• Latest
πανεπιστημιο

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

12 Μαΐου 2020
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
4
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ημέρα μόλις μετά την επιτυχία της έγκρισης της πρότασης EVIDENT στην πρόσκληση H2020-LC-SC3-2018-2019-2020, άλλο ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό έργο H2020 εγκρίνεται για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που καθιστά το Πανεπιστήμιο οδηγό στον καθορισμό και στη διαμόρφωση του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς (Next Generation Internet of Things – NG-IoT)! Συντονιστής των δύο αυτών μεγάλων ευρωπαϊκών έργων θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης, ο οποίος με την ομάδα του επιμελήθηκε την επιτυχημένη προετοιμασία και υποβολή των δύο αυτών προτάσεων.

Η ερευνητική πρόταση TERMINET: nexT gEneRation sMart INterconnectEd ioT, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής πρόσκλησης H2020-ICT-56-2020 έλαβε την εξαιρετική βαθμολογία 14/15, κατατάσσοντάς τη στη 2η θέση σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές προσκλήσεις στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού πλαισίου Horizon. Η έγκριση της πρότασης TERMINET ήρθε μία ημέρα μετά την έγκριση της πρότασης EVIDENT, που συντονίζεται από την ίδια ερευνητική ομάδα του ΠΔΜ, αποδίδοντας στο Πανεπιστήμιο μέσα σε 2 ημέρες περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη! Σημειώνεται δε, ότι στις προσκλήσεις αυτές κολοσσοί από όλη την Ευρώπη ανταγωνίζονται και διεκδικούν χρηματοδοτικούς πόρους αλλά και κύρος για να διαμορφώσουν τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 881.250 ευρώ απονέμονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 27 εταίροι από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ericsson, η Schneider Electric, η NEC, η Intrasoft, το Karolinksa Institute και η ΔΕΗ θα συνεργαστούν για τον στρατηγικό καθορισμό του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς σε Ευρωπαϊκό κα παγκόσμιο επίπεδο! Το TERMINET στοχεύει στον καθορισμό της νέας αρχιτεκτονικής αναφοράς του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως η δικτύωση οριζόμενη από λογισμικό (software defined networking), η υπολογιστική πολλαπλής πρόσβασης στα άκρα του δικτύου (multiple-access edge computing), η συνενωτική μάθηση (federated learning) και η εικονικοποίηση (virtualization), αναπτύσσοντας παράλληλα νέας γενιάς, ευφυείς NG-IoT συσκευές που θα εφαρμοστούν και θα αξιολογηθούν σε έξι προσανατολισμένα στην αγορά πιλοτικά σενάρια, δύο εκ των οποίων θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα καθοριστεί η αρχιτεκτονική, ο προσανατολισμός, τα σενάρια χρήσης, οι απαιτήσεις και οι ευφυείς συσκευές του NG-IoT με έμφαση στις εφαρμογές-οδηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ευφυής γεωργία, η εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη, η έξυπνη πόλη, τα ενεργειακά-αποδοτικά κτίρια, η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση εικονικού περιβάλλοντος αλλά και η πρόβλεψη/πρόληψη σφάλματος στα νέα, ευφυή εργοστάσια.

Η ομάδα του κ. Σαρηγιαννίδη, που συντονίζει το TERMINET, θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και τη διενέργεια ανοικτών προσκλήσεων (open calls) για την προσέλκυση καινοτόμων λύσεων από μικρές κοινοπραξίες από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ένα Ευρωπαϊκό κέντρο τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και κοιτίδα ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών στον αναπτυσσόμενο χώρο του NG-IoT, τον κυρίαρχο μοχλό της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

 

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”. Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη μας.                  

Next Post

Τραγωδία, 5χρονος βρήκε όπλο στο δάσος και σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του

Next Post
ΟΠΛΟ ΦΟΝΟΣ

Τραγωδία, 5χρονος βρήκε όπλο στο δάσος και σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr