• Latest
Γεωτεε

ΓΕΩΤΕΕ: Προτάσεις για τους δασικούς χάρτες

15 Μαρτίου 2019
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

 Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

9 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των καπνοκαλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση

9 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «320 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών της Δυτικής Μακεδονίας εγκλωβισμένες στην κυβερνητική αδιαφορία»

9 Ιανουαρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Αύξηση έκπτωσης στο 50% για τα ΑμεΑ στο νερό – Αποτέλεσμα τεκμηριωμένης πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

9 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

9 Ιανουαρίου 2026
Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας από Άργος Ορεστικό έως Αλιάκμονα

9 Ιανουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ο πρωθυπουργός περιμένει οδηγίες για την «Mercosur»

9 Ιανουαρίου 2026

Ερώτηση για τα Αιτήματα των αγροτών του μπλόκου της Σιάτιστας από την Ελληνική Λύση

9 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

Κλειστή η Εγνατία στο μπλόκο των αγροτών στην Μπάρα – έκλεισαν και την παρακαμπτήριο στην παλιά Εθνική Οδό

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΕΩΤΕΕ: Προτάσεις για τους δασικούς χάρτες

sierafm by sierafm
15 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γεωτεε
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελο επιστολή με προτάσεις, για τη βελτίωση της διαδικασίας σύνταξης του Δασικού Κτηματολογίου ως εξής:

”Η ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, που αποτελεί συνταγματική και διεθνής υποχρέωση της χώρας, αφορά μία πολύ σημαντική διαδικασία με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και για τους πολίτες, που έχει να κάνει με τη ρύθμιση θεμάτων χωροταξίας, χρήσεων γης και ιδιοκτησιακού καθεστώτος δημοσίων εκτάσεων, καθώς και προστασίας του δάσους και των δασικών εκτάσεων.

Η σύνταξη δασολογίου θεωρείται ως ένα από τα πρωτεύοντα εργαλεία για τη χάραξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης δασικής πολιτικής. Από την όλη διαδικασία εφαρμογής δεν έλειψαν τα προβλήματα, ενώ ανέκυψαν ζητήματα που χρήζουν διόρθωσης.

Με δεδομένα τα παραπάνω, έχοντας ως στόχο την άρση των αδικιών έναντι των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία του κράτους, καταγράφουμε παρακάτω τρία πολύ σημαντικά θέματα με τις προτάσεις μας.

I. Ενώ σε εκτάσεις με χαρακτήρα ΔΑ (ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ Ή ΠΡΟΫΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ) δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στα άρθρα 47 (παρ. 5-14) και 47Β του Ν. 998/1979 όπως ισχύει, για τις περιοχές που ήδη υφίστανται αναρτημένοι δασικοί χάρτες, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 10 άρθρου 17 Ν.3889/2010, συνδυαστικά με τις 115973/6088/27.10.2014 (ΦΕΚ 2961 Β΄), 156586/2798/19.05.2017 (ΦΕΚ 1782 Β΄) Υπουργικές αποφάσεις και την 158298/3670/04.07.2017 (ΦΕΚ 2355 Β΄) ΚΥΑ, δίνοντας κατ’ ουσία τίτλο κυριότητας σε καταπατητές, σε εκτάσεις με χαρακτήρα ΑΔ (ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ – ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ) υπάρχει μόνο η δυνατότητα υπαγωγής στο άρθρο 67 του N. 998/1979, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 39 του N. 4280/2014 όπου προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας οι οποίοι ανάγονται σε χρόνο προγενέστερο της 23ης Φεβρουαρίου του 1946 και έχουν μεταγραφεί είτε σε χρόνο μεταγενέστερο της 23ης Φεβρουαρίου του 1946 και μέχρι της 08 Αυγούστου του 2004.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
– Προτείνουμε την τροποποίηση του άρθρου 67 του N.998/1979 (δασωθέντες αγροί), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 39 του N. 4280/2014 με απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας για τη βεβαίωση κατοχής του γεωτεμαχίου μέσω του Ε9, με ημερομηνία προγενέστερη της ανάρτησης του δασικού χάρτη.

– Αναγνώριση της κυριότητας των δασωθέντων αγρών χωρίς να απαιτούνται τίτλοι προ της 23ης Φεβρουαρίου 1946 (αρκεί να εμφανίζονται με αγροτική μορφή στις αεροφωτογραφίες έτους 1945) με απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας για τη βεβαίωση κατοχής του γεωτεμαχίου μέσω του Ε9, με ημερομηνία προγενέστερη της ανάρτησης του δασικού χάρτη.

II. Τροποποίηση του άρθρου 10 του Ν.3208/2003 ”Πότε το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις”.

ΠΡΟΤΑΣΗ
– Να ενσωματωθούν οι αποφάσεις των επιτροπών του Εθνικού Κτηματολογίου στο άρθρο 10 του Ν.3208/2003 σε εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν στο δασικό χάρτη ως ΑΔ, XA και δικαιώνουν τους προσφεύγοντες έναντι της δήλωσης του Ελληνικού Δημοσίου (Δ/νσεις Δασών).

III. Ο κάθε ενδιαφερόμενος στην Π.Ε Κοζάνης θα πρέπει να περιμένει μέχρι την οριστική κύρωση του δασικού χάρτη προκειμένου να λάβει την απόφαση των Ε.Π.Ε.Α για να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες (κατασκευή εργοστασίου, Α.Π.Ε., συμβόλαια αγοραπωλησίας κα).

ΠΡΟΤΑΣΗ
– Τμηματική κύρωση του δασικού χάρτη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διότι με την παρούσα διαδικασία παγώνουν όλες οι επενδύσεις, αγοραπωλησίες κ.λ.π.”

Previous Post

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδηγια το θάνατο του Καθηγητή Ν. Μουτσόπουλου

Next Post

Γ΄ Εθνική: Στη σέντρα και πάλι μετά την αποκριά

Next Post
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ΄ Εθνική: Στη σέντρα και πάλι μετά την αποκριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές
  •  Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026
  • Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των καπνοκαλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση
  • Π. Κουκουλόπουλος: «320 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών της Δυτικής Μακεδονίας εγκλωβισμένες στην κυβερνητική αδιαφορία»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr