• Latest

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή -Εάν χρειαστεί θα πληρωνώμαστε… με τη ΔΗΜΗΤΡΑ

23 Απριλίου 2023
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: Η Δυτική Μακεδονία η πιο ευάλωτη δημογραφικά περιοχή – Στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης Κοζάνη και Γρεβενά

9 Φεβρουαρίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές Συλλόγου Προέδρων Π.Ε. Κοζάνης. Στις πρώτες θέσεις Μαίρη Λαδά και Γιώργος Βάρκας

9 Φεβρουαρίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

7 τρόφιμα που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα σακχάρου

8 Φεβρουαρίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

35χρονη πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της – Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της

8 Φεβρουαρίου 2026
govapp, κινητο

Νέο gov.gr: Ενιαία ψηφιακή εξυπηρέτηση με έμφαση στον πολίτη

8 Φεβρουαρίου 2026
Παραλίγο τραγωδία στο Δροσερό: Κυνηγοί έσωσαν νεαρό μοτοσικλετιστή από τα ορμητικά νερά

Παραλίγο τραγωδία στο Δροσερό: Κυνηγοί έσωσαν νεαρό μοτοσικλετιστή από τα ορμητικά νερά

8 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ Εθνική: Ήττες εντός έδρας για Κοζάνη και Εορδαϊκό!

8 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Με νίκες συνέχισαν απτόητοι οι πρωτοπόροι

8 Φεβρουαρίου 2026
Η κυνηγετική ομάδα Αετών Βοΐου, προσέφερε στο Συσσίτιο της Μητρόπολης

Η κυνηγετική ομάδα Αετών Βοΐου, προσέφερε στο Συσσίτιο της Μητρόπολης

8 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΕΥΗΜΕΡΙΑ» από αξιωματικό της Αστυνομίας

Καστοριά: Επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΕΥΗΜΕΡΙΑ» από αξιωματικό της Αστυνομίας

8 Φεβρουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Κάλεσμα Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σε συνέχιση του αγώνα

7 Φεβρουαρίου 2026
Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

7 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή -Εάν χρειαστεί θα πληρωνώμαστε… με τη ΔΗΜΗΤΡΑ

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πληρωμές με το σύστημα… ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες προτείνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Μιλώντας στο Open ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες και απάντησε «ελπίζω πως όχι» ενώ υποστήριξε το σύστημα πληρωμών ΔΗΜΗΤΡΑ, προκαλώντας την άμεση ειρωνική αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο.

Ο Γ. Βαρουφάκης απέκλεισε εκ νέου συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Εμείς έχουμε την τάση να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να πιστεύουμε αυτό που λέμε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Δεν πρόκειται να υπερψηφίσουμε καμία από αυτές τις συγκυβερνήσεις που μαγειρεύονται. Σε καμία των περιπτώσεων συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΠΑΣΟΚ. Φαντάζεστε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε.

«Δεν θα δώσουμε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, ξέρουμε τι θα κάνει αν κυβερνήσει. Και λέμε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Ανδρουλάκη, στο ΚΚΕ, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, εάν θέλετε να τιμήσετε την απλή αναλογική ελάτε να μιλήσουμε πριν τις εκλογές. Μας κλείσανε όλοι την πόρτα» πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης. Έθεσε δε ως προτάγματα την μείωση του ΦΠΑ, την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας κλπ, ζητήματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκαν τα άλλα κόμματα.

Ο Γ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για την φράση Μητσοτάκη για τον κίνδυνο τερατογένεσης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ_ΜέΡΑ25. «Έχει δίκιο. Διαγκωνίζονται δύο τερατογενέσεις, η μία είναι η τερατογένεση μίας δήθεν προοδευτικής συγκυβέρνησης χωρίς πρόγραμμα, αλλά τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, μια ακόμα χειρότερη τερατογένεση, δηλαδή εκείνος να έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή με 35% του ελληνικού λαού. Το 65% εναντίον αλλά ο κ. Μητσοτάκης να είναι αυτοδύναμος. Έχουμε δύο τερατογενέσεις».

Ερωτηθείς για το κλείσιμο των τραπεζών το 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας του, ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Ποιος έκλεισε τις τράπεζες το ’15; Ο κ. Ντράγκι για να εκβιάσει μία κυβέρνηση να δεχτεί αυτό που γίνεται σήμερα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Αν αυτή τη στιγμή πετάνε κόσμο από τα σπίτια τους, έρχονται τα αρπακτικά ταμεία τα παίρνουν με το 3% της αξίας τους και βγάζουν τις προσόδους στα Cayman Islands είναι επειδή ο Ντράγκι έκλεισε τις τράπεζες για να επιβάλει στην κυβέρνηση, τότε του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν αυτό το πράγμα». Επέμεινε δε ότι «ένας υπουργός Οικονομικών, μία κυβέρνηση πρέπει να έχει σχέδιο για το τι θα γίνει αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, όπως έγινε με την Credit Suisse. Εσείς πιστεύετε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς; Δεν είναι.Νομικά το ελληνικό Δημόσιο έχει υποχρέωση να σου εξασφαλίσει, να σου εγγυάται τις καταθέσεις μέχρι 100.000. Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει τα χρήματα. Εάν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, όπως πήγε να γίνει στην Καλιφόρνια, όπως έγινε με την Credit Suisse, το ελληνικό Κράτος δεν έχει τις δυνατότητες -που είχε η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής, της Ελβετίας- για να παρέμβει και να σου δώσει τις 100.000».

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στη δραχμή, απάντησε: «Ελπίζουμε πως όχι».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» που έχει κατά νου: «Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» τον Δεκέμβριο του 2020. Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας, έχει σχέδιο για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, όπως έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχέδιο για το τι θα κάνει αν μπουν ξένα στρατεύματα. Έχεις ιερή υποχρέωση να έχεις σχέδιο ανάγκης. Το «ΔΗΜΗΤΡΑ» τι είναι; Είναι ένα πολύ καινοτόμο και πολύ καλά δουλεμένο σχέδιο, ένα δημόσιο σύστημα ψηφιακών δωρεάν συναλλαγών που δεν θα επηρεάζεται από το τραπεζικό σύστημα. Είναι ένα σύστημα αυτό το οποίο για εμάς θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, η Γαλλία, η Ιταλία, όχι για να βγεις από το ευρώ, γιατί δίνει βαθμούς ελευθερίας, δημοσιονομικούς, στο Κράτος, γιατί μειώνει το κόστος των συναλλαγών και γιατί σε εξασφαλίζει, σαν ένα αμορτισέρ, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης. Και τι λέμε; Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, αν χρειαστεί –ελπίζουμε να μην χρειαστεί- σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τράπεζες από μόνες τους ή τις κλείσει η Φρανκφούρτη, όπως έκανε το 2015, να υπάρχει ένα σύστημα πληρωμών-συναλλαγών το οποίο να μπορεί να μειώσει το κόστος της μετάβασης».

Για την αναφορά Ανδρουλάκη ότι δεν συνεργάζεται με τον δραχμιστή

 

Κι εγώ δεν συνεργάζομαι με τον άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί ένα κόμμα που έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα σε μία απέραντη φυλακή χρέους, από το 2010 με το Καστελόριζο μέχρι σήμερα. Σε έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί ένα κόμμα που είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι πήραν το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία, το μεγαλύτερο δάνειο, εκείνα τα 110 δις με το Καστελόριζο, για να το δώσουν όλο αυτό στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες δήθεν για να σώσουν την Ελλάδα και το πήραν το δάνειο αυτό για να σώσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες υπό όρους που καταδίκασαν 1 εκατομμύριο νέους και νέες να φύγουν από τη χώρα. Μη μας μιλάει ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μνημόνιο

 

Το ΜέΡΑ25 υπάρχει επειδή τον Αύγουστο του 2018, το βλέπαμε από τον Μάρτιο που ιδρύσαμε το ΜέΡΑ25, μπήκαμε στο χειρότερο 4ο μνημόνιο το οποίο με οργουελιανή λογική το ονόμασαν «έξοδο από το μνημόνιο». Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο, μέχρι το 2060, που είναι υπεύθυνο για αυτό το όνειδος που γίνεται με τους πλειστηριασμούς. Είναι δυνατόν να έχουμε 24% ΦΠΑ σε μια σπασμένη οικονομία;

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Previous Post

Στην μαρτυρική κοινότητα του Μεσοβούνου Εορδαίας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεόδωρος Καρυπίδης

Next Post

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου, υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο

Next Post

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου, υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μητσοτάκης: Η Δυτική Μακεδονία η πιο ευάλωτη δημογραφικά περιοχή – Στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης Κοζάνη και Γρεβενά
  • Εκλογές Συλλόγου Προέδρων Π.Ε. Κοζάνης. Στις πρώτες θέσεις Μαίρη Λαδά και Γιώργος Βάρκας
  • 7 τρόφιμα που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα σακχάρου
  • 35χρονη πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της – Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της
  • Νέο gov.gr: Ενιαία ψηφιακή εξυπηρέτηση με έμφαση στον πολίτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr