• Latest
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Γεωργιάδης: Μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια – Πώς θα κάνουμε αγορές από τη Δευτέρα

1 Απριλίου 2021
Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες

Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες

22 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Το έστρωσε. Χιονίζει από τα χαράματα. Βίντεο

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

22 Ιανουαρίου 2026
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Ευχές του Μακεδονικού Σιάτιστας στον προπονητή Βασίλη Μαντζώλα για τη γέννηση του γιου του!

22 Ιανουαρίου 2026
Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους

Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους

22 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δυτική Μακεδονία: 10 άτομα εμπλέκονται σε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

22 Ιανουαρίου 2026
Επέστρεψαν οι Αγρότες του Βοΐου από το μπλόκο. Βίντεο

Επέστρεψαν οι Αγρότες του Βοΐου από το μπλόκο. Βίντεο

22 Ιανουαρίου 2026
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

22 Ιανουαρίου 2026
Σοφία Ζαχαράκη

Επίσκεψη της Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

22 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου φιλώτα: Μετά από 50 και πλέον μέρες στα μπλόκα, όπου δώσαμε έναν μεγαλειώδη και έντιμο αγώνα επιβίωσης, συνεχίζουμε με άλλες μορφές πάλης

22 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Νέο Taxis: Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε φορολογούμενος

22 Ιανουαρίου 2026
IRIS, κινητο

Χαρτζιλίκι μέσω IRIS: Η ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα φόρου

22 Ιανουαρίου 2026
Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας γουνα ΕΟΓ

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Ενεργοποιείται πρόγραμμα επιχορήγησης θέσεων εργασίας στο κλάδο της γούνας

22 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργιάδης: Μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια – Πώς θα κάνουμε αγορές από τη Δευτέρα

sierafm by sierafm
1 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διευκρινίσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και για τον τρόπο που μπορεί να κάνει κανείς τις αγορές του από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου που ανοίγει το λιανεμπόριο έδωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις που θα επιτρέπονται κάθε Σαββατοκύριακο με τη χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως τρία άτομα ή μια οικογένεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Και συνέχισε λέγοντας ότι ότι εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση θα μπορεί κάποιος εντός των ορίων που επιτρέπεται να πάει και για ψάρεμα.

Για τις αγορές

Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Και διευκρίνισε πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο». Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

Για τα κέντρα αισθητικής

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στα κέντρα αισθητικής λέγοντας ότι «τα κέντρα αισθητικής τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει και την προηγούμενη φορά που άνοιξαν τα άλλα καταστήματα, θα έπρεπε να ανοίξουν και αυτήν την φορά, ωστόσο η Επιτροπή είχε αντίθετη άποψη. Εγώ διαφωνώ προσωπικά με την εν λόγω απόφαση και διότι πολλοί γιατροί, με το πρόσχημα των επεμβάσεων, «κλέβουν» πελάτες από τα κέντρα αισθητικής, που αντιμετωπίζουν τώρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα κέντρα αισθητικής και προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως διαμαρτύρονται. Ας πει η Επιτροπή ότι απαγορεύονται τέτοιες πράξεις και από τα ιατρεία και από τους δερματολόγους, να πει ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται το laser στα ιατρεία και όχι στα κέντρα αισθητικής όπου γίνεται και παρουσία ιατρού. Θα προτιμούσα να απαγορευτούν παντού».

Για τα γυμναστήρια και τα ΟΠΑΠ

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν, σημείωσε και τόνισε ότι για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενώ αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της Εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Για τα self test

«Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα self test σε λίγες ημέρες θα φτάσουν στην Ελλάδα. Για ότι αφορά τις διαδικασίες, θα δοθούν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για το άνοιγμα της αγοράς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Για τα σχολεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ανέφερε ότι «Η πίεση για το άνοιγμα των Λυκείων προέρχεται από την ανελαστική ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν μπορεί τα παιδιά να δώσουν Εξετάσεις χωρίς να έχουν μπει στην τάξη. Η υπόθεση αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και αυτό προκαλεί την μεγάλη πίεση για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των τάξεων του Λυκείου, διότι αυτό συζητάμε».

Πηγή: enikonomia.gr

Previous Post

Η κατανομή ανά Δήμο των μολύνσεων του SARS-CoV-2 στην Π.Ε. Κοζάνης για την Τετάρτη 31 Μαρτίου

Next Post

Δικηγόρος οικογένειας 63χρονης: Ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο – Το σενάριο που εξετάζεται

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Δικηγόρος οικογένειας 63χρονης: Ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο - Το σενάριο που εξετάζεται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου
  • Ευχές του Μακεδονικού Σιάτιστας στον προπονητή Βασίλη Μαντζώλα για τη γέννηση του γιου του!
  • Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους
  • Δυτική Μακεδονία: 10 άτομα εμπλέκονται σε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr