• Latest
ΗΛΙΟΣ

Δέκα τρόφιμα που προσφέρουν φυσική προστασία από τον ήλιο

8 Ιουλίου 2019
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 

17 Ιουλίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες, αποτελέσματα και απαντήσεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς.  Αύριο η σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Χρ. Κέλλα

17 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Πρόταση του Π. Κουκουλόπουλου στην Ολομέλεια για τον ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

17 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός του Δήμου Βοϊου για την παραχώρηση του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας για πολιτιστικές χρήσεις»

17 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

17 Ιουλίου 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

17 Ιουλίου 2025
ποδοσφαιρο

Χάποελ Μπερ Σεβά – Λέφσκι Σόφιας: Έχουν αβάντα οι Ισραηλινοί

17 Ιουλίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση στην Εράτυρα με θέμα « Μέτρα Αυτοπροστασίας από Ανθρωπογενείς και Φυσικές Καταστροφές»

17 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

17 Ιουλίου 2025
Yπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων Επιμελητηρίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Yπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων Επιμελητηρίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

17 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνέλαβαν Δημοτικό Σύμβουλο και τέσσερα ακόμη άτομα για ναρκωτικά

17 Ιουλίου 2025
πονος μεση

Πέτρες στη χοληδόχο κύστη: Μύθοι και αλήθειες

17 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέκα τρόφιμα που προσφέρουν φυσική προστασία από τον ήλιο

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΗΛΙΟΣ
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνδυαστικά με τη χρήση αντηλιακής κρέμας, μπορείτε να ενισχύσετε την προστασία του οργανισμού σας από την ηλιακή ακτινοβολία και μέσω της διατροφής, ειδικά εκείνες τις ημέρες που περνάτε πολλές ώρες στην παραλία.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια τρόφιμα πρέπει να αναζητήσετε προκειμένου να περιορίσετε τη φθορά των κυττάρων του δέρματος από τον ήλιο.

  1. Ρόδι. Το ρόδι ενισχύει όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και τη φυσική προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση.
  2. Ντομάτα. Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, μια ουσία που προστατεύει από τα προβλήματα που δημιουργούν οι UV ακτινοβολίες στο δέρμα και από το έγκαυμα. Προτιμήστε τις ωμές ντομάτες, καθώς είναι πιο αποτελεσματικές, και συνδυάστε τις με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το λυκοπένιο.
  3. Πράσινο τσάι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι προστατεύει το δέρμα και παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμό. Μόλις βρήκατε το ιδανικό ρόφημα για την παραλία!
  4. Καρότο. Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από ερεθισμούς και πανάδες.
  5. Σολομός. Μια επίσης σημαντική κατηγορία θρεπτικών συστατικών με φωτοπροστατευτική δράση είναι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς ρυθμίζουν τη συνεργασία των κυττάρων, τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τη βιοσύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Τα λιπαρά ψάρια και κυρίως ο σολομός, το σκουμπρί, ο κολιός και η τσιπούρα, είναι καλές πηγές λιπαρών οξέων.
  6. Μπρόκολο. Το μπρόκολο έχει αποτελεσματική προστατευτική δράση ενάντια στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, χάρη στην ουσία σουλφοραφάνη, η οποία «θωρακίζει» την υγεία του δέρματος. Η σουλφοραφάνη περιέχεται σε αφθονία τόσο στο μπρόκολο όσο και σε άλλα σταυρανθή λαχανικά, όπως το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο.
  7. Φράουλα. Οι φράουλες παρέχουν διπλή προστασία από τον ήλιο, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας τα ηλιακά εγκαύματα. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, οι φράουλες δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και τις εξουδετερώνουν. Παράλληλα, είναι πλούσιες σε τανίνες, οι οποίες ανακουφίζουν από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος. Αν, λοιπόν, καείτε, φτιάξτε έναν πολτό από ώριμες φράουλες και αλείψτε με αυτόν το έγκαυμα.
  8. Σπανάκι. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
  9. Καρύδια. Οι ξηροί καρποί και κυρίως τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν φωτοπροστατευτική δράση.
  10. Μαύρη σοκολάτα. Η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων είναι μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του ήλιου, αφού περιέχει φαινόλες και κατεχίνες, δυο αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τα εγκαύματα.

Πηγή:in.gr

Tags: ΗΛΙΟΣ
Previous Post

Συνελήφθη εκλογική αντιπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην Πτολεμαϊδα-Έβαζε παράνομα σταυρούς στη Νέα Δημοκρατία!

Next Post

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε;

Next Post
ΥΠΝΟΣ

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες, αποτελέσματα και απαντήσεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς.  Αύριο η σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Χρ. Κέλλα
  • Πρόταση του Π. Κουκουλόπουλου στην Ολομέλεια για τον ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ
  • Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός του Δήμου Βοϊου για την παραχώρηση του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας για πολιτιστικές χρήσεις»
  • Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr