• Latest
Γεννηματά Ανδρουλάκης

Γεννηματά-Ανδρουλάκης οι νικητές στον α’ γύρο -Ψήφισαν 210.264 στην Κεντροαριστερά

13 Νοεμβρίου 2017
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Μπαράζ Ανόδου: Εορδαϊκός για Γ’ Εθνική – Τα αποτελέσματα- βαθμολογίες

14 Μαΐου 2025

Γιατί τα κινούμενα σύμβολα κάνουν τα κουλοχέρηδες πιο συναρπαστικά. Η γνώμη των ειδικών της Frumzi

14 Μαΐου 2025
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στα Γρεβενά

14 Μαΐου 2025

Γ. Αμανατίδης: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο Κήπος – Γέφυρα Ρυμνίου

14 Μαΐου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»

14 Μαΐου 2025
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Σε ισχύ η απόφαση για επιδότηση της εγκατάστασης λεβήτων αερίου στη Γαλατινή

14 Μαΐου 2025
Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

14 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 58χρονος γιατί σε νεκροταφείο που βρίσκεται σε περιοχή της Κοζάνης, προκάλεσε φθορές σε οστά νεκρών. 

14 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αρθεί η ανισότητα εις βάρος των ελεγκτών στα Περιφερειακά  Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.)»

14 Μαΐου 2025
Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

14 Μαΐου 2025
Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

14 Μαΐου 2025
ΦΥΛΑΚΗ

Προφυλακίστηκαν γονείς που βίαζαν τις κόρες τους – Κατηγορίες και στους παππούδες

14 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γεννηματά-Ανδρουλάκης οι νικητές στον α’ γύρο -Ψήφισαν 210.264 στην Κεντροαριστερά

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Γεννηματά Ανδρουλάκης
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το δίδυμο της επόμενης Κυριακής, για τον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς βγήκε: Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και έφτασε στους 210.264 πολίτες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές για να ψηφίσουν.

Λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε ποσοστό περίπου 85% της Επικράτειας, η Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας σταμάτησε την καταμέτρηση των ψήφων και την ροή αποτελεσμάτων.

Το σύνολο των ψηφοδελτίων θα περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα αύριο το πρωί, οπότε θα ανακοινωθούν και τα επίσημα τελικά με μικρές αυξομειώσεις στα ποσοστά, Σε δηλώσεις τους οι δύο «μονομάχοι» της επόμενης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου επεσήμαναν την τεράστια συμμετοχή των πολιτών.

Γεννηματά: Οι πολίτες μίλησαν, είμαι βέβαιη για την ενότητα

Στη συμμετοχή του κόσμου και το μήνυμα που στέλνει συνολικά στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην ενότητα της επόμενης ημέρας στην Κεντροαριστερά αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που την ανέδειξε πρώτη με ευρύ προβάδισμα, δήλωσε:

«Οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Τολμήσαμε. Σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα. Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας.  Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα. Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα. Ευχαριστώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση».

Ανδρουλάκης: Να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας

Για ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο αίτημα της πλειονότητας του κόσμου για αλλαγή πορείας

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, προς το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να στείλουν το μήνυμα πως η Παράταξη είναι Εδώ.

Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα και τους καλώ να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και την επόμενη Κυριακή. Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε. Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Κοινό ζητούμενο της δικής μου υποψηφιότητας και σχεδόν όλων των συνυποψηφίων μου, παρόλο που δεν μετέχουν στον β’ γύρο, είναι ακριβώς αυτό. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα. Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου»

Αποτελέσματα Επικράτειας από 175.565 ψηφοφόρους σε 730 από 878 εκλογικά τμήματα (83,49%)

  • Γεννηματά 73.939 (42,50%)
  • Ανδρουλάκης 43.735 (25,14%)
  • Καμίνης 23.520 (13,52%)
  • Θεοδωράκης 17.062 (9.81%)
  • Μανιάτης: 7.417 (4,26%)
  • Ραγκούσης: 4.162 (2,39%)
  • Γάτσιος: 2.877 (1,65%)
  • Πόντας: 924 (0,53%)
  • Τζιώτης: 343 (0,20%)

Τελικά αποτελέσματα Εξωτερικού

  • Γεννηματά 799 (36,02%)
  • Καμίνης: 472 (21,28%)
  • Ανδρουλάκης: 458 (20,65%)
  • Θεοδωράκης: 308 (13,89%)
  • Καμίνης 20.822 (123,25%)
  • Ραγκούσης: 81 (3,65%)
  • Μανιάτης: 58 (2,61%)
  • Γάτσιος: 34 (1,53%)
  • Πόντας: 5 (0,23%)
  • Τζιώτης: 3 (0,14%)

Η στόχευση των δύο για την επόμενη Κυριακή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» θα παλέψουν για το χρίσμα του τελικού νικητή την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.’

Ο στόχος αμφοτέρων είναι διττός: Αφενός να κατορθώσουν να «σηκώσουν από τον καναπέ και στον δεύτερο γύρο το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του πρώτου και να πείσουν την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων που επέλεξαν τους άλλους 7 υποψήφιους να συμπαραταχθούν μαζί τους.  Σημαντικό ρόλο να παίξουν και οι «συμφωνίες» ή η στήριξη που θα δώσουν οι έτεροι υποψήφιοι – δημοσίως ή υπογείως – στους δύο «μονομάχους».

Θεοδωράκης: Συγχαρητήρια στη Φώφη -Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 23:00, υπήρξε επικοινωνία Φώφης Γεννηματά- Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρεί για την πρωτιά στις εκλογές.

Η κ.Γεννηματά τον ρώτησε τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο και εκείνος απάντησε: «Περιμένω να ακούσω τι θα πείτε».

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» είπε. Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρεί. Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Μανιάτης-Ραγκούσης: Φώφη είσαι ο νικητής των εκλογών

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησαν και οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης οι οποίοι την συνεχάρησαν. Σύμφωνα με την Χ. Τρικούπη της είπαν «είσαι ο νικητής των εκλογών».

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Επίσης, στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση (…) Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».

Είμαστε συνιδρυτές και θα είμαστε όλοι παρόντες δήλωσε ο Γ. Μανιάτης. «Η Παράταξη νίκησε. Οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη.(…) Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης».

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επικονώνησε και ο Γιώργος Παπανδρέου για να την συγχαρεί, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος ο οποίος την συνεχάρη για την «καθαρή» της νίκη.

Καμίνης: Συγχαρητήρια, να πάμε ενωτικά

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Φώφη, συγχαρητήρια για την νίκη σου, πρέπει να πάμε ενωτικά» φέρεται να της είπε.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε την ανάγκη ενότητας σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί (…) Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε».

Η διαδρομή της Γεννηματά

Η 53χρονη κόρη του Γιώργου Γεννηματά, Φώφη (γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1964), είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Έχει χρηματίσει Υπερνομάρχις Αθηνών-Πειραιώς το 2003-07, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2009-10 στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών το 2011-12 στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου και Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2013-15 στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά. Βασικό της σύνθημα είναι ότι στις εκλογές θα σπάσει το δίπολο ΣΥΡ(ΖΑ-ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι τρίτο κόμμα. Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών η θεη της είναι ότι θα πρέπει να απαντήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνούν με το πρόγραμμα της Κεντροαριστεράς.

Η διαδρομή του Ν. Ανδρουλάκη

Ο 38χρονος Νίκος Ανδρουλάκης (γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1979) είναι πολιτικός μηχανικός, πολιτικός και Ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη (S&D). Εχει χρηματίσει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας του Ευ. Βενιζέλου. Προεκλογικό του σύνθημα ήταν η ανανέωση.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών

Η εντυπωσιακή συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού στις διαδικασίες του α’ γύρου μετείχαν πάνω από 210.000 ψηφοφόροι (210.264 συγκεκριμένα). Ενας εντυπωσιακός αριθμός από κάθε άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 την Φώφη Γεννηματά εξέλεξαν 55.000 πολίτες στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρώνοντας πάνω από 50% εξελέγη άνετα από τον πρώτο γύρο.

Στις εκλογές τη Νέας Δημοκρατίας, προσήλθαν περίπου 400.000 άνθρωποι την πρώτη Κυριακή, αναδεικνύοντας ως τελικό δίδυμο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον β’ γύρο, ψήφισαν 330.501 άτομα και ο Κ. Μητσοτάκης έκανε την ανατροπή: Εξελέγη με ποσοστό 52,43% ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 47,57%.

Το μήνυμα για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Η μαζικότατη συμμετοχή των πολιτών, στην ψηφοφορία για τον νέο φορέα, συνιστά ένα επιπλέον μήνυμα για το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό: Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης σηματοδοτεί και ένα ηχηρό μήνυμα προς τα άλλα κόμματα, τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την Νέα Δημοκρατία.

Ενα επίσης μήνυμα που στέλνει η αθρόα συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία, είναι προς την νέα ηγεσία: Είναι προφανές ότι αφενός νομιμοποιεί απολύτως τον νέο αρχηγό, αφετέρου δυσχεραίνει πιθανότητες αποσχιστικών κινήσεων από τους ηττημένους.

Οι εσωκομματικές αναμετρήσεις στο ΠΑΣΟΚ

Τα τελευταία 13 χρόνια, από το 2004 ως σήμερα, υπό άλλες συνθήκες προ κρίσης και μνημονίων, με κραταιό ΠΑΣΟΚ αλλά και στην πορεία μέχρι σήμερα με την δραματική πτώση των ποσοστών του, διεξήχθησαν 4 εσωκομματικές αναμετρήσεις.

1. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου, μόλις έλαβε το άτυπο χρίσμα από τον Κ. Σημίτη, εγκαινίασε την άμεση εκλογή προέδρου του Κινήματος από την βάση. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος και λαμβάνει 1.017.085 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 3.060 λευκά.

2. Μετά την ήττα από τον Κ. Καραμανλή το 2007, ο Γ. Παπανδρέου προκηρύσσει εκ νέου εσωκομματικές εκλογές οι οποίες διεξάγονται στις 11 Νοεμβρίου. Ψήφισαν 738.078 πολίτες και ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 55,57% των ψήφων, έναντι 38,5% του Ευάγγελου Βενιζέλου και 5,76% του Κώστα Σκανδαλίδη.

3. Ο Γ. Παπανδρέου παραιτείται από την πρωθυπουργία το Νοέμβριο του 2011 και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος να τον διαδεχθεί. Στις 18 Μαρτίου του 2012, ψήφισαν 236.151 και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 230.105 ψήφους.

4. Τον Ευ. Βενιζέλο διαχέχθηκε η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ Φώφη Γεννηματά. Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 55.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι παρούσες εκλογές για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αφορούσαν ένα μεγαλύτερο – και πάντως διαφορετικό – ακροατήριο: Συμμετείχαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, ψηφοφόροι του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ανένταχτοι κεντροαριστεροί, κεντρώοι, οικολόγοι κ.λπ.

Πηγή: Γεννηματά-Ανδρουλάκης οι νικητές στον α’ γύρο -Ψήφισαν 210.264 στην Κεντροαριστερά | iefimerida.gr

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΠΑΣΟΚ
Previous Post

Λευκόβρυση – Ακαδημία Βοΐου 1-2

Next Post

Δήμος Βοΐου: 100 γυναίκες έκαναν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Next Post

Δήμος Βοΐου: 100 γυναίκες έκαναν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μπαράζ Ανόδου: Εορδαϊκός για Γ’ Εθνική – Τα αποτελέσματα- βαθμολογίες
  • Γιατί τα κινούμενα σύμβολα κάνουν τα κουλοχέρηδες πιο συναρπαστικά. Η γνώμη των ειδικών της Frumzi
  • Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στα Γρεβενά
  • Γ. Αμανατίδης: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο Κήπος – Γέφυρα Ρυμνίου
  • Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr