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
  • Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ
  • Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα
  • Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr