• Latest

Δημιουργία δικτύου Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας

23 Αυγούστου 2021
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Κουκουλόπουλος σε Χατζηδάκη: «Δώστε απολογισμό υλοποίησης της δέσμευσής σας να γίνονται σε τακτική βάση διυπουργικές συσκέψεις για τη Δυτική Μακεδονία»

25 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»

24 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

24 Νοεμβρίου 2025
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

24 Νοεμβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημιουργία δικτύου Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
23 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την αξία και τα οφέλη της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου αλλά και την αξιοποίηση της προοπτικής των ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στις αγορές του εσωτερικού και της Ευρώπης, συζήτησαν διεξοδικά οι τυροκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών με πρωτοβουλία του κ. Κασαπίδη και συμμετείχαν τυροκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας σε θέματα κοινών ανησυχιών και προβλημάτων. Ο κ. Κασαπίδης πρότεινε τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου [συνεργατικός σχηματισμός – δίκτυο τυροκόμων (cluster) ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία] με διακριτή ταυτότητα και έδρα στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης, με την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη ΦΕΤΑ, διαμορφώνονται πολύ ευνοϊκές συνθήκες για τη ναυαρχίδα της ελληνικής τυροκομίας και για ολόκληρο τον κλάδο, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, εφόσον το θέλουν και οι ίδιοι οι τυροκόμοι.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, με την σύσταση και τη λειτουργία του συλλογικού αυτού οργάνου των τυροκόμων της Δυτικής Μακεδονίας θα επιδιωχθούν:

1ον) Η συλλογική αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και αδυναμιών του κλάδου.

2ον) Η συνολική και ολοκληρωμένη προβολή και διαφήμιση των πιστοποιημένων τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας με κοινό σήμα ως προς την προέλευση της πρώτης ύλης και των επιχειρήσεων.

3ον) Ο έλεγχος και η πάταξη φαινομένων νοθείας.

4ον) Η υποστήριξη των τυροκόμων, των γεωργών και των κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα έρευνας και παραγωγής νέων προϊόντων.

5ον) Συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση στο αντικείμενο της εργασίας τους. Ομοίως και των καταναλωτών σε θέματα ποιότητας και γνησιότητας των προϊόντων.

6ον) Η αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που αφορούν επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων του κλάδου, σύμφωνα και με τις νεότερες κατευθύνσεις για πρασίνισμα και βιολογική παραγωγή της Ε.Ε. αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια σημαντικά έργα βασικής υποδομής ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που κρίνονται αναγκαία για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην κτηνοτροφία, σε όλη την Περιφέρεια. Ταυτόχρονα, ο κλάδος της τυροκομίας για τη νέα Περιφερειακή Αρχή αποτελεί μία από τις ισχυρότερες προκλήσεις για ισόρροπη ανάπτυξη και παραγωγής πλούτου και προστιθέμενης αξίας στη Δυτική Μακεδονία. Άλλωστε, είναι τεράστια τα περιθώρια αύξησης του μεριδίου μεταποίησης της αρχικής πρώτης ύλης (αιγοπρόβειο γάλα) που παράγεται στη Δυτική Μακεδονία από τις μεταποιητικές μονάδες της Περιφέρειάς μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντική θα είναι η συμβολή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας, καθώς επίσης και για την αξιοποίηση σημαντικών κονδυλίων που ήδη έχουν προβλεφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη συλλογικών παραγωγικών δράσεων. Αντίστοιχες δράσεις υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, θα προβλεφθούν για χρηματοδότηση και από Περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα που βρίσκονται υπό εξειδίκευση την περίοδο αυτή.

Οι προαναφερόμενες επιδιώξεις αποτελούν μέρος συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για τον αγροτικό τομέα που ενσωματώνονται στο όραμα της Περιφερειακής Αρχής, για την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως Κέντρου Παραγωγής και Εμπορίας ΦΕΤΑΣ και άλλων Π.Ο.Π τυροκομικών προϊόντων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, κατά τον κ. Κασαπίδη, την καθιέρωση της Δυτικής Μακεδονίας ως τόπου και χώρου αναφοράς στον κλάδο της τυροκομίας για ολόκληρη την Ελλάδα. Ειδικότερα για τη ΦΕΤΑ και άλλα Π.Ο.Π. ελληνικά τυριά η απήχηση θα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και χώρες της υφηλίου με μεγάλη κατανάλωση σε τυριά απομιμήσεις φέτας, με τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία.

Καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις, οι τυροκόμοι που συμμετείχαν επικρότησαν την πρόταση του Περιφερειάρχη και εκδήλωσαν  ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο συλλογικό αυτό όργανο.

Καταλήγοντας στη συνάντηση που συμμετείχαν και οι Αντ/ρχες Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Βαβλιάρας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ν. Λυσσαρίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Χατζηζήσης, συγκροτήθηκε επιτροπή για να επεξεργαστεί και να  προετοιμάσει τις επόμενες ενέργειες, ενόψει της ιδρυτικής συνάντησης του συλλογικού οργάνου, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που θα γίνει ως τα τέλη Νοεμβρίου σε χώρο που θα αποφασισθεί.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Τα Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 23 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου

Next Post

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας

Next Post
κτηνοτροφια προβατα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος σε Χατζηδάκη: «Δώστε απολογισμό υλοποίησης της δέσμευσής σας να γίνονται σε τακτική βάση διυπουργικές συσκέψεις για τη Δυτική Μακεδονία»
  • ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»
  • Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες
  • Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών
  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr