• Latest

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

28 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε αλλάζουν οι διαδικασίες για διαθήκες και κληρονομιές

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

sierafm by sierafm
28 Νοεμβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 – Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των επτά φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στην κάλυψη των μεγάλων ενεργειακών αναγκών του Δήμου Κοζάνης – Στις 16 Ιανουαρίου 2026 ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου

Ένα εμβληματικό έργο του Δήμου Κοζάνης υπέρ των δημοτών του, με σπουδαίο οικονομικό όφελος, σημαίνοντα κοινωνικό χαρακτήρα και διακριτό οικολογικό πρόσημο, βρίσκεται και επισήμως πλέον, σε φάση υλοποίησης. Ο λόγος για την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης και το ενεργειακό έργο των επτά φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα συνεισφέρει καθοριστικά στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Κοζάνης σε ηλεκτρική ενέργεια, όπως στα δημοτικά και σχολικά κτίρια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα αντλιοστάσια και τις γεωτρήσεις.

Ειδικότερα, το έργο με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία επτά (7) Φ/Β σταθμών virtual net-metering, συνολικής ισχύος 7MW», προϋπολογισμού 6.249.600,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%) και αριθμό μελέτης 256/2025 της ΔΤΥ Δήμου Κοζάνης, βρίσκεται ήδη σε ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 14:00 το μεσημέρι. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ 2021-2027» και από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ 2017-2021), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κοζάνης.

«Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης και συνεχίζει:

«Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης, μπαίνουν πλέον τα θεμέλια για το πρώτο ενεργειακό έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την επικράτεια, καθιστώντας την Κοζάνη και πιο συγκεκριμένα τον Δήμο Κοζάνης, σε Δήμο Πρωταγωνιστή της ενεργειακής αυτάρκειας και αυτονομίας.

Μέσω των δικών μας δημοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα κατασκευαστούν, αναμένεται να καλύπτουμε από μόνοι μας τα έξοδα ηλεκτροδότησης όλων των δημοτικών μας χώρων, εξασφαλίζοντας έτσι κρίσιμους και αναγκαίους πόρους υπέρ των πολιτών, για την υλοποίηση περαιτέρω έργων και δράσεων, σε όλο το εύρος του Δήμου μας.

Πέρα όμως από την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την προαγωγή της ενεργειακής δημοκρατίας, το σπουδαίο αυτό έργο δεν προσφέρει απλόχερα μόνο οικονομικά και κοινωνικά οφέλη αλλά στηρίζει εμπράκτως και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την πολιτική της κλιματικής ουδετερότητας, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα, αναβαθμίζοντας εν γένει την ποιότητα ζωής.

Κλείνοντας, αφού συγχαρώ θερμά και ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπεύθυνο του έργου που είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης, Νέων Τεχνολογιών, Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αλεξανδρίδης, ο οποίος πραγματικά έριξε σκληρή δουλειά μαζί με την ομάδα του, πρέπει να τονίσουμε και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την αρχή της θητείας μας, για να φτάσουμε τελικά στο σημερινό επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Δυσκολίες, εμπόδια αλλά και ανεπάρκειες, που είχαν να κάνουν για παράδειγμα με την επείγουσα παράταση των όρων σύνδεσης, που ευτυχώς γρήγορα εξασφαλίσαμε, προκειμένου να παραμείνει το έργο ζωντανό και να μη χαθούν επίσης κονδύλια άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που είχαν ήδη δαπανηθεί από τον Δήμο Κοζάνης, στο παρελθόν.

Παράλληλα, κατορθώσαμε την άμεση και αποτελεσματική ένταξη της Ενεργειακής μας Κοινότητας στο ΕΣΠΑ, δια χειρός του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, επιτυγχάνοντας την καταλυτική ωρίμανση των διαδικασιών, καθώς και την κατάκτηση της ιδίας συμμετοχής του 20%, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με τις κατάλληλες ενέργειες», καταλήγει στο τέλος ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, επισημαίνοντας και πάλι τη σπουδαιότητα του εμβληματικού αυτού ενεργειακού έργου για την Κοζάνη και τους δημότες της.

«Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και συντονιστής της όλης προσπάθειας, θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου το σημαντικό αυτό έργο. Δεν μπορώ να παραλείψω όμως και τους “αφανείς ήρωες” του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Τα μέλη του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου και τον Προϊστάμενο κ. Βασίλειο Κορκά, την Τεχνική Υπηρεσία και τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Πεχλιβανίδη, την Οικονομική Υπηρεσία και τον Προϊστάμενο κ. Χρήστο Καραλιώτα, στο Γραφείο Προμηθειών την κα Ευαγγελία Παπαζώη και τον Προϊστάμενο κ. Δημήτριο Κακουλίδη. Τέλος, τους Αντιδημάρχους κ. Κουρού, κ. Βόμβα, κ. Παπαποστόλου αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Αλειφέρη. Όλοι μας, τη στιγμή που χρειάστηκε, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και με συνέργεια και συνεργατικότητα, ξεπεράσαμε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για την περιοχή και τον Δήμο μας, ας είναι η αρχή μιας σειράς ανάλογων δράσεων, που θα προσθέτουν αξία», επεσήμανε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης, Νέων Τεχνολογιών, Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αλεξανδρίδης.

 

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Previous Post

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Next Post
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»
  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr