• Latest

Βαρουφάκης από Κοζάνη: «Ολιγαρχικά συμφέροντα νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια και τις πρώτες ύλες για τους αγρότες»

24 Φεβρουαρίου 2022
ΚΚΕ

Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά

19 Ιουλίου 2025
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαρουφάκης από Κοζάνη: «Ολιγαρχικά συμφέροντα νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια και τις πρώτες ύλες για τους αγρότες»

sierafm by sierafm
24 Φεβρουαρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για «καρτέλ» και «ολιγαρχικά συμφέροντα» που «νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ», όπως επίσης «τις πρώτες ύλες και τα λιπάσματα για τους αγρότες», έκανε λόγο από τη Δυτική Μακεδονία ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέφθηκε από σήμερα (23/2/2022) το μεσημέρι, μαζί με τη βουλευτή, Ανατολικής Αττικής, Μαρία Αλατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο με μέλη και στελέχη του κόμματος, την Πτολεμαΐδα, το Άργος Ορεστικό και την Κοζάνη.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις «υπέρογκες», όπως χαρακτήρισε αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι χρησιμοποίει ως «άλλοθι» το διεθνές πρόβλημα που υπάρχει, γιατί όπως είπε «η τιμή της ενέργειας αυξάνεται παντού, όχι όμως τόσο γρήγορα όσο στην Ελλάδα» και χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός αυτό ως «σκάνδαλο».

«Έχουμε ένα Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο καθορίζει κάθε μέρα την τιμή της ενέργειας της επόμενης ημέρας και αυτό είναι σκάνδαλο, γιατί έχεις τρεις ολιγάρχες, που μεταξύ τους τα βρίσκουν. Δεν είναι χρηματιστήριο, είναι σαν καφενείο και χρεώνουν ότι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ζήτησε να καταργηθεί η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, αλλά και η επιδότηση.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, αφού ανέφερε ότι «έπρεπε να έχει βρεθεί τρόπος μετάβασης, πριν ξεκινήσει η απολιγνιτοποίηση», επισήμανε ότι  «το ταμείο ανάκαμψης θα δώσει δάνεια μόνο σε 400 κρατικοδίαιτες εταιρείες», ενώ χρειάζεται, όπως είπε, μία «βιομηχανική, περιβαλλοντική και οικολογική αποκατάσταση, με σταθερή επιδότηση ενοικίων και εργασίας ώστε η περιοχή να γίνει ένα Μεσογειακό Ενεργειακό Κέντρο Υδρογόνου».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Βαρουφάκη και του κλιμακίου του ΜΕΡΑ25 ήταν η Πτολεμαΐδα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την υπό κατασκευή ατμοηλεκτρική μονάδα της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Στέφανο Πράσσο, τόσο για το μέλλον της, καθώς όπως είπε μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί με λιγνίτη θα χρειαστεί να μετατραπεί η λειτουργία της με φυσικό αέριο.

 

 

Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος συναντήθηκε στην Κοζάνη και με το Δίκτυο Ενεργειακών Κοινοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Δυτικής Μακεδονίας, «ΟΦeΛΟΣ», οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης που γίνεται από τα πάνω χωρίς να εντάσσεται ο κόσμος μέσα σε αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως για το ΜέΡΑ25 οι ενεργειακές κοινότητες είναι πρωταρχικό ζήτημα και όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια τέτοια ενεργειακή αυτονομία ειδικά σε αυτή τη φάση με την ακρίβεια, όχι όμως με το σημερινό μοντέλο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Tags: Βαρουφακης
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: Μια ουσιαστική συζήτηση για την οπαδική βία πρέπει να συμπεριλαμβάνει την πρόληψη και την αλλαγή παραδείγματος στην Παιδεία

Next Post

Η Κοζάνη το…τσικνίζει παντού – Ψησταριές, χάλκινα, αποκριά και χορός-Δείτε τα βίντεο

Next Post

Η Κοζάνη το…τσικνίζει παντού – Ψησταριές, χάλκινα, αποκριά και χορός-Δείτε τα βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά
  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»
  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr