• Latest
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Βροχή από αλλαγές στην Παιδεία με μίνι νομοσχέδιο – Ανατροπές σε Πανελλήνιες, Μεταπτυχιακά, σημαιοφόρους, Πτυχία κολεγίων

11 Οκτωβρίου 2019
Ηλίας Παγκαλίδης: Το πρωί στο ιατρείο του Μποδοσάκειου, το μεσημέρι στο παλαιστικό ταπί

Ηλίας Παγκαλίδης: Το πρωί στο ιατρείο του Μποδοσάκειου, το μεσημέρι στο παλαιστικό ταπί

23 Οκτωβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο

22 Οκτωβρίου 2025
1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας:  Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»

22 Οκτωβρίου 2025
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

22 Οκτωβρίου 2025
Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου

Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου

22 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

22 Οκτωβρίου 2025
Γενέθλια για τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή. Η τούρτα των υπαλλήλων

Γενέθλια για τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή. Η τούρτα των υπαλλήλων

22 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Nα αρθεί η αδικία για τους διοικητικούς εργαζόμενους στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και τα Ιδρύματα Αγωγής Ανηλίκων»

22 Οκτωβρίου 2025
καρκινος

Δήμος Γρεβενών: Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στα Γρεβενά

22 Οκτωβρίου 2025
Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον κεντρικό δρόμο

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον κεντρικό δρόμο

22 Οκτωβρίου 2025
E-Waste Day 2025: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

E-Waste Day 2025: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Αποβλήτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

22 Οκτωβρίου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Το πόρισμα από την Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας γιά το φλέγον Θέμα της μεταφοράς και καύσης των σκουπιδιών της μισής Ελλάδος στην Κοζάνη

22 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βροχή από αλλαγές στην Παιδεία με μίνι νομοσχέδιο – Ανατροπές σε Πανελλήνιες, Μεταπτυχιακά, σημαιοφόρους, Πτυχία κολεγίων

sierafm by sierafm
11 Οκτωβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τροπολογίες που θα εισαγάγει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και επιμέρους διατάξεις στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει μία σειρά από νέες ρυθμίσεις που αφορούν στη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά σε σχολεία και Πανεπιστήμια ενώ καταργεί την εισαγωγή σε «πράσινες» σχολές Πανεπιστημίων χωρίς Πανελλήνιες εξετάσεις

Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία που αφορούν στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων προβλέπεται η απλούστευση των διαδικασιών διαχείρισης των προγραμμάτων, όπως αυτά ορίζονται στον ν. 4485/2017, και μειώνεται ο διοικητικός φόρτος στα Πανεπιστήμια. Θεσμοθετεί μεγαλύτερη ευελιξία στο λειτουργικό πλαίσιο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενισχύοντας την αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων καταξιωμένων επιστημόνων, περισσότερων φοιτητών, καθώς και την προώθηση και διευκόλυνση της έρευνας και της διδασκαλίας.

Οι διατάξεις αυτές αποσκοπούν στη διευθέτηση ζητημάτων επείγουσας φύσεως στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ευρύτερο κανονιστικό πλαίσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη συνολική αναθεώρηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα με δεύτερη τροπολογία προβλέπεται , σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας, η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) και τους προσδίδει, εκ νέου, μεγαλύτερη ελευθερία στη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος. Περαιτέρω, ενδυναμώνεται συνολικά τη λειτουργία των ΠΠΣ με τη ρύθμιση της μεταβατικής λειτουργίας και συγκρότησης των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠΕΣ) των ΠΠΣ, τα οποία κατευθύνουν στην ουσία τη δράση των ΠΠΣ.

Στην τρίτη τροπολογία προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία επανέρχεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών – μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών. Περαιτέρω, διατηρεί τη δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει. Επίσης, διευκολύνει, διαδικαστικά, τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων. Σημειωτέον ότι οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία του ΣΑΕΠ, κρατούν παγιδευμένους χιλιάδες απόφοιτους και θέτουν ευθέως ζητήματα συμβατότητας του ελληνικού δικαίου με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τα κράτη – μέλη από το ενωσιακό δίκαιο.

Με ακόμη μία τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο και όπως υποστηρίζει περιλαμβάνει διατάξεις για τη διατήρηση του κύρους όλων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπεται η ενιαία αντιμετώπισή τους ως σχολών στις οποίες η εισαγωγή των ενδιαφερομένων θα γίνεται μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Προτείνεται, η άρση της κατηγοριοποίησής τους σε σχολές «ελεύθερης πρόσβασης» και σε σχολές εισαγωγής «κατόπιν εξετάσεων».

Με άλλη προτεινόμενη διάταξη προς ψήφιση παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους παλαιούς αποφοίτους (δηλαδή, σε όσους αποφοίτησαν μέχρι και το σχολικό έτος 2018-2019), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων γενικού λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020, να επιλέξουν είτε να εξεταστούν με τους όρους και προϋποθέσεις (εξεταστέα ύλη και διαδικασίες) που θα ισχύσουν το σχολικό έτος 2019-2020, είτε με τους όρους και προϋποθέσεις, που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019.

Με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται η εξασφάλιση των πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα προκειμένου να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και, συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και δεδομένης της ανεπάρκειας των πιστώσεων, προβλέπεται ρύθμιση για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων.

Τέλος, με τροπολογία αλλάζει ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων στα δημοτικά σχολεία. Εφεξής η επιλογή τους θα γίνεται με κριτήριο την επίδοσή τους κατά την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τους. Σκοπός της διάταξης όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Πηγή: Dikaiologitika News

Previous Post

Αλλαγή στο πρόγραμμα προπονήσεων

Next Post

Παιδικό ΓΣ Σιάτιστας- ΑΣ Βελβεντου

Next Post
γυμναστικος

Παιδικό ΓΣ Σιάτιστας- ΑΣ Βελβεντου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλίας Παγκαλίδης: Το πρωί στο ιατρείο του Μποδοσάκειου, το μεσημέρι στο παλαιστικό ταπί
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση της ταινίας «Άγιος Δημήτριος, Ο Πολιούχος της Σιάτιστας»
  • Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά χωριά του Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr