• Latest
σχολειο

Γυμνάσια, Λύκεια: Ο γρίφος για το άνοιγμα τους – 3 πιθανά σενάρια & 1 απευκταίο

9 Ιανουαρίου 2021
Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

11 Σεπτεμβρίου 2025
“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

11 Σεπτεμβρίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

11 Σεπτεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025

11 Σεπτεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

11 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

11 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

11 Σεπτεμβρίου 2025
Διανεμήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ενημερωτικά Φυλλάδια Τροχαίας και Σχολικών Προγραμμάτων

Στους Αγιασμούς των Σχολείων ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

11 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

11 Σεπτεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Μήνυμα Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γυμνάσια, Λύκεια: Ο γρίφος για το άνοιγμα τους – 3 πιθανά σενάρια & 1 απευκταίο

sierafm by sierafm
9 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γυμνάσια, Λύκεια: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα, συνολικά, αφού θα καταγραφούν τα πρώτα κρούσματα των γιορτών και αναμένεται αύξηση. Επί της ουσίας αυτό είναι που θα κρίνει και πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα των σχολείων.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ανοίγουν τη Δευτέρα αλλά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια βρίσκονται σε αναμονή. Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Τα τρία πιθανά σενάρια

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι σίγουρα γρίφος και δεν έχουμε ακόμα όλα τα στοιχεία. Πάντως, εξετάζονται τρία κυρίαρχα σενάρια:

Σενάριο πρώτο: Να ανοίξουν όλα τα Γυμνάσια, και τα  Λύκεια της χώρας στις 18 Ιανουαρίου. Για την περίπτωση αυτή πρέπει η εικόνα των κρουσμάτων να μην δείχνει μεγάλη αύξηση.

Σενάριο δεύτερο: Άνοιγμα μόνο των Λυκείων στις 18 Ιανουαρίου. Για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο το κύριο κριτήριο είναι να έχει καταγραφεί μια σχετικά ελεγχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, από τις γιορτές. Το άνοιγμα των Γυμνασίων θα πάει για τις 25 Ιανουαρίου.

Σενάριο τρίτο: Λειτουργία μόνο της Γ’ Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου. Η επιλογή της λύσης για το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου θα προχωρήσει εάν καταγραφεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Το άνοιγμα των Γυμνασίων και των δύο άλλων τάξεων του Λυκείου θα πάει για μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Πάντως, με τη συγκεκριμένη λύση προκύπτουν κάποια λειτουργικά προβλήματα, αφού η Γ’ Λυκείου θα λειτουργεί κανονικά στο σχολείο και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου με τηλεκπαίδευση. Κάτι τέτοιο δείχνει δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς, αφού δεν είναι εξασφαλισμένη η υλικοτεχνική υποδομή για τη διπλή εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα στην τάξη, υπολογιστές στο σχολείο για τηλεκπαίδευση).

Το απευκταίο σενάριο

Όπως δείχνουν οι δηλώσεις των ειδικών τις προηγούμενες μέρες τα πράγματα ακόμα δεν έχουν καταλήξει κι εκφράζονται έντονη ανησυχία αλλά και διαφορετικές απόψεις.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του για το άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου, εκτιμώντας ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν από τις 25 Ιανουαρίου και μετά.

Παρόλο που αυτή η πρόταση δεν φαινόταν να κυριαρχεί, τα πράγματα αλλάζουν. Η μεγάλη αύξηση με τάσεις ακόμα μεγαλύτερης για τις 2 επόμενες εβδομάδες (που θα έχουν καταγραφεί τα κρούσματα όλων των γιορτών αλλά και των Θεοφανείων) φέρνει την πρόταση στο τραπέζι.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή είπε ότι  «δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα – βήμα το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργιά τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή ένα σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου.

Φοβίζει ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία

Οι ειδικοί περιγράφουν τι προκαλεί αγωνία για το άνοιγμα όλων των σχολείων. Όπως εξήγησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. «Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία», σημείωσε.

«Φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο για αύξηση κρουσμάτων» είναι η θέση της καθηγήτριας Πνευμονολογίας Μίνας Γκάγκα, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας, όμως, ότι «τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι τα παιδιά στις παιδικές χαρές χύμα».

Το click at school

«Ακροβατούμε μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας. Τα νούμερα δυστυχώς, δεν βγαίνουν. Όταν έκλεισαν τα σχολεία, θεωρήθηκε ότι είναι κι αυτά σε έναν βαθμό υπεύθυνα για τη διασπορά του κορονοϊού. Όταν στις γιορτές υπήρξε ένα lockdown μόνο στα λόγια, πώς μπορούμε να πούμε ότι ανοίγουμε;», είπε στο Open ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις.

Ο ίδιος πάντως προτείνει click at school κι εξηγεί: «Για τα σχολεία, κι αν τηρηθούν όλα τα νέα αυστηρά μέτρα και όλες οι προϋποθέσεις (αποστάσεις, ολιγομελή τμήματα, ωράριο προσέλευσης, μάσκες και στα διαλείμματα) δεν θα είμαστε και πάλι σίγουροι. Να κάνουμε το click at school: Με εκ περιτροπής μαθήματα, μία μέρα η μία τάξη, μία μέρα η άλλη. Δεν έχουμε αίθουσες».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τη νέα ενίσχυση

Next Post

Πανελλήνιες 2021: Οι αποφάσεις για μείωση της εξεταστέας ύλης σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Πανελλήνιες 2021: Οι αποφάσεις για μείωση της εξεταστέας ύλης σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή
  • “Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση
  • Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025
  • Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr