• Latest

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή -Εάν χρειαστεί θα πληρωνώμαστε… με τη ΔΗΜΗΤΡΑ

23 Απριλίου 2023
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

16 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16 Μαΐου 2025
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σκόπιμη καθυστέρηση, από τον κ. Αμανατίδη, στην υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία ήταν δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη

16 Μαΐου 2025
σχολειο

Στο πειθαρχικό 2.500 εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν ή εμπόδισαν την αξιολόγησή τους

16 Μαΐου 2025
Φεστιβάλ Νεολαίας K 2025: Μια Τετραήμερη Γιορτή της Νεολαίας, της Ευρώπης και της Σύνδεσης στην Κοζάνη

Φεστιβάλ Νεολαίας K 2025: Μια Τετραήμερη Γιορτή της Νεολαίας, της Ευρώπης και της Σύνδεσης στην Κοζάνη

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή -Εάν χρειαστεί θα πληρωνώμαστε… με τη ΔΗΜΗΤΡΑ

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πληρωμές με το σύστημα… ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες προτείνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Μιλώντας στο Open ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες και απάντησε «ελπίζω πως όχι» ενώ υποστήριξε το σύστημα πληρωμών ΔΗΜΗΤΡΑ, προκαλώντας την άμεση ειρωνική αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο.

Ο Γ. Βαρουφάκης απέκλεισε εκ νέου συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Εμείς έχουμε την τάση να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να πιστεύουμε αυτό που λέμε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Δεν πρόκειται να υπερψηφίσουμε καμία από αυτές τις συγκυβερνήσεις που μαγειρεύονται. Σε καμία των περιπτώσεων συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΠΑΣΟΚ. Φαντάζεστε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε.

«Δεν θα δώσουμε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, ξέρουμε τι θα κάνει αν κυβερνήσει. Και λέμε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Ανδρουλάκη, στο ΚΚΕ, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, εάν θέλετε να τιμήσετε την απλή αναλογική ελάτε να μιλήσουμε πριν τις εκλογές. Μας κλείσανε όλοι την πόρτα» πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης. Έθεσε δε ως προτάγματα την μείωση του ΦΠΑ, την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας κλπ, ζητήματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκαν τα άλλα κόμματα.

Ο Γ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για την φράση Μητσοτάκη για τον κίνδυνο τερατογένεσης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ_ΜέΡΑ25. «Έχει δίκιο. Διαγκωνίζονται δύο τερατογενέσεις, η μία είναι η τερατογένεση μίας δήθεν προοδευτικής συγκυβέρνησης χωρίς πρόγραμμα, αλλά τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, μια ακόμα χειρότερη τερατογένεση, δηλαδή εκείνος να έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή με 35% του ελληνικού λαού. Το 65% εναντίον αλλά ο κ. Μητσοτάκης να είναι αυτοδύναμος. Έχουμε δύο τερατογενέσεις».

Ερωτηθείς για το κλείσιμο των τραπεζών το 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας του, ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Ποιος έκλεισε τις τράπεζες το ’15; Ο κ. Ντράγκι για να εκβιάσει μία κυβέρνηση να δεχτεί αυτό που γίνεται σήμερα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Αν αυτή τη στιγμή πετάνε κόσμο από τα σπίτια τους, έρχονται τα αρπακτικά ταμεία τα παίρνουν με το 3% της αξίας τους και βγάζουν τις προσόδους στα Cayman Islands είναι επειδή ο Ντράγκι έκλεισε τις τράπεζες για να επιβάλει στην κυβέρνηση, τότε του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν αυτό το πράγμα». Επέμεινε δε ότι «ένας υπουργός Οικονομικών, μία κυβέρνηση πρέπει να έχει σχέδιο για το τι θα γίνει αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, όπως έγινε με την Credit Suisse. Εσείς πιστεύετε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς; Δεν είναι.Νομικά το ελληνικό Δημόσιο έχει υποχρέωση να σου εξασφαλίσει, να σου εγγυάται τις καταθέσεις μέχρι 100.000. Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει τα χρήματα. Εάν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, όπως πήγε να γίνει στην Καλιφόρνια, όπως έγινε με την Credit Suisse, το ελληνικό Κράτος δεν έχει τις δυνατότητες -που είχε η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής, της Ελβετίας- για να παρέμβει και να σου δώσει τις 100.000».

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στη δραχμή, απάντησε: «Ελπίζουμε πως όχι».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» που έχει κατά νου: «Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» τον Δεκέμβριο του 2020. Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας, έχει σχέδιο για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, όπως έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχέδιο για το τι θα κάνει αν μπουν ξένα στρατεύματα. Έχεις ιερή υποχρέωση να έχεις σχέδιο ανάγκης. Το «ΔΗΜΗΤΡΑ» τι είναι; Είναι ένα πολύ καινοτόμο και πολύ καλά δουλεμένο σχέδιο, ένα δημόσιο σύστημα ψηφιακών δωρεάν συναλλαγών που δεν θα επηρεάζεται από το τραπεζικό σύστημα. Είναι ένα σύστημα αυτό το οποίο για εμάς θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, η Γαλλία, η Ιταλία, όχι για να βγεις από το ευρώ, γιατί δίνει βαθμούς ελευθερίας, δημοσιονομικούς, στο Κράτος, γιατί μειώνει το κόστος των συναλλαγών και γιατί σε εξασφαλίζει, σαν ένα αμορτισέρ, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης. Και τι λέμε; Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, αν χρειαστεί –ελπίζουμε να μην χρειαστεί- σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τράπεζες από μόνες τους ή τις κλείσει η Φρανκφούρτη, όπως έκανε το 2015, να υπάρχει ένα σύστημα πληρωμών-συναλλαγών το οποίο να μπορεί να μειώσει το κόστος της μετάβασης».

Για την αναφορά Ανδρουλάκη ότι δεν συνεργάζεται με τον δραχμιστή

 

Κι εγώ δεν συνεργάζομαι με τον άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί ένα κόμμα που έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα σε μία απέραντη φυλακή χρέους, από το 2010 με το Καστελόριζο μέχρι σήμερα. Σε έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί ένα κόμμα που είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι πήραν το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία, το μεγαλύτερο δάνειο, εκείνα τα 110 δις με το Καστελόριζο, για να το δώσουν όλο αυτό στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες δήθεν για να σώσουν την Ελλάδα και το πήραν το δάνειο αυτό για να σώσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες υπό όρους που καταδίκασαν 1 εκατομμύριο νέους και νέες να φύγουν από τη χώρα. Μη μας μιλάει ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μνημόνιο

 

Το ΜέΡΑ25 υπάρχει επειδή τον Αύγουστο του 2018, το βλέπαμε από τον Μάρτιο που ιδρύσαμε το ΜέΡΑ25, μπήκαμε στο χειρότερο 4ο μνημόνιο το οποίο με οργουελιανή λογική το ονόμασαν «έξοδο από το μνημόνιο». Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο, μέχρι το 2060, που είναι υπεύθυνο για αυτό το όνειδος που γίνεται με τους πλειστηριασμούς. Είναι δυνατόν να έχουμε 24% ΦΠΑ σε μια σπασμένη οικονομία;

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

Tags: Βαρουφακης
Previous Post

Στην μαρτυρική κοινότητα του Μεσοβούνου Εορδαίας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεόδωρος Καρυπίδης

Next Post

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου, υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο

Next Post

Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου, υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)
  • Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας
  • Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη
  • Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr