• Latest

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

11 Μαΐου 2018
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κοινωνική Δράση «Πασχαλινά Δέματα 2026»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κοινωνική Δράση «Πασχαλινά Δέματα 2026»

9 Απριλίου 2026
ελια, λαδι

Εγγραφές στο ελαιοκομικό μητρώο στη Δυτική Μακεδονία. Τι πρέπει να κάνετε

9 Απριλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ανακοίνωση του νέου πρότζεκτ SAN’ΚΟΖΑΪΝ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ανακοίνωση του νέου πρότζεκτ SAN’ΚΟΖΑΪΝ

9 Απριλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου για ναρκωτικά

9 Απριλίου 2026
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τουρισμός, τοπικές ανησυχίες. Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος

9 Απριλίου 2026
Ενημερωτικά φυλλάδια από τα Τμήματα Τροχαίας Κοζάνης, Εορδαίας και Καστοριάς

Ενημερωτικά φυλλάδια από τα Τμήματα Τροχαίας Κοζάνης, Εορδαίας και Καστοριάς

9 Απριλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

9 Απριλίου 2026
Τσοτύλι: Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου συμμετείχε στο εργαστήρι κεραμικής

Τσοτύλι: Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου συμμετείχε στο εργαστήρι κεραμικής

9 Απριλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 15-04-2026

9 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή σήμερα Μ. Πέμπτη

9 Απριλίου 2026
Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

8 Απριλίου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ

8 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

sierafm by sierafm
11 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας.

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 4791/28.03.2018, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση είναι η παρακάτω:
Στο Δήμο Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας λειτουργεί το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» (πρώην «Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης» – ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου), το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Β. Ελλάδα, δυναμικότητας 100 κλινών κλειστής νοσηλείας και παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου).
Το κτίριο του κατασκευάστηκε τη 10ετία του 1980, έχει περίπου 5.000 τμ δομημένους χώρους κτιριακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμένους με όλο το ανάλογο ιατρο-τεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης» Αμυνταίου Φλώρινας, [συστήθηκε και λειτουργούσε με βάση τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων 444/1980 (Α’ 117), 280/1985 (Α’ 104) και 258/1996 (Α’ 190)], με βάση το νόμο 4025 «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 228/2.11.2011), καταργήθηκε ως Ν.Π.Δ.Δ., μετονομάστηκε σε «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» και εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.
Σκοπός του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης»-(ΚΕΦΙΑΠ) είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό ευθύνης της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες ΥΠΕ και συγκεκριμένα σε άτομα με σωματική αναπηρία, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος και άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αυτισμό, αισθητηριακές ή και πολλαπλές αναπηρίες. Η πρώιμη διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπεία αποκατάστασης, η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.
Ενώ, με βάση τον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας (ΦΕΚ Β’ 3301/11.12.2012), το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης βρίσκεται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση με το Γ.Ν. Φλώρινας στο οποίο υπάγεται οργανικά και διοικητικά και βρίσκεται σε άμεση επιστημονική και εκπαιδευτική διασύνδεση με όλα τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της χώρας, καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
Σήμερα στο ΚΕΦΙΑΠ, από τις υποδομές των τεσσάρων πτερύγων Νοσηλείας 25 κλινών η κάθε μια, λειτουργεί μόνο μία πτέρυγα και νοσηλεύονται 13 άτομα για μακροχρόνια αποκατάσταση. Λειτουργεί μόνο με 30 εργαζόμενους, επιστημονικό-νοσηλευτικό-διοικητικό και λοιπό προσωπικό και 9 εργαζόμενους από προγράμματα ΟΑΕΔ. Ενώ δεν υπηρετεί κανείς άλλος γιατρός στο ΚΕΦΙΑΠ πέρα από μία φυσίατρο, που και αυτή είναι αποσπασμένη από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει ως συνέπεια, το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου να έχει ελάχιστες έως ανύπαρκτες δυνατότητες να φιλοξενήσει και άλλους ασθενείς, να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές του.
Επίσης λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης του κτιρίου επείγει να γίνουν άμεσες εργασίες συντήρησης του (κατεστραμμένοι σοβάδες σε μεγάλη έκταση εξωτερικά). Ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θεραπευτική πισίνα υδροθεραπείας που δεν μπόρεσε ποτέ να λειτουργήσει, λόγω τεχνικών προβλημάτων και δεν μπορούν να προσφερθούν υπηρεσίες στους υπάρχοντες ασθενείς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
• Την άμεση στελέχωση του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου με το απαραίτητο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να αξιοποιηθούν όλες του οι υποδομές και να καλύπτει τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των ασθενών δωρεάν και με υψηλής ποιότητας παροχές υγείας.
• Την αναγκαία χρηματοδότηση του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών, συντήρησης – επισκευής στις κτιριακές του υποδομές καθώς και σε αυτές που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί και η πισίνα υδροθεραπείας.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Δυτική Μακεδονία: Οι εκλογές στη ΝΔ

Next Post

Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη: Η τοπική αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα… του Ε. Σημανδράκου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Next Post
σημανδρακος

Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη: Η τοπική αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα... του Ε. Σημανδράκου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κοινωνική Δράση «Πασχαλινά Δέματα 2026»
  • Εγγραφές στο ελαιοκομικό μητρώο στη Δυτική Μακεδονία. Τι πρέπει να κάνετε
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ανακοίνωση του νέου πρότζεκτ SAN’ΚΟΖΑΪΝ
  • Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου για ναρκωτικά
  • Τουρισμός, τοπικές ανησυχίες. Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr