• Latest

Δήμος Κοζάνης: Διαγωνισμός «Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

21 Ιουλίου 2022
ποτο

Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους

25 Δεκεμβρίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια

25 Δεκεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

“Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται

25 Δεκεμβρίου 2025
χιονια

Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο

25 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

25 Δεκεμβρίου 2025
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Μπορεί να γίνει διπλή χρέωση αν περάσει η κάρτα δύο φορές από το POS;

25 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

13χρονη κατήγγειλε βιασμό από έξι νεαρούς 14 έως 19 ετών – Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο ίντερνετ

25 Δεκεμβρίου 2025
 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

24 Δεκεμβρίου 2025
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

24 Δεκεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

24 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

24 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

24 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Διαγωνισμός «Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε με τρεις φωτογραφίες, ακόμα και του κινητού σας, να πείσετε μια επιτροπή δημιουργών ότι η δική σας αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο σας τότε έχετε πολλές πιθανότητες να είσθε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να δημιουργήσει, δηλαδή να γράψει το πλήρες σενάριο και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη για αυτόν.

Στόχος σας πρέπει να είναι να κινήσετε το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών μας, όσο και των αλλοδαπών ώστε να επισκεφθούν τον τόπο σας ή να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και μπορείτε να προβάλλετε την αγάπη σας αυτή σε ένα φιλμάκι διάρκειας 3’, τότε κακώς δεν έχετε ήδη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, στα βουνά και τα λαγκάδια, στη θάλασσα και τα ποτάμια να γυρέψετε τα ιδιαίτερα εκείνα στιγμιότυπα, τις υπέροχες εκείνες εικόνες που κατά τη γνώμη σας καθιστούν τον τόπο σας μοναδικό.

Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 3 σελίδες το πολύ) και θα συνοδεύετε με τρεις, το πολύ, όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (της προσωπικότητας ή της ιστορίας) τον οποίον και θα αναφέρετε, καθώς επίσης και την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών, εάν δεν είναι σύγχρονες. Του τόπου όπου γεννηθήκατε και περάσατε τα παιδικά σας ή εφηβικά σας χρόνια,  του τόπου όπου ζείτε σήμερα και έχετε δημιουργήσει την οικογένειά σας, ακόμα και του τόπου των προγόνων σας.

Η πρότασή σας θα εξετασθεί από διαφορετικές επιτροπές, καθώς μία επιτροπή θα κρίνει την ιστορία σας και  μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας (προσοχή στην εικαστική και αισθητική προσέγγιση σας, θα επηρεάσει τις αποφάσεις).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγιάς, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγράφων, Αγρινίου, Αθηναίων, Αιγιαλείας, Αίγινας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αμφιλοχίας, Αμφίπολης, Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανωγείων, Αριστοτέλη, Αρταίων, Αστυπάλαιας, Βεροίας, Βισαλτίας, Βύρωνος, Γαύδου, Γορτυνας, Γρεβενών, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Δίου-Ολύμπου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Δοξάτου, Δυτικής Λέσβου, Έδεσσας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Εορδαίας, Ζακύνθου, Ζαχάρως, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείας, Ηρακλείου, Θερμού, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καισαριανής, Καλαμαριάς, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κέας, Κηφισιάς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Λήμνου, Λίμνης Πλαστήρα, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Ορεστιάδας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Παρανεστίου, Πατρέων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου, Ρεθύμνης, Σητείας, Σκιάθου, Τεμπών, Τήνου, Φλώρινας, Χαιδαρίου, Χαλκιδέων, Χανίων, Ωρωπού.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

  1. Ο ίδιος ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός απλού ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή.
  2. Κάποια προσωπικότητα του τόπου, γνωστή ή άγνωστη στο ευρύ κοινό, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου σας που θα προκαλούσε δέος και θαυμασμό σε οιονδήποτε και θα τον έφερνε στον τόπο προκειμένου να γνωρίσει την προσωπικότητα που προβάλλεται, ή εάν δεν ευρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, να πληροφορηθεί την ιστορία της.
  3. Μία ιστορία που βασίζεται στην παράδοση του τόπου ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, μια ιστορία που θα αφύπνιζε συναισθήματα τόσο σε έναν Έλληνα, αλλά και σε έναν ξένο και θα τον προέτρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της ιστορίας.

Περιττό να ειπωθεί ότι ένας επιτυχημένος συνδυασμός των τριών τρόπων προσέγγισης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος του θεατή και να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική την προβολή του τόπου σας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία], στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ “Τοπολατρεία”):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25 ευρώ = Φ.Π.Α. 24% = 31 ευρώ) δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση [email protected].

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email [email protected]. 

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο, ή να απονείμει λιγότερα βραβεία. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Τρεις φωτογραφίες του τόπου, της προσωπικότητας ή της ιστορίας (βιβλίο, άγαλμα κ.λπ) – έως 500KB η κάθεμια.
  2. Έως τρεις σελίδες περιγραφή ενός ή και των τριών βασικών στοιχείων, φυσικού κάλλους, προσωπικότητας, ιστορικού γεγονότος ή μύθου.
    * Οι τρεις φωτογραφίες να συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο της περιγραφής.

Λόγω της ιδιαιτερότητας κάθε τόπου θα εξετασθούν όλες οι προτάσεις και θα επιλεγεί το 20% το οποίο θα κριθεί από μια επιτροπή στην οποία θα μετέχει, πέραν των δύο δημιουργών μελών της Ε.Σ.Ε.,  κάποιος εκ των: φωτογράφος/διευθυντής φωτογραφίας,  επαγγελματίας του τουρισμού,  ιστορικός/ιστοριοδίφης,  ή υπάλληλος του Film Commission,  ή υπεύθυνος προβολής του Δήμου/Περιφέρειας, ή όποιος άλλος κριθεί ικανός και κατάλληλος από την  οργανωτική επιτροπή/Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε..

Από το 20% των προκριθέντων στην ημιτελική φάση θα επιλεγούν έως 12 προτάσεις που θα μετάσχουν στον τελικό και θα διαγωνισθούν για τα εξής βραβεία:

Το 1ο βραβείο: Με παραγωγό την Ε.Σ.Ε. θα παραχθεί το promo των 3΄(ή περισσοτέρων λεπτών) και θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο

Το 2ο και 3ο βραβείο  θα λάβουν από 250 ευρώ και μετάλλιο, έκαστο

Τρεις έπαινοι

Τα τρία βραβεία και τους επαίνους θα λάβουν εκείνος ή εκείνη που συνδυαστικά θα παρουσιάσουν την λατρεία για τον τόπο τους καλλίτερα, κατά την κρίση της επιτροπής, από τους λοιπούς διαγωνιζόμενους.

Οι έπαινοι δικαιούνται να μετάσχουν σε έναν, οιονδήποτε, επόμενο διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε. άνευ καταβολής  του αντίστοιχου αντιτίμου κατοχύρωσης.

Επιπλέον:

Ένα βραβείο για κάθε ιδιαίτερη κατηγορία (τρείς τρόποι) θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας αλλά αφορούν μόνον τόπους της Ελλάδας, καθώς σκοπός είναι η προβολή και προώθηση όλης της Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση τουριστών, περιηγητών και επισκεπτών/εκδρομέων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της Ε.Σ.Ε. δεν επιτρέπεται να μετάσχουν στο διαγωνισμό.

Είναι αποδεκτές προτάσεις από περισσότερους από έναν δημιουργούς αλλά πρέπει να ενημερώνεται η νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Ε. στο [email protected] ώστε η κατοχύρωση να γίνεται και στα δύο ή περισσότερα ονόματα συνδημιουργών. Εφ΄ όσον η πρόταση κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί, εξίσου, μεταξύ των δημιουργών. Η πρόταση πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία των δημιουργών, όχι αντιγραφή από βιβλίο, site, κ.ο.κ.. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες της πρότασης. Η πρόταση θα πρέπει να είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, με στοιχεία των 12.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό οι προτάσεις να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοινώσεως των νικητών του διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Σοβαρό τροχαίο με μηχανή στον κόμβο προς Καρυδίτσα Κοζάνης-Βίντεο 

Next Post

Ένταξη της Ανάπλασης Σχολικής Αυλής του Δήμου Σερβίων στο Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου

Next Post

Ένταξη της Ανάπλασης Σχολικής Αυλής του Δήμου Σερβίων στο Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους
  • Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια
  • “Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται
  • Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο
  • Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr