• Latest

Γιώργος Αμανατίδης: “ Προωθούνται σημαντικά ζητήματα του κλάδου της γούνας ”

3 Μαρτίου 2020
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

27 Ιουνίου 2025
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Αμανατίδης: “ Προωθούνται σημαντικά ζητήματα του κλάδου της γούνας ”

sierafm by sierafm
3 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
6
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
  • Σε σύσκεψη στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου Α., παρουσία του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γ., ανωτάτων στελεχών και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για τα οποία δόθηκαν λύσεις από προηγούμενες επαφές μας, καθώς και για όσα είναι σε εξέλιξη.

Θέματα όπως ο εμπορικός αντιπρόσωπος, η έκδοση του πλαισίου διενέργειας των ελέγχων στις επιχειρήσεις καθώς και η έκδοση απόφασης για την παράταση επανεξαγωγής των προϊόντων γούνας ύστερα από παθητική τελειοποίηση έχουν ολοκληρωθεί.

Τα λοιπά θέματα που τέθηκαν βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών για την επίλυσή τους.

Για την πολύ σημαντική αυτή απόφαση ο κ. Τσούκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Διοικητή του ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, τον Βουλευτή Ν.Δ.  Ν. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, καθώς και την διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον κ. Ρίζο Ν. για την πολύτιμη αρωγή του σε όλα τα ζητήματα φορολογικής φύσης που απασχολούν τον κλάδο της γούνας.

  • Τα θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη του κλάδου της γούνας (εκτροφεία, βιοτεχνίες) συζητήθηκαν σε συνάντηση με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κας Ντιό Ευφροσύνης, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (ΕΟΓ) κ. Κοσμίδη Δημήτριου και επιχειρηματιών εκτροφείων και βιοτεχνών, στη Σιάτιστα στις 24-2-2020.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

  1. Η ανάγκη προσδιορισμού ενός εναλλακτικού εργαλείου χρηματοδότησης για την κάλυψη του κόστους τροφής των γουνοφόρων ζώων.

Στη συνάντηση συμφωνήσαμε στο περιεχόμενο του εναλλακτικού εργαλείου χρηματοδότησης. Ανέλαβα να προδιαγράψω τον τρόπο και τη μεθοδολογία και να προετοιμάσω, σε συνεργασία μαζί τους, ένα αντίστοιχο εργαλείο.

  1. Η διαμόρφωση ρυθμίσεων που θα προταθούν στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που προκαλεί στην αγορά του κλάδου της γούνας ο κορονοϊός.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό γιατί η αγορά της Κίνας αποτελεί τον κύριο πελάτη προϊόντων γούνας. Βρίσκομαι σε φάση προετοιμασίας των αναγκαίων ρυθμίσεων που θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου και στη συνέχεια θα κατατεθούν αρμοδίως.

  1. Η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στον επενδυτικό νόμο τόσο για σχέδια που εγκρίθηκαν όσο και για όσα θα εγκριθούν στο μέλλον.

Καταγράφηκαν απόψεις και διαμορφώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που συμβάλλουν στον παραπάνω στόχο.

  1. Η επικαιροποίηση και προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης του κλάδου.

Είναι αναγκαία προκειμένου να επενδυθούν οι πόροι που προβλέπονται.

  • Όλα τα παραπάνω θέματα που μας απασχόλησαν στην συνάντηση της Σιάτιστας τέθηκαν άμεσα, στις 27-02-2020, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Υπουργός, πλήρως ενημερωμένος για τα συναφή θέματα, ανέλαβε να προωθήσει τα ζητήματα που αφορούν στον επενδυτικό νόμο και αναμένει τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, μας παρέπεμψε στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη για το θέμα του εναλλακτικού εργαλείου χρηματοδότησης κάλυψης του κόστους τροφής των γουνοφόρων ζώων.

  • Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη Ι., θέσαμε το πρόβλημα.

Η αξιολόγηση από μέρους του, του σχεδιασμού που αναλάβαμε και η διατύπωση βελτιωτικών προτάσεων στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που μας παρείχε αποτελούν οδηγό για τις επόμενες ενέργειές μας.

Στη συνάντηση με τους κκ Υπουργούς σημαντική ήταν η παρουσία της κας Αντωνίου Μαρίας, Διευθύντριας του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθώς και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας (Αθανάσιος Λάγγας και Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων).

Προηγήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Τσούκα ενώ αξιοποιήθηκε η γνώση που αποκτήσαμε από τη συνάντηση στη Σιάτιστα με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Είμαστε αποφασισμένοι και δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες του παρελθόντος και να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από τα τρέχοντα έκτακτα και ανεξέλεγκτα προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Επίσης να δημιουργήσουμε θετικές προοπτικές για το μέλλον σχετικά με την αγορά αλλά και με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον κλάδο της γούνας και τις επενδύσεις σ’ αυτόν.

Η Κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα και δηλώνει παρούσα στη διαμόρφωση της νέας προοπτικής, όπως προαναφέρθηκε.

Θα συνεχίσουμε με συστηματικό τρόπο και με το σκεπτικό ότι, όσα μας απασχολούν δεν είναι αιτήματα αλλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος των επαγγελματιών της γούνας δηλαδή της περιοχής μας με την Κυβέρνηση.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Β. Φόρη 1, Κοζάνη 50 131 |Τ. +30 24610 22500 |F. +30 24610 35455

Β. Σοφίας 12, Πτολεμαΐδα |Τ. +30 24630 26500

Βουλής 4, Αθήνα 105 62 |Τ. +30 210 324 9315|F. +30 210 370 6031

  1. E. [email protected]|[email protected]
Tags: ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
Previous Post

Η θέση του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ξυνό Νερό Α.Ε του Δήμου Αμυνταίου

Next Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)
  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ
  • Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video
  • Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι
  • Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr